Сватба 2017 - IV част

• 58 185
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Icey, и Графа го минах, забравих да спомена... Иначе не смея да поръчвам по интернет, защото установих, че не всеки модел и извивка ми пасват на крака, а пък преди всичко държа обувките да са удобни

# 226
Не ми идва нищо друго. Много неща обаче си взех от  olx и bazar с опция преглед и тест (в т.ч. и обувките). А и като са бг сайтове може да пробваш. В магазин ще е същото - не можеш да прецениш за 5 минути дали няма да те убият ако ги носиш 4 часа да речем Simple Smile Ще си намериш Wink

# 227
Здравейте , включвам се и аз със сватба в през септември София. Активно  ви чета, за съжаление нямам много време да пиша. Бях писала и в темата за булчински рокли, т.к. обиколих мисля  почти всички магазини в София за рокли, някои от тях по 2-3 пъти дори. Мога да дам скорошни лични впечатления по ред  на посещение .Ориентировъчно имах бюджет макс. до 2000 лв (естествено не ми се даваха толкова пари за нещо, което ще облека веднъж, но бях тръгнала с идеята, че "дизайнерските" рокли има защо да са толкова по-скъпи).

1. Be queen-- Посетен 2 пъти.  Красиви рокли  на няколко чужди дизайнерски къщи, относително по-високи цени, най-евтината която мернах и харесах - 1350 лв. Както повечето от вас ще се съгласят роклите на чуждите дизайнери  са доста по-тежки и натоварени откъм катове плат, което за мен ги прави доста неудобни. Нямаше някоя, която да ме грабне, от повечето тюлове  се обривам веднага и общо взето нищо не ми хареса дотолкова че да кажа "тази е". Отношение- отлично,  с голямо търпение, заинтересованост и отзивчивост.
2. Сватбен център Младост- Мерих само рокли на Pronovias-  Отново нищо не ме грабна, направи ми впечатление, че доста от роклите въпреки че са в калъфи са доста позахабени. Един плюс- няколко модела на Проновиас бяха с по 200-300 лв по-евтини  от същите в Be queen, не знам каква е причината. Отношение- почти никакво. Аз ходих   в ден в който нямаше почти никой в магазина и имам чувството че ги мързеше дори да ми предлагат нещо. При мъжките костюми забелязах че бяха доста активни дамите, които обслужваха.

3. Princess Fashion- Отново рокли na Pronovias/ white one 2017/-  добро отношение на персонала, но много се мазнеха, а и като им казах какъв ми е бюджета , се очудиха и заявиха , ами то до 2000 хил. само в един каталог имаме Grinning Grinning Grinning все едно им казах търся си рокля за 60 лв.

4. Холидейуед- Бутик на българска дизайнерка с магазини във Варна и София/ ул. Солунска 52/. Както бях чела и по други форуми, платовете тук и в  бутик Алегра са много по качествени, а роклите по-естетически скроени в сравнение с масовите магазини за булчински рокли, които шият в БГ. Отношение -прекрасно, спокойно и много професионално. Там мерих 3-4 рокли, всички хубави, но едната беше "уау", изключително необичайно и странна дори. Тръгнах си с добри впечатления, но бях решила че трябва да гледам още и няма така лесно да си избера. След още 2 месеца обикаляне, отново се върнах и този път я взех- прекрасна рокля , която заедно с дълъг воал струваше 1200 лв., но ми останаха очите по нея. Роклите се шият по индивидуални размери. Масови цени между 850 и 1350 лв.

5. Алегра- бул. Г.С. Раковски 168- Отново бг дизайнери с бутици във Варна и София- Хубави платове, красиви модели, добра изработка и перфектно отношение. Там беше и вторият ми фаворит отново на цена 1300 лв. Роклите се шият по индивидуални размери. Не дават да се снима.

6. Романтика Фешън- Имах доста позитивни очаквания за моделите на София Борисова- но реално при проба нищо не ме впечатли до толкова, за да  намеря смисъл да отделя толкова средства за една рокля. Хубавите модели започваха при цени над 2500 лв.  Отношението беше странно- уж са мили, но ти се налагат и 45 пъти ти казват как февруари трябва да поръчаш защото август  цехът не работел и никой нямало да ти приеме поръчката. Посрещнаха ме  с " Вие за какво сте?"- За баничка идвам..... И голяма част от моделите бяха доста претруфени, но въпрос на вкус.
7. Monamour
  с дизайнер Поля Миланова- За толкова прехвален бутик, да те наврат под някакви стълби  на студ да мериш рокли...както и да е роклите не бяха нищо особено, цените в диапазон 900-1300 лв, поне тези които аз мерих. Самата дизайнерка беше  много мила, но стилът и линията на роклите и не ми допаднаха.
8. Арети - Рокли на Demetrios i Cosmo Bella-  Много красиви , елегантни и богати рокли. Доста по скъпи- най евтините тип прибрана А-линия или по тялото от 1600/1700 лв нагоре.  За роклите тип принцеса цените бяха над 2500 лв.Т.к повечето рокли не бяха моят размер или имаше нещо за смяна в самия модел ми казаха че трябва да чакам около 5 месеца за доставка, като  този срок бил ориентировъчен и можело да се проточи. Много добро отношение, но високите цени и бавната доставка ме отказаха.

9. Paloma Fashion, на ул. "Пиротска" до Халите - Там минах случайно без запазен час, нямах никой за проба и ме приеха. Нямаха много модели, повечето рокли бяха шампанско, аз изрично казах че не търся такъв цвят, но консултантката "преценяваше" че това ще ми стои. Аз искам русалка, тя ми дава принцеса и казва тази е почти русалка:D, но иначе беше мила. Цените от порядъка на 900-1300 отново, тези които аз мернах. Не дават да се снима.

Минах и през Асеновград- Радичев, Версай, Чуков  и почти всички магазини из града- за мен моделите и изработката бяха доста по- лоши и от предлаганите рокли в София, което естествено е обвързано и с цените им. За съжаление и там нищо не ми хареса.

Стана дълго, за което се извинявам, дано съм била полезна на някого!  Grinning

# 228
Здравейте , включвам се и аз със сватба в през септември София. Активно  ви чета, за съжаление нямам много време да пиша. Бях писала и в темата за булчински рокли, т.к. обиколих мисля  почти всички магазини в София за рокли, някои от тях по 2-3 пъти дори. Мога да дам скорошни лични впечатления по ред  на посещение .Ориентировъчно имах бюджет макс. до 2000 лв (естествено не ми се даваха толкова пари за нещо, което ще облека веднъж, но бях тръгнала с идеята, че "дизайнерските" рокли има защо да са толкова по-скъпи).

3. Princess Fashion[/b]- Отново рокли na Pronovias/ white one 2017/-  добро отношение на персонала, но много се мазнеха, а и като им казах какъв ми е бюджета , се очудиха и заявиха , ами то до 2000 хил. само в един каталог имаме Grinning Grinning Grinning все едно им казах търся си рокля за 60 лв.
Супер изчерпателно Simple Smile Все пак за протокола аз влязох само в Принцес и роклята ми е оттам за 1000 лв Simple Smile Отношението в моите очи беше перфектно и нентрапчиво, което за мен беше много важно. Хич не обичам досадни продавачки, които те заливат с купища безполезна информация. Успех на всички бъдещи булки в подбора Wink

# 229
Единственото нещо като минус за Романтика е липсата на пост терминал. Да се разхождаш с 3 000 лв в чантата не е никак разумно.
Любопитно ми е как е в другите бутици?

# 230
Явно е масово явление да няма пост терминал, което е доста неудобно, т.к. всички от изброените по-горе предлагат рокли от 1000 лв. нагоре, а някои и до 4000/5000 лв. В  Холидейуед  няма със сигурност, давах капаро в брой ,  в Monamour, Areti и Алегра също не видях. Мисля, че в Сватбения център и в Be queen имаше, ако не съм видяла погрешно.

# 231
И малко от мен Simple Smile
Скрит текст:

# 232
И малко от мен Simple Smile
Скрит текст:
Страхотна булка си била! bouquet

# 233
Весело парти, Поли!  bouquet

# 234
  • София
Ариел, честито! Много щастлив семеен живот ви желая  bouquet

mexicana___, наистина много подробен пост! Моето мнение се покрива на 100% поне за местата, където съм била. Моята рокля се оказа в Be Queen, възхитена съм от отношението, то също помогна за цялостното усещане по покупката. Кога ви е сватбата септември? Ние сме на 22.09 Simple Smile

Yorito, от каква материя искаш да са ти обувките? В Сватбен център София има подобни на описаното от теб, но по мое мнение доста груба изработка. Там имаше сигурно 30 модела, но нито едните не ми харесаха, сякаш времето е спряло преди 30 години там...

cloè, честита ти рокля! Много добре сте измислили с шаферката да сте еднакви Simple Smile Колко е голяма тя и ако не  етайна колко струва найната рокличка?

Ние другата седмица ще подпишем и не мога да повярвам, но сме готови с всичко Simple Smile Само декларациите трябва да занеса в ритуалната зала на 15ти, че водели книгата седмица за седмица, не може по-рано.

Ще празнуваме в "Щастливеца", избрахме менюто там, хубаво е, че мястото няма нужда от никаква декорация Simple Smile Поръчахме торта от Tita cakes и съм очарована от собственичката, дано и резултатът да е толкова страхотен.
Онзи ден ми беше моминското парти - супер семпло и прилично, без изпълнения, много се забавлявахме с приятелките ми. Ходих на пробен грим при Боряна Стефанова и също съм очарована. Тя даже сама държеше да пробваме няколко варианта за да имам избор. С удоволствие я препоръчвам, голяма е сладурана и много се смяхме Simple Smile

# 235
Госпожица Лаленце, малката е на 4 год., но с ръст на 7-8годишна.
Нейната рокля е 380 лв., но ми направиха отстъпка и излезе 300 лв.
Сега като се замисля пробвах 4 рокли само Laughing. Още като влязох и видях на манекен, не на закачалка роклята се влюбих в  нея. Пробвах и я усетих моята. Не исках да обикалям или пробвам други.
Точно в мой стил и мама я беше харесала,но си трайкаше докато не казах,че тази ще е.
Мислех,че ще бера огромни ядове с избора на рокля.

# 236
Ариел, честито бракуване, много си хубава  Hug
Момичета, на вашите момински партита подарявахте ли или мислите ли да подарявате нещо на приятелките си и ако да, какво? Майка ми ме пита няма ли да им подаря нещо за спомен и ме хвърли в размисъл, че малко са ми другите неща, за които трябва да мисля  Joy Приемам идеи  Sunglasses

# 237
Имахме тениски team bride, които сами си купихме. Не сме получавали подаръци Simple Smile Това е вечер, в която всички глезим булката.

# 238
  • София
Аз им бях взела ленти с надписи и сладки на сватбена тематика на моите шаферки.  Simple Smile

# 239
  • London, UK
Момичета искам да ви се похваля. Миналата седмица бяхме в България и свършихме страшно много работа, чак ми е трудно да повярвам. Имам си вече рокля. Взех си я от Арети. Момичетата бяха много любезни. Ходих там 2 пъти, един път мерих и я харесах, но след това продължих да обикалям и на други места и след като нищо не ми хареса повече, се върнах да си я премеря пак и да я взема. Освен това уточнихме менюто, купихме бутониери, късмети, чаши, свещи, украси, кутия за пари и всичко останало. Минах на пробен грим, раздадохме голяма част от поканите, поръчахме халки и торта. И тук е момента да спомена, че въпреки че от торти Чочко са много любезни сме малко разочаровани, тъй като ни позволиха да пробваме пълнеж и да го поръчаме, а 2 дни по-късно звъннаха да кажат, че всъщност не може да е такава и сега трябва на сляпо да изберем нов вкус. Най-важното обаче е, че вече си имаме кумове и съм много доволна, понеже страшно много ги харесвам, женени са, което според мен е плюс и много се радвам, че приеха. Остана само да купим костюм на младоженеца, обувки за двама ни, да намеря фризьорка и да уредя украса за изнесения ритуал.

Общи условия

Активация на акаунт