Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 79 021
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Здравейте! С хипофункция на щитовидната жлеза съм. Не пия хормони и пробвам алтернативни методи за лечение, а и освен това имам лекарствена непоносимост. От месец и нещо усещам, че жлезата се е подула, то е и леко видимо, но докторите, при които се преглеждах, твърдят, че не е нещо страшно. Аз обаче не се чувствам добре, особено като легна вечер се чувствам все едно някой ме е хванал за гушата Sad Искам да попитам, някой от вас знае ли метод (компрес, билки или ка

Аз съм правила изварения компрес на д-р Михайлов. Никога не съм имала някакъв дискомфорт в жлезата, но в неговата книга той препоръчва 3 нощи подред в комбинация с разни други хомеопатии. Твърди, че изтегля възпалението, не мога да кажа дали действа конкретно за това, но същия компрес той препоръчва при болно гърло и там при мен и децата действа безотказно.
Благодаря, ще го направя още днес. Като прочетох поста ти, се разрових и видях доста положителни мнения Simple Smile А ти как го правиш?

# 391
Здравейте, има ли някой с хипофункция, който по някакъв начин да е спрял/намалил косопада? Направо имам чувството, че ще остана без коса вече Sad

# 392
Здравейте, има ли някой с хипофункция, който по някакъв начин да е спрял/намалил косопада? Направо имам чувството, че ще остана без коса вече Sad

Аз бях със силен косопад,много падаше.Увеличих дозата на Л тироксина и всичко се нормализира

# 393
  • над кукувичето гнездо
Аз имам проблем с приема на еутирокса.
Взимам сутрин и като мине половин час започвам да повръщам(само стпмашни сокове), догажда ми се много.
Аз, че си повръщам по пронцип ...така е, но явно ми дразнят стомаха на гладно и ми е зле, защото не съм яла.
Освен някоя бисквита да заръфам, като наближи 30 минути от хапчетата?  Притеснявам се и за лекарството с това повръщане, да не би да не го усвоявам.
По време на първата бременност и сега при втората няма сила, която да ме накара да стоя гладна половин час сутрин. Пия хапчето и веднага ям. Проблеми с дозите и нивата на хормона в резултат на това не съм имала. По-важно е, ако се приемат други лекарства, да се изчаква два часа след хормона. Peace

# 394
  • София
Значи ще ям нещо малко поне.
Последните дни всяка сутрин повръщам след хапчето. А повръщам често и през останалата част от деня(вечер особено), та ми идва с много вече .

# 395
  • Бургас
Моят косопад се нормализира след като вдигнах дозата Еутирокс и попълних дефицити: Б12, цинк, желязо, магнезий,  вит Д.

# 396
didi smile, на фона на хубавите резултати от изследването на ТСХ, антитела и само по-ниския В12, аз бих изследвала и щитовидните хормони. Ако те не са оптимални, ако са повече в долната граница на референтните граници, симпатичното ТСХ в случая само заблуждава, а организмът може да бъде в хипофункция.

Добре, ще проверя и тях. Утре съм при ЛЛ и ще видя дали ще ми даде направление, за да си направя и ехография на жлезата.
Относно косопада - и при мен проблема е много сериозен, също така ноктите ми се чупят, разсеяна съм, забравям си мисълта, все съм изморена, напоследък ме мъчи и главоболие сутрин. Може причината да не е в жлезата, а от липса на витамини или минерали....

# 397
Здравейте! С хипофункция на щитовидната жлеза съм. Не пия хормони и пробвам алтернативни методи за лечение, а и освен това имам лекарствена непоносимост. От месец и нещо усещам, че жлезата се е подула, то е и леко видимо, но докторите, при които се преглеждах, твърдят, че не е нещо страшно. Аз обаче не се чувствам добре, особено като легна вечер се чувствам все едно някой ме е хванал за гушата Sad Искам да попитам, някой от вас знае ли метод (компрес, билки или ка

Аз съм правила изварения компрес на д-р Михайлов. Никога не съм имала някакъв дискомфорт в жлезата, но в неговата книга той препоръчва 3 нощи подред в комбинация с разни други хомеопатии. Твърди, че изтегля възпалението, не мога да кажа дали действа конкретно за това, но същия компрес той препоръчва при болно гърло и там при мен и децата действа безотказно.
Благодаря, ще го направя още днес. Като прочетох поста ти, се разрових и видях доста положителни мнения Simple Smile А ти как го правиш?

Отцеждам изварата да няма вода, затоплям в партигрила (може и в микровълнова), увивам в тензух. Слага се на врата, но се пристяга силно. Ако е хлабав ще изстине и няма никакъв ефект. Отгоре с вълнен шал, също силно пристегнат и така се спи цяла нощ. Малко е неприложимо вече при тези температури Wink

# 398
  • София
Здравейте,

Аз днес пуснах Вит. Д и Вит Б12, утре ще са готови и се надявам всичко да е наред.

Наред с тях си пуснах и ТСХ и съм адски изненадана и доволна:

Хормони
Име на теста(изследване)   Резултат      Единици     Референтна стойност   Метод
TSH                                       3.2          uIU/ml               0.27 - 4.2       ECLIA

От години не съм го виждала толкова ниско...

Октомври 2016 беше около 7, бях на еутирокс 100, вдигнах на 125
Април 2017 - около 6, бях на доза 125, вдигнах на 150 мкгр и !внимание! - спрях кафето
Юни 2017 - 3.2  Shocked

Вярно е, че прекалявах с кафето, но дали не съм потискала усвояването на еуторокса? Замислих се, че за изследване винаги ни предупреждават да не пием кофеинови напитки... Има ли друг с наблюдения като моите?

Аз със сигурност ще следя по-изкъсо нещата сега докато не падна под 2, кафе не мисля да пропивам, да видим.

Относно селен и аз знам, че може да се предозира, пиех в началото като ми откриха Хашимото, но според ендокринологът ми тогава нямаше смисъл и някак и аз не се мотивирах да съм упорита.

Дези., хапвай си, баба ми даже не знаеше, че трябва да чака след хапчето и си го пиеше на закуска. А хормонът си й е в норма вече няколко години  Peace

Някой има ли идея как се изследва Токсоплазмоза? Аз днес пуснах само едното изследване, което показва, че не нямам антитела и явно не съм имала сблъсък с вируса. Не ми се даваха още 50 лева и за другото изследване, което показва дали има активен вирус в тялото в момента. Някой ако има опит може ли да ме посъветва дали да пусна и него или първото е достатъчно за да съм спокойна?

# 399
  • София - Варна
Това с хомеопатията е нещо като нищо за мен.
Съжалявам, не се сдържах да го кажа.

Госпожица Лаленце, според мен ТСХ е паднал от вдигнатата доза, а не от спирането на кафето.

# 400
Здравейте, днес бях на преглед при д-р Начев. Докторът говори бързо, точно и ясно.  Peace Постави ми диагноза Хашимото на база ехография и изследвания, но не ми назначи лечение, тъй като не отговарям на симптомите, които той ми изброи, а именно- повишено либидо, силно твърдо окосмяване, болка в центъра на щитовидната жлеза (само там, мен ме боли по скоро встрани), нередовен цикъл (не повече от 8 пъти в годината, при мен е повече, но винаги +- 8-9-10-11 дни). Не ме попита за симптомите, които вие сте изброили, а аз отговарям на всички до един, освен повишаване на теглото. Много ми допадна отношението на д-р Начев, но мислите ли че е добре да се консултирам и с друг лекар относно необходимостта от лечение? Относно селенът ми каза, че в България няма как да имаш недостиг на селен и няма смисъл да пия, няма да повлияе на болестта.

# 401
  • София - Варна
Повишено либидо?!?
Бихме били жени-мечти.

На мен Начев ми каза, че аритмията ми била от нерви, а не от Хашимото-то. И сгреши. Не бих му вярвала напълно.

# 402
Ivanova, на колко години си? Може и на ЛС, ако те притеснява да споделяш.

Проблеми с кръвна захар и инсулин?

# 403
  • над кукувичето гнездо
Госпожа лаленце, ако нямате IgM за токсоплазмоза, значи няма активна инфекция към момента. Ако нямате и IgG, значи нямате и минала инфекция. Желателно е да избягвате близък контакт с котки, градинарска работа без ръкавици и е хубаво да миете добре зеленчуци и плодове. Аз бих направила имунологично изследване отново след няколко месеца.

Вчера изследвах хормони. TSH е в норма 2 и малко, фТ4 е 10,11,  а фТ 3 е 2,71. Вит. В12 е 260 pmol/l. Как ви се струват?

# 404
Е какви са тези симптоми на Хашимото, които Начев е изброил?  #Crazy
Особено това с повишеното либидо и окосмяването  Laughing а и болка в центъра на жлезата не знаех, че трябва да има...аз нямам нито един от тези симптоми, но съм си с Хашимото от 8 години и имам много други от класическите симптоми. Но моето мнение за този лекар като цяло не е много добро и явно има защо...

isa_pisa, ТСХ е ок, за ФТ4 и ФТ3 не знам рефернтните, а Б12 е нисичко...

Общи условия

Активация на акаунт