Отговори
# 600
  • София
Здравейте!

След профилактичен преглед със резултати:

Цитонамазка порцио-2 А група

Цитонамазка от Цервикален канал-2 Ц група и към нея:

Плоскоклетъчни интраепителни лезии:

-Атипични с неясен произход
-Нискостепенни
-с ЧПВ

Влагалищен секрет:
-цитологичен колпит

Изолирани микроорганизми_
Стрептококи от група Б

Пуснах си в Геника за високорисковите ЧПВ и излезе 33 положителен,моля ви,който е наясно с този тип да сподели,какво ме очаква,каква е вероятността да развия рак след години,с добавки и имуностимуланти дали може да го премахна и т.н.,много съм притеснена и уплашена. Cry

# 601
Не можеш да го премахнеш, нито да го излекуваш. Можеш да ходиш редовно на профилактика, да си поддържаш имунната система, доколкото е възможно, и така Simple Smile За рака - Божа работа. Не се шашкай, редовната профилактика е достатъчна. bouquet Аз съм с 31ви щам.

# 602
  • София
Благодаря ти bouquet,искам да отида на преглед да ме види и за още едно мнение при някой от имената които са на 1 стр.,но незнам при кой мога да запиша час за най-скоро време?
И друго да питам-раничката която ми е горена 2008 дали има връзка с ЧПВ?,като до миналата година не ми е откриван при профилактичен преглед и една година по-късно се появява. Cry

# 603
Здравейте момичета,
нова съм във форума и се надявам да пиша в правилната тема, защото имам нужда от съвет:)

Накратко казано, преди 4 години имам направена конизация на шийката заради дисплазия. Правих си типизация за ЧПВ, имах няколко щама на вируса, които повечето след прием на имуностимулканти изчезнаха, но остана най онкогенния ЧПВ 16 тип. След конизация всичките ми цитонамазки са винаги 2 група, не съм имала други проблеми, но до този момент не съм успяла да се отърва от този 16 щам на вируса. С моя мъж искаме да си имаме бебче вече и ще започваме да работим в тази насока, но аз съм доста притеснена заради вируса. Гинекологът каза, че нямам активна инфекция и няма проблем за забременяване, но аз не спирам да мисля, ако забременея и ими падне имунната система, какво ще причини тоя вирус.
Май доста дългичко стана...

Ще се радвам, ако някой е имал подобен проблем и ми даде съвет Simple Smile

# 604
Еххх, този ЧПВ .... какво ще го правим?

Аз бих искала да попитам дамите, които са минали през биопсията /от шийката на матката/ и по-точно кога е най-добре да бъде направена?

# 605
ninkata80, ЧПВ не се открива при профилактичен преглед, прави се специална типизация примерно в Геника, иначе могат само да предполагат. Вероятно раничката е била заради това, да.

Megsss, вирусът не се лекува, няма смисъл да правиш редовни типизации, той дреме в организма и все някога може да се прояви, живей си живота. На мен ми е правена конизация 2013та година, забременях си, родих си без никакви грижи, дори след раждането цитонамазката ми беше първа група (силно се надявам още да е толкова!). Бременей си безгрижно Simple Smile Ако има нещо да става, ще стане.

# 606
Еххх, този ЧПВ .... какво ще го правим?

Аз бих искала да попитам дамите, които са минали през биопсията /от шийката на матката/ и по-точно кога е най-добре да бъде направена?
Първите чисти дни... 10-14 ден,четох в една статия

# 607

Надежда Спасова благодаря за включването. Някои казват, че няма значение кога ще се направи и затова реших да задам въпроса си - кога са подходящите дни.

# 608

Надежда Спасова благодаря за включването. Някои казват, че няма значение кога ще се направи и затова реших да задам въпроса си - кога са подходящите дни.

Има значение, за да може да зарастне участъка, аз правих миналия месец

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 11:16 от Надежда Спасова

# 609
DreamComeTrue, благодаря ти, като знам, че има жени, които са раждали с ЧПВ и всичко е било наред и съм малко по-спокойна:) Че аз все гледам на нещата песимистично и си мисля глупости. А типизациите ги правех с надеждата, че имуннната ми система ще се пребори с вируса, ама явно 16 тип е доста упорит.
Но си права, с или без вируса така или иначе нищо не се знае и какво има да става, ще стане Simple Smile

# 610
DreamComeTrue, благодаря ти, като знам, че има жени, които са раждали с ЧПВ и всичко е било наред и съм малко по-спокойна:) Че аз все гледам на нещата песимистично и си мисля глупости. А типизациите ги правех с надеждата, че имуннната ми система ще се пребори с вируса, ама явно 16 тип е доста упорит.
Но си права, с или без вируса така или иначе нищо не се знае и какво има да става, ще стане Simple Smile
аз съм, чела разни публикации, че hpv не се лекува, а заспива и има случаи, дори да се прояви след 30 г., други пък твърдят, че се лекува и после има ново заразяване - може да си го хващаш от мъжа си след всеки контакт - да речем"  newsm78 ... кой знае... щом няма нищо активно и лекарката е казала да раждаш, не го мисли.... давай, страховете никога не свършват  Hug Hug Hug Hug

# 611
аз съм, чела разни публикации, че hpv не се лекува, а заспива и има случаи, дори да се прояви след 30 г., други пък твърдят, че се лекува и после има ново заразяване - може да си го хващаш от мъжа си след всеки контакт - да речем"  newsm78 ... кой знае... щом няма нищо активно и лекарката е казала да раждаш, не го мисли.... давай, страховете никога не свършват  Hug Hug Hug Hug

И аз съм изчела сума ти неща и уж не се лекувал, ама понякога изчезвал от само себе си. Май на никой не му е ясно какво точно се случва Grinning

# 612
  • София
DreamComeTrue,имам предвид че досега на прегк
леди не съм имала отметка за инфекция с ЧПВ,която да ме изпрати да се изследвам за носителство,а сега излезе налична инфекция с Чпв след което занесох материал в Геника и 33 излезе положителен.

Вече имам назначено лечение със Силует за 4 месеца и Изопринозин за 5 месеца,попитах не е ли добре да направим биопсия,засега нямало нужда.
Звънях в Токуда за час при д-р Карагьозов з авторо мнение и ми казаха че записват чак за март 2018,незнам ако отида без час на изчакване дали би ме взел?,толкова съм уплашена и само рак ми е в главата. Cry

# 613
DreamComeTrue,имам предвид че досега на прегк
леди не съм имала отметка за инфекция с ЧПВ,която да ме изпрати да се изследвам за носителство,а сега излезе налична инфекция с Чпв след което занесох материал в Геника и 33 излезе положителен.

Вече имам назначено лечение със Силует за 4 месеца и Изопринозин за 5 месеца,попитах не е ли добре да направим биопсия,засега нямало нужда.
Звънях в Токуда за час при д-р Карагьозов з авторо мнение и ми казаха че записват чак за март 2018,незнам ако отида без час на изчакване дали би ме взел?,толкова съм уплашена и само рак ми е в главата. Cry

2013 година, когати си направих типизация, имах няколко високорискови типа, които повечето благодарени на имуностимуланти се изчистиха Simple Smile Така че явно е възможно понякога да се изчистят, не мисли от сега. Пий си имуностимулантите и изчакай.А ако вируса си остане също не е задължително да се получи рак. Това че този вирус е основният причинител на рака на маточната шийка, не значи, че щом го имаш, задължително означава рак. Може цял живот да си го носиш и да нямаш никакви проблеми.

# 614
  • София
Megsss,балгодаря ти за успокоителните думи bouquet,а трябва ли да настоявам да направя биопсия за наличие на дисплазия на този етап?

Общи условия

Активация на акаунт