Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 78 230
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
А, тия са американски, с конски дози Simple Smile Simple Smile

# 166
  • София - Варна
Уфф, на нас ни предстоят първи ваксини другата седмица и сега като каза за това Б12 и реакциите...
Една невроложка ни изписа обикновен циан и не съм давала. Комбинирани витамини с цианкобаламин. Давах малко и спрях... че имаше и А вътре и други неактивни фирми на Б.
То обаче и в АМ е цианкобаламин и кой знае колко се усвоява и колко е истински. Уж казват, че бебетата на АМ по трудно развивали дефицит на б12 де.
То май си има симптоми дефицитът на б12, примерно изостават двигателно бебетата и други.
Ти е коя седмица на бременността го изследва б12 и колко ти беше хемоглобинът? Защото и моят б12 е 20та седмица беше около 215, което е ниско, а като не съм бременна е със 100 отгоре поне.
Той много пада при бременност.   
Абе, вярно тия дози са конски. Като с новите дозировки на витамин Д- по 20 капки било безопасно. Ми за мен това си е токсично направо.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 10:22 от afrikancho

# 167
Не помня кга го изследвах май някъде към 7-месец. Хемоглбина беше паднал до 104 в 6-тия и ми изписаха желязо за един месец стана 109 и тогава се изследвах бях малко под долна граница и като почнах б12 по 2000 метилкобаламин за 20 дена стана 125. Моя АГ не виждаше проблем аз сама реших да се изследвам.
Не съм го спирала изобщо б12.
Иначе бебето няма никакви индикации за дефицит но той докато се прояви може да е късно. На кърма е и качва по 1200-1400 гр първите месеци на 4 месеца тежи 7 кг а се роди 3 т.е удвои теглото си много рано дори отделно си е много активен и любопитко. Сумати доктори ми викаха защо ще го мъчиш напразно с изследвания като няма симптоми ама после ако има проблем няма да е на тяхната глава. Не знам колко б12 има в АМ но според мен няма гаранция.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 15:50 от Niss

# 168
  • Бургас
Мон този назалния б12 бързо ли вдига нивата как беше при вас?
Aз оня ден изследвах децата си  Simple Smile Рано е да се говори за ефект. По принцип от всичко, което изчетох по темата Б12 /а то не е никак малко  Mr. Green / излиза, че за малки деца това е една от най-бързо усвояемите и добри форми.
Проблемът е, че обиколих всички аптеки в Бс и никъде не го зареждат. Даже в складовете го няма  Mr. Green Евентуално ще го поръчам. Дотогава на подезични метилкобаламин.
Иначе проучих сама, после говорих и с лекар, ако някой има стойности около 350 мога да помогна с дозата  Mr. Green, че и това не е лесно за определяне.

afrikancho , симптоми има при тежък дефицит. Моите и двете деца са с около 350 при желателни 750. Нямат отклонения и симптоми, малката не ми е правила проблеми при ваксините, но е добре този лек дефицит да се запълни, не е нужно да чакаме да стане проблем, че тогава  Simple Smile
Не бери излишни дертове и за това ти, просто при първа възможност ги провери и ако има нужда им давай.

Иначе, по принцип, ето какви са резултатите от дефицит на Б12 при децата:
Скрит текст:
Дефицитът на витамин В12 при бебетата и малките деца може да има следните неврологични и хематологични признаци и симптоми:

– Забавяне в развитието
– Регрес в развитието
– Раздразнителност
– Слабост
– Хипотония
– Атаксия
– Апатия
– Тремор
– Миоклонус на главата, крайниците и езика
– Неволеви движения
– Гърчове
– Анорексия
– изоставане във физическото развитие
– Незадоволително наддаване на тегло
– Незадоволителен растеж на главата (микроцефалия)
– Незадоволителна социализация
– Незадоволителни моторни умения
– Забавяне в езиковото развитие
– Проблеми с говора
– Нисък коефициент на интелигентност
– Умствено изоставане
– Хематологични отклонения (не са задължителни)
– Макроцитоза
– Анемия
– Тромбоцитопения
– Панцитопения

Често срещани находки:

– Аномалии в компютърнотомографския образ на мозъка: церебрална мозъчна атрофия, уголемени вентрикули
– Аномалии в магнитнорезонанския образ на мозъка: церебрална мозъчна атрофия, уголемени вентрикули
– Аномалии в ЕЕГ: генерализирана бавна активност

Аз /сама  Mr. Green/ през втората бременност открих, че съм с 84 Б12. Това е критична стойност направо. Сигурно цял живот съм живяла така без да знам... Майка ми все говори, че от дете съм склонна към анемии... И все с желязо са ме тъпкали, а то какво било ... Добре, че разбрах, много по-добре се чувствам откакто съм с по-човешки стойности, някак прилив на енергия ми дойде, някои оплаквания като сърцебиене, световъртеж и др намаляха.
Скрит текст:
Между другото, afrikancho, наскоро имах тежка криза със световъртеж. За 13г тази ми е втората такава. Продължи близо седмица, кошмар беше. Малката ми беше болна, имах един куп проблеми на главата, не бях спала много време, тревоги и т.н. и в един момент явно се сринах. Не ме питай как гледах болни деца в това състояние. Ходих на невролог, каза ми диагноза, чието име забравих. Накратко някакви кристалчета във вътрешното ухо не стоели където им е мястото, а тръгвали да се движат по едни каналчета. И когато това стане аз губя образ и картина  Crazy  Mr. Green Няма лечение, ще живея, но ще се мъча  Mr. Green Сефте  Joy Каза да си направя и рентген за шипове на врата и толкова. При теб как са тези оплаквания?

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 00:15 от Мон...

# 169
Има ли някой с отзиви от приемане на Протеолитични ензими + NAC / N-acetyl cysteine / за смъкване на ТСХ.  В темите за Лечение с протеолитични ензими попаднах на тази комбинация  за смъкване на ТСХ , като отзивите за стопени възли бяха в пъти повече.

# 170
Мацки, гледам, че сте обсъждали Б12 и децата. Аз го изследвах за сефте след ражданията ми и беше под рефрентните стойности. И двете деца проговориха тносително късно, а сега дъщеря ми има нещо като заекване или повтаряне на срички по-скоро и съм решила да я изследвам. чудя се дали да не го комбинирам с едно изследване на тсх, друго пускате ли при децата?

И да ви поажа днешните си изследвания. В неделя съм при Тодорова. От ТСХ съм много доволна, последите 2 г все ми беше над 3, последно 3,8, всъщност май никога не ми е било толкова ниско като се замисля... Все още съм без хормон, но малко ме притеснява нивото на фт4, не че фт3 е по-добре, де...
TSH   S        2.24       µIU/ml     0,27 - 4,2   
Free Т4 (fT4)   10.23       ng/l     9.30 - 17.00     
Free T3 (fT3)   2.27       ng/l     2 - 4,40

А какво ще кажете за тези? Досега не съм ги пускала, изглеждат ми ок като че ли
Калций       2.47       mmol/l     2,15 - 2,5   
Магнезий (Mg)   0.94       mmol/l     0,66 - 1,07   
Желязо       16.16       µmol/l     6,60 - 29,5

# 171
  • София - Варна
И моят син проговори на 3.
И в момента 3-4 звука са му по-трудни за артикулация отколкото са на едногодишно.
И аз съм се чудела дали е от б12, само че имам приятелки с б12 под долна граница и с деца с хемоглобин под 100, като последните проговориха рано.
Като цяло аз нямам дефицит на б12 де.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 16:12 от afrikancho

# 172
Здравейте. Отбивам се при вас с въпрос. До преди 6 месеца ТСХ ми се покачваше малко по малко нагоре, стигна до 3.7. През всички години, в които съм го проверявала винаги се е покачвало поне с малко, но никога надолу. Не съм взимала лекарства. Днес си пуснах кръв да видя какво е положението и резултата е:
TSH   S        2.47       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        10       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        6.72
Много ви моля да коментирате резултата. Не мога да разбера сега да се радвам ли, да не се ли радвам, че е почнало да ми пада TSH. Малко съм озадачена.

# 173
Резултатите са добри, разбира се че трябва да се радваш че ТСХ е спаднало нормата е до 2,5 независимо от реф. стойности които виждаш. антителата са в норми което също е добре

# 174
анонимен, моят случай е същият с тсх Simple Smile
моите антитела си седят високи, де

# 175
  • София
Оооо, я му се радвайте на това хубаво TSH  Peace

Аз пък от съседна тема разбрах, че при прием на противозачатъчни се подтискало влиянието на еутирокса и може това да е причината да съм качила от 6 на 7 за последните 6 месеца.
Чували ли сте нещо подобно?

# 176
  • София - Варна
Мхм, точно така е. Естрогенът потиска жлезата, и трябва покачване на дозата на Еутирокса, защото естрогенът от хапчетата покачва свързващия глобулин и оттам по-ниски нива на свободните Т4 и Т3 в кръвта.
То и затова много жени минават на по-ниска доза, като влязат в менопауза.

# 177
Анонимен, идеално ти е всичко, нямаш Хашимото, радвай се.  bouquet

По принцип страшно много лекарства и храни, да не кажа почти всички влияят на приема на тироксин, затова се препоръчва да се взима максимално отдалечено от другите неща, аз по едно време толкова се бях отчаяла от постоянното играене нагоре-надолу, че дори го пиех през нощта.

# 178
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам някой пил ли е биоидентични хормони за щитовидната жлеза? Имате ли мнение по въпроса?

# 179
Здравейте!
А пък аз да попитам как се преборвате с умората и общата слабост, отпадналост? Хормоналната терапия премахва ли този (за мен много неприятен симптом)? Ако някой се чувства така, моля да отговори.

Общи условия

Активация на акаунт