Сватба 2017 - IV част

• 58 184
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,

Прочела съм много от статиите му, определено са наистина полезни Simple Smile по-скоро ми се искаше да получа информация от някой, който е минал по този път. Знам, че има и много сватби, които се организират от чужбина...
Иначе тук в София, план Б ни е 6атото в Драгалевци. За там не успях да открия лични впечатления на булки да отношението, организацията и т.н Иначе прочетох плюсовете и минусите, пак в на Н.Митев блога Simple Smile

# 331
  • София
Aз организирах сватба в друг град, но бях живяла там, знаех къде какво да търся, а и голяма част от гостите бяха от там. Може би около 10-на човека нямаше къде да спят и им платихме нощувките. С ММ е трябвало да си плащаме сами нощувки и честно казано на мен това не ми прави добро впечатление, но всеки сам и решава и си знае възможностите.

# 332
Tsveti_G не сме украсявали нищо в градината. Снимахме се с гостите на арката, а другите си пиеха шампанското и ни гледахе по бар-масичките  Wink

Била съм на сватба извън града, в който живея, но младоженците ни покриваха нощувките. Само пътя си беше от нас. И аз съм на мнение, че щом ще караш някой да пътува, е редно да му поемеш спането. На всички, които пътуваха за сватбата ни, поехме нощувките. Само 3-ма приятели искаха да спят на друго място и си бяха запазили за 4 дни и си поеха сами спането.

За цветята - ние се заредихме с рози и гипсофила и листа за украсата за колата от склад
Скрит текст:
и имах изкуствени божури, които вложих в букетите. За 170лв и изкуствените бяха още около 50 имаше букет за мен, още 3 за кумата и 2-те ми големи шаферки, по 3 рози за малките шаферки, украсата за колата и 2 букета по 7 рози за майките, плюс украсата по масите, но тя беше много скромна бих казала, но за мен напълно достатъчна
Скрит текст:

Клечките си ги събрах аз от квартала  Joy
Тук се виждат част от букетите
Скрит текст:
а тук и малко от украсата, която беш еи на колата
Скрит текст:
Имам само любителски снимки засега  Laughing

# 333
  • София
Много си хубава Ариел. bouquet

# 334
Много хубави букети и много елегантна украса на масите! Страхотно добре сте се справили. Много сте красива!
Аз също не виждам смисъл от наемане на агенция за украса на маси. Нищо сложно няма човек сам да си приготви цветята, а ако няма някой близък, то и от ресторанта могат да ги подредят. Моите деца кумуваха преди 3 год. и от предната вечер заедно с младоженците  бяха украсили масите с основните неща - табелки, менюта, подаръчета, свещи и т.н. дреболии. Масата с книгата и кутията за подаръците. На сутринта преди стартиране на сватбата бяха подредили цветята, но цялата сватба беше в комплекс Макси и беше лесно. Стаи за булката и младоженекът за обличане и после за нощувка, стая за кумувете за посрещане на младоженека и гостите с внесени от тях кетъринг хапки и напитки и после за нощувка. Изнесен ритуал и уелкъм дринк парти с жива класическа музика в градната, както и сватбеното парти в ресторанта на хотела. Само венчавката беше в Семинарията и фотосесията в двора на Семинарията и в Южният парк. Сватбата уж беше вечерна, но на практика беше стартира в 11 часа. Много зависи от това управата на ресторанта, дали ще предоставят възможност да се украси навреме. Булката и кумата сами си бяха правили всичко: покани, табелки, менюта, подаръчета, късметмета за хвърляне, букетчета и т.н.

# 335
  • London, UK
Ариел, благодаря за отговора. При вас е станало много хубаво и ти си много красива. Успокои ме, че не е толкова трудно да се справиш с украсата.

# 336
Поздравления за украсата Ариел. Хубава булка си била Simple Smile.
Бях решила аз да си подредя масите и без това сватбата ще е малка. Моята ще в ресторснта на хотел "Феста". От гледна точка на декорация самият ресторант си е "тежък" и "богат" и в моят случай less is more... В противен случай ще стане кич.
Нямам да имам физическа възможност и сигурно ще помоля персонала срещу заплащане да ми подредят нещата на масите.
Декоратор и аз имах съмнения,че няма да се навие като всичко ще си е мое... Организирах сватба от чужбина,но се прибрах месец преди сватбата. Аз  съм от друго населено място,но предпочетохме сватбата да е в София.
Успява се с добра организация и тичане напред назад.
За сега се справям сама hahaha,но до кога.
Според мен е редно да се поемат нощувките на хората,живеещи извън София.  Питам и си записвам кой няма къде да пренощува.

# 337
Ариел  bouquet
И ние сами купихме и направихме украсата за масите. В ресторанта имаше същите бурканчета и купихме от тези 3 цветя http://cvetnobiju.com/images/bulchinski%20buket.jpg само че само една роза, обгърната от няколко зелени топки и отстрани от гипсофилата. Излезе ни супер като цена, а и беше много нежно и ненатрапващо се. Аз също смятам, че ако имате 1-2 помощници, не е толкова трудно.
За нощувките споделям останалите мнения.

# 338
Здравейте,

Благодаря за мненията! Мен честно казано на една сватба миналата година, само ме питаха дали имаме нужда от съдействие за нощувката, но ни оставиха сами да се организираме, а ММ е първи братовчед на булката.
При нас гостите са разпръснати из страната (София, Стара Загора и В.Търново), но реално няма нито един човек, който да е наблизо в региона, който сме харесали. Всички нощувки ще ни затруднят много, предвидили сме около 55-60 души, обсъждали сме го, затова ни остава като вариант да поканим по-малко и само наистина най-близките хора. Или вариант Б в София...
Или отново да погледна местата около тези градове, като цяло имаше много възможности там, просто ние си търсим задължително хотел с ресторант и красива градина, по възможност да е затворен комплекс. Simple Smile

# 339
Благодаря ви момичета!  Heart Eyes married
Gorska peperuda много зависи какъв комплекс сте си избрали. Примерно както ние сме се спрели на Акорд, средното меню е 45лв на човек. За 45лв има хотели, които ще ви предложат нощувка и сватбен прием в Банско и Разлог. Същата бройка в София даже може да Ви излезе по-скъпо! Ако сте харесали определено място, може да се огледате за някое наблизо за спане на гостите Ви, където нощувките ще са ви повече по джоба

# 340
  • София
Gorska peperuda, и аз съм на мнение, че е хубаво да покриете нощувките на гостите. Но аз като гост не бих се обидила ако ме поканят без покрита нощувка. Обикновено ходя по сватби на близки хора, които обичам и уважавам и така или иначе отиват пари за тоалет, прически и разни други подготовки, та нощувката няма да наклони много везната. Според мен го направете както си го усещате, пък гостите ще се напаснат към обстановката.

Ариел, страхотна булка си била! Много настриение лъха от снимката ти Simple Smile

Poli, честито! Желая ви дълъг и щастлив семеен живот! Изпуснах да те видя и ще се радвам да качиш пак снимката, че ме заинтригуваха момичетата с толкова суперлативи  Laughing А украсата ви е била страхотна!

На нас ни предстои граждански брак в събота и мога да кажа, че вече с всичко сме готови. Остава само младоженецът да си дойде от чужбина в петък вечер  Mr. Green Та искам да попитам миналите вече по този път за съвет - има ли нещо, което бяхте забравили или не бяхте предвидили? За чадър - ясно Simple Smile

# 341
Gorska peperuda, и аз съм на мнение, че е хубаво да покриете нощувките на гостите. Но аз като гост не бих се обидила ако ме поканят без покрита нощувка. Обикновено ходя по сватби на близки хора, които обичам и уважавам и така или иначе отиват пари за тоалет, прически и разни други подготовки, та нощувката няма да наклони много везната. Според мен го направете както си го усещате, пък гостите ще се напаснат към обстановката.

Ариел, страхотна булка си била! Много настриение лъха от снимката ти Simple Smile

Poli, честито! Желая ви дълъг и щастлив семеен живот! Изпуснах да те видя и ще се радвам да качиш пак снимката, че ме заинтригуваха момичетата с толкова суперлативи  Laughing А украсата ви е била страхотна!

На нас ни предстои граждански брак в събота и мога да кажа, че вече с всичко сме готови. Остава само младоженецът да си дойде от чужбина в петък вечер  Mr. Green Та искам да попитам миналите вече по този път за съвет - има ли нещо, което бяхте забравили или не бяхте предвидили? За чадър - ясно Simple Smile
Шампанско!

# 342
Icey,ти честно ли си забрави шампанското  Laughing
Лаленце  Laughing, ще ти пратя на ла.
Аз предварително подготвих торбите за ритуалната, църквата, нещата за ресторанта, надписах торбите и ги връчих на отговорни хора  Mr. Green
При нас единственото недомисляне бе при посрещане на гостите в ресторанта- знаех си гостите по маси, но не знаех как са ги разположили в ресторанта, но бързо се оправихме. Но това стана, защото имахме общо 6 маси и оттам решихме, че няма нужда от табелки.

# 343
Icey,ти честно ли си забрави шампанското  Laughing
Не, разбира се Wink Само малко закъсня, ама и с вода щях да се омъжа, ако се наложи  Joy

# 344
Ариел  bouquet
И ние сами купихме и направихме украсата за масите. В ресторанта имаше същите бурканчета и купихме от тези 3 цветя http://cvetnobiju.com/images/bulchinski%20buket.jpg само че само една роза, обгърната от няколко зелени топки и отстрани от гипсофилата. Излезе ни супер като цена, а и беше много нежно и ненатрапващо се. Аз също смятам, че ако имате 1-2 помощници, не е толкова трудно.
За нощувките споделям останалите мнения.

И Вашите букети много ми допаднаха. Направо професионално направени. Тези на всимки маси ли бяха или само на Вашата маса? А като са от рози не увяхват ли много бързо? Успяха ли да се запазят свежи до края на тържеството?  Слагате ли нещо специално във водата във вазичките/бурканчетата?

Общи условия

Активация на акаунт