Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 78 209
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
А пък аз да поп
итам как се преборвате с умората и общата слабост, отпадналост? Хормоналната терапия премахва ли този (за мен много неприятен симптом)? Ако някой се чувства така, моля да отговори.
Да, премахва го. Веднага щом хормоните ти влязат в норма ставаш нов човек. Но ако все още се чувстваш така провери и други неща например желязо, вит. Д и др.

# 181
Да, премахва го. Веднага щом хормоните ти влязат в норма ставаш нов човек. Но ако все още се чувстваш така провери и други неща например желязо, вит. Д и др.

Мерси за отговора. Дано да стане така и при мен  Simple Smile

# 182
# 183
  • София
Аз никога не съм чувствала тази умора и отпадналост и при ТСХ 10 и при ТСХ 2.
Тренирам 6 пъти седмично и се чувствам адски тонизирана, сега последния месец имам 4-5 тренировки и за този тонус и дума не може да става...
На мен спортът много ми помага  Peace

# 184
  • София - Варна
Здравейте, искам да попитам някой пил ли е биоидентични хормони за щитовидната жлеза? Имате ли мнение по въпроса?
Ако имаш предвид естествения хормон (аналог на известния американски Armour), да, пила съм и пак ще пия.
не намирам разлика в усещането. просто там са фиксирани дозите на Т4 и Т3 в отношение 4 към 1.
Понеже е естествен, се твърди, че вътре има свързващ глобулин, който малко забавя действието на Т3 и го прави по-лек за организма, с по-слаби пикове и спадове на Т3 в кръвта и по-малко ускоряване на пулса примерно (ако човек прави реакция от Т3).
Освен това някои видове съдържат много целулоза (моятединият е такъв), която допълнително прави Т3 с един вид бавно освобождаване, малко по-бавно. Но аз такова нещо не усетих, естественият хормон ми действа по същия начин както и комбинация от същите дози синтетични Т3 и Т4. Но може да се ползва де, и да се добавят Т4 и Т3 синтетични, просто за образуване на по-разнообразни дози. Поне при мен е така. Много хора казват, че ест. хормон им действа по-леко заради "по-лекия" Т3 вътре.
Трябва да се пробва, за да се прецени. При всеки е много различно.

Мон, ще взема да не го мисля вярно толкова, и да изследвам децата, като мога.  bouquet
На баткото като му взимаха венозна кръв за желязо миналта година (заради тотална липса на апетит), забравих да кажа да пуснат и Б12... Човеко е прост...

# 185
Здравейте и от мен!
Минах на преглед - Хашимото нямам, обаче възелът ми е пораснал за 2 години с 2 мм - от 5 вече е 7.

# 186
  • София
Ох и аз съм с възел,не съм ходила на лекар от 4г. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Записах час за 18-ти,дано са наред нещата,че вече ще лудна Crazy

# 187
  • София
Лелее, изключително ми е полезен опитът ви, момичета! Благодаря ви, че споделяте!  bouquet

Afrikancho, ако не те притеснявам, силно ме интересува как се казва естествения хормон, за който говориш и намира ли се в Бг..? (За сега информативно питам, но скоро обмислям и консултация с др. Тодорова).

# 188
  • София - Варна
Весето, не, няма ги в България, и тук няма лекар, който да ги изписва. Тодорова не е запозната с естествения хормон, изрично я питах. Някаква нейна колежка била запозната и работела с ест. хормон каза. Това е Малинка Петкова. Ама на нея не можеш карфица да ѝ вкараш в задника, толкова са ѝ скъпи думите.
Хормонът се поръчва от интернет, рецепта се пише от ЛЛ (може и от ендокринолог, ама то НЯМА такъв, който да ти напише Grinning), ако е благосклонен. Моята ЛЛ е, тъй като и тя има Хашимото, и дъщеря ѝ. Пиши ми, ако искаш да ти пиша на лични повече подробности.

# 189
  • София
Много, много благодаря!  Heart Eyes

# 190
  • в огледалото на живота
Здравейте и от мен!
Минах на преглед - Хашимото нямам, обаче възелът ми е пораснал за 2 години с 2 мм - от 5 вече е 7.

На терапия ли си?
Аз също нямам Хашимото,но си отглеждам възелче вече 3 г.
Не расте,но и не намалява...уж ремисия.

Пропусна ли ден без хапчето и ми напомня с боцкане в гушата  Tired
Свикнах вече.

# 191
Здравейте! Излязоха ми резултатите за вит. Б 12 и както и очаквах имам недостиг! Резултатът е 126 при норма 141 - 489. Изследвах го на своя глава и сега се чудя какво да правя. Да ходя ли на лекар и ако - да, на какъв?  Rolling Eyes Или да си "самоназнача" някаква добавка с Б12, но как ще уцеля дозата и как да знам коя е добра? При ендокринолог ли се ходи или друг специалист?  Hug

# 192
Dev, докато бях бременна, пиех Еутирокс. Сега кърмя и не пия нищо, хормоните са в норма - TSH ми е 2. Бях и на лекар и той каза, че за момента, няма нужда от лекарства.
Мен не ме боде, нищо не усещам, но явно ще трябва да го следя.

# 193
  • София
Kalina, нисичко ти е B12, хематолог се занимава с назначаването на лечение и следенето. Има тема за B12:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=966373.msg34993702#new

Освен това ти препоръчвам книгата "А дали не е B12?" на Сали Пачолок. Ще си обясниш значението на референтните граници.. Моят беше 258.8 pmol/l, с подезични таблетки от 1000 mcg за месец се вдигна на 470.7 pmol/l  Peace

Това е, което открих в интернет за смисъла на стойностите:

deficiency at < 148 pmol/L or 200 pg/ml;
marginal deficiency at 148-221 pmol/L or 200-299 pg/ml;
low-normal levels at 222-350 pmol/L or 301-474 pg/ml;
normal levels at 351-664 pmol/L or 475-900 pg/ml.

Късмет!

# 194
veseto5775, благодаря!
Ще търся хематолог и ще записвам час. Естествено от нещата, които прочетох се шашнах, но се надявам бързо да се оправят нещата при мен. Ендокриноложката досега никога не ми е казвала да изследвам този витамин, но то за нея какъвто и симптом да имам все не е свързан със ЩЗ!

Сега като чета имам чувството, че всичките ми симптоми се дължат на този дефицит, тъй като ТСХ ми е перфектно в момента - 1,28. Дори се замислям дали да не си намаля дозата... Rolling Eyes

Иначе заедно с Б12 пуснах ПКК и кръвна захар, те са ок. Исках да пусна и вит. Д3, но лаборантката ме разубеди, ако не ми било спешно и назначено от лекар да не съм се занимавала, било скъпо, имало транспорт до Германия, бавело се... Rolling Eyes ама май и него ще пусна скоро защото съм почти сигурна, че имам недостиг и на това... Confused

Общи условия

Активация на акаунт