Отговори
# 30
Becky никой не те е изял, цяла си, така че се радвам че помагаш!  Hug

# 31
Момичета, цитото ми е :Слуз, левкоцити и метапластични клетки, пап 2,
На мен ми звучи като да няма hpv???

# 32
Да, но тези метаплатични клетки не ми харесват, доколкото знам това е доброкачествено преобразуване на клетките  Rolling Eyes

# 33
Да, но тези метаплатични клетки не ми харесват, доколкото знам това е доброкачествено преобразуване на клетките  Rolling Eyes
За мен важно е да не е hpv....

Hpb

# 34
  • Gorni Bogrov
От скоро следя темата и нямам много време да я изчета цялата  Crazy.
Надежда Спасова,на предишната цитонамазка имаше ли   hpv? Питам,защото на мен ми откриха  hpv в последната цитонамазка и докторката ,каза засега да пробвам само да си подсиля имунитета с природни средства и след 3 месеца нова.Честно казано малко се съмнявам да стане само с това и затова разпитвам кой с какво се е излекувал.

# 35
Едната намазка ти беше 3АБ, доколкото помня, а другата 3Б - разминаване няма, още първата показва съмнения за по-сериозен проблем, втората потвърждава. Колпоскопът е показал изменение, което изглежда като дисплазия, и няма признаци да е тежка, но в случая не променя нищо - заедно с цитонамазките показва, че най вероятно не е по-зле от 3Б. Щеше да е от значение, ако цитонамазката беше твърдо 3А и колпоскопът беше потвърдил лека.

Бихте ли ми казали кога се случи това

# 36

И все пак освен тази миомектомия, какво друго е направил за теб? Имала ли си други здравословни проблеми, ако е удобно да споделиш?

Да, имала съм и той ги е диагностицирал. Заради тези проблеми влязох за първи път в БГМама.

Започна се с двуседмично закъснение на цикъла без бременност, а за менопауза бе твърде рано. Отидох при Коновалова, при която ходех дотогава. Тя каза да не се притеснявам от закъснението, но след него да отида при Димитров, защото не й харесва шийката.

Така попаднах при него. Първа цитонамазка 3А -> лечение с глобули ->нова цитонамазка 3А -> колпоскопия, на която не се вижда нищо притеснително. Димитров каза, че се доверява на патолога и предлага биопсия, а аз се съгласих. Резултатът (ЦИН2) излезе, когато бях на море, обади ми се по телефона. Каза, че ако бях по-млада, щял да препоръча да пробваме някакво лечение (вече не помня какво) и да разчитаме, че организмът ще се пребори сам. Но предвид възрастта ми предлага конизация.

Аз се притесних и реших, че няма да се подложа на операция без да чуя второ мнение. Итака мой приятел професор от ВМА ме насочи към Ковачев, който се държа доста добре с мен, имайки предвид какъв е нравът му. Той потвърди абсолютно всичко, което Димитров ми бе съобщил. Реших да се доверя на него за операцията, защото Димитров ми изглеждаше твърде млад.

След операцията се върнах при Димитров и повече не съм си и помисляла да посетя друг лекар. Със сегашните си знания щях да избера Димитров и за първата операция.

Бихте ли ми казали кой ви прави биопсията

# 37

И все пак освен тази миомектомия, какво друго е направил за теб? Имала ли си други здравословни проблеми, ако е удобно да споделиш?

Да, имала съм и той ги е диагностицирал. Заради тези проблеми влязох за първи път в БГМама.

Започна се с двуседмично закъснение на цикъла без бременност, а за менопауза бе твърде рано. Отидох при Коновалова, при която ходех дотогава. Тя каза да не се притеснявам от закъснението, но след него да отида при Димитров, защото не й харесва шийката.

Така попаднах при него. Първа цитонамазка 3А -> лечение с глобули ->нова цитонамазка 3А -> колпоскопия, на която не се вижда нищо притеснително. Димитров каза, че се доверява на патолога и предлага биопсия, а аз се съгласих. Резултатът (ЦИН2) излезе, когато бях на море, обади ми се по телефона. Каза, че ако бях по-млада, щял да препоръча да пробваме някакво лечение (вече не помня какво) и да разчитаме, че организмът ще се пребори сам. Но предвид възрастта ми предлага конизация.

Аз се притесних и реших, че няма да се подложа на операция без да чуя второ мнение. Итака мой приятел професор от ВМА ме насочи към Ковачев, който се държа доста добре с мен, имайки предвид какъв е нравът му. Той потвърди абсолютно всичко, което Димитров ми бе съобщил. Реших да се доверя на него за операцията, защото Димитров ми изглеждаше твърде млад.

След операцията се върнах при Димитров и повече не съм си и помисляла да посетя друг лекар. Със сегашните си знания щях да избера Димитров и за първата операция.

Бихте ли ми казали кой ви прави биопсията и за колко време беше готова

# 38
arabela123 научи се всички мнения и всичко което пишеш да го напишеш в едно мнение, тия цитати са много грозни  ooooh!

# 39
От скоро следя темата и нямам много време да я изчета цялата  Crazy.
Надежда Спасова,на предишната цитонамазка имаше ли   hpv? Питам,защото на мен ми откриха  hpv в последната цитонамазка и докторката ,каза засега да пробвам само да си подсиля имунитета с природни средства и след 3 месеца нова.Честно казано малко се съмнявам да стане само с това и затова разпитвам кой с какво се е излекувал.
Имах Pap III d...

# 40
  • София
  Според вас удачно ли е при резултат от биопсия жлезист цервикален полип  да се прави конизация?
Моята докторка, пък, не иска да го пипа. Каза, че е нормално да има кървене до следващата менструация и ако всичко е наред да я посетя за колпоскопия след 6 месеца.
Аз, обаче, ще посетя и друг доктор за всеки случай.

# 41
 queen_bee, много ти благодаря за отговора  Hug
Надявам се да споделиш и какво е мнението на другия лекар.  Peace

# 42
Здравейте, момичета. От малко повече от 1 месец съм в този филм и аз. Много ми помогнаха темите тук, тъй като не бях въобще запозната. На 25 год. съм. При мен се получи следното : Отидох на профилактичен преглед, както го правя всяка година. Веднага ме погледна с колпоскоп и каза има изменение, но ще го следим. Излезе цитото ПАП 3а-д. От там биопсия плосък папилом с ЦИН I-II. Та сега ме чака конизация с Leep и абразио на цервикален канал. Моля някой да ми разкаже повече за този вид конизация - има ли някакви болки, колко време е възстановяването, може ли да се спортува непоследсвено след това, чета в някой теми и че трябва да забравя за море следващите няколко месеца. И съответно от абразиото какво да очаквам като усещане след това.  Благодаря предварително !

# 43
Поне месец след процедурите без напрягане с упражнения, ако ти е свързана с вдигане на тежко работата може да ти дадат и болничен. Различни са препоръките, но за най-сигурно въздържане от секс, тампони, промивки и море поне шест седмици - за да заздравее напълно раната, не си струва да рискуваш инфекция или да забавиш възстановяването. Лийпа се понася добре, към 10ти ден обикновено се появява течение със странна миризма и цвят. След абразиото известно време има крампи, неприятни са, но не по-зле от тежък цикъл. Леки болки и леко кървене също може да има в началото. В общи линии нищо, което да не оправиш с по едно но-шпа от време на време Simple Smile

# 44
Много ти благодаря! Иначе ми казаха, че ще ми дадат 15 дни отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт