Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 78 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Тироксина е стероид.

# 211
Изопринозин не се отразява добре при автоимунни заболявания, но е доста изписван в момента. Иначе хормона  лтироксин няма отношение към имунитета.

# 212
  • София - Варна
Абе, как ще е стероид тироксинът?!? Joy
Нито е имуносупресор, нито е стероид.
И наистина при АИ заболявания не е добре да се приемат препарати за подсилване на имунната система.

# 213
  • Бургас
Ko?!  Crazy  Shocked  Joy

Л-тироксин е лекарствен продукт, който съдържа тиреоиден хормон левотироксин като активно вещество. Той има същия ефект като хормонът, образуван по естествен начин.
/гласи листовката/   Laughing  Peace

А при автоимунни не е добре да се пият никакви стимулиращи имунната с-ма, обаче аз пия клеева т-ра редовно, прекрасно ми се отразява. Отделно преди време пих 3 месеца Изопринозин, точно след него ми се нормализираха антителата ... та  Whistling много е относително и индивидуално всичко. Но по правило не трябва, да  Peace

# 214
Кортикостероид  Wink  извинете ....   https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D0% … D0%BE%D0%B8%D0%B4  
 дЪли пък АГ -то не ме подвел   newsm78 като наричаше тироксина кортикостероид и че ще бера ядове с доживотното приемане .. и затова запълвам дефицити с добавки, драстично го намалих и скоро спирам   любимия на ендотата тироксин  bowuu

# 215
Или сте объркали лекарство, което сте дискутирали, или лекарят не е запознат с едно от най- ползваните лекарства в света, което е кофти и по- добре го смени.

# 216
За Варна, Бургас и области Много изгодно: http://www.lina-bg.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-% … C%D0%B8%D0%BD-b12

# 217
  • Бургас
Или сте объркали лекарство, което сте дискутирали, или лекарят не е запознат с едно от най- ползваните лекарства в света, което е кофти и по- добре го смени.
Точно.

Merelenda, да, аз затова водих децата и без друго си беше и време за профилактичните за тях. Другия месец ще се възползвам и за себе си  Wink По принцип ти коя лаборатория ползваш, от Лина доволна ли си?

# 218
Кортикостероид  Wink  извинете ....   https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D0% … D0%BE%D0%B8%D0%B4  
 дЪли пък АГ -то не ме подвел   newsm78 като наричаше тироксина кортикостероид и че ще бера ядове с доживотното приемане .. и затова запълвам дефицити с добавки, драстично го намалих и скоро спирам   любимия на ендотата тироксин  bowuu

Какъв е тоя лекар, веднага го смени. Тироксинът е естествено секретиран хормон на щитовидната жлеза. Ядове ще береш ако не можеш да го произвеждаш + не го и пиеш.

# 219
Една варненска ползвам, Лаборекспрес 2000. Изгодна като цени и немалко доктори се доверяват на резултатите.
Тя и Статус за Варна.
Тия дни ползвах Кандиларов, че и там има нелоши пакети до 27.06.
Забавно ми стана, когато сестрата ми каза, че много доволни били пациентите от изследванията и точните резултати. Как са проверили точността, не знам.
Имам още един ваучер за там, само за ТСХ и мисля да направя една проверка, ама ще ида до централата, че предния път ме домързя и ходих в кварталния клон.

За Лина, много добри отзиви чета от болни с улцерозен колит и болест на Крон. Изследват се по-често в нея, затова и споделих. Замислих се за изследвания и аз. Все пак за 18 лв + 2 лв такса има ТСХ+ФТ4 и ФТ3. В Кандиларов идва с 4 лв повече.
Само за В12 не знам какво е изследването. В Лаборекспрес е холотранскобалмин (доколкото помня), което казват, че е по-прецизно и май беше около 24 лв. А в Лина са писали, че от 40 и кусур лева е намалено на 22 + 2 лв такса кръв.

# 220

Какъв е тоя лекар, веднага го смени. Тироксинът е естествено секретиран хормон на щитовидната жлеза. Ядове ще береш ако не можеш да го произвеждаш + не го и пиеш.

Произвеждам си го без проблем и го конвертирам с пълна сила Simple Smile
Еутирокса ми бе изписан без да е необходим, при ниво на ТСХ което можеше да се намали с открития дефицит. Ако беше лекарство за 4г прием, от които първите 2 с прогресивно качване на дозата .. все щеше да се запълни дефицит. За другите объркани хормони в следствие на това ... гигантски скок в пролактина  Embarassed ... цикъл и овулация .. на принципа "тука има , тука нема"  Embarassed , стомашен дискомфорт и подуване - като водородна бомба, нечовешки болки в стави, мускули и крампи  Close , покачване на тегло +15 кг, косопад , сърдечни проблеми  Rage, проблеми със зъби и лигавици .. спирам до тук  ooooh!   Иначе доктора си е много в час, а аз постепенно  #2gunfire проблема, иначе бих го направила с ендотата, на които се дължи тази сага. 

# 221
Елтироксин ми предписаха - малка доза. Толкова ли се напълнява от него?  Shocked

Болките в ставите си ги имам отдавна аз.

# 222
  • София
И аз питах, като започнах прием на хормон, но повечето момичета в групата казаха, че не се напълнява.
Предполагам, че напълняването е в следствие на други неща.То се взима хормон, уж компенсира нещата до някаква степен, но проблемите си остават.

# 223
  • София - Варна
Остават, защото почти никой не е на адекватна доза, затова.
Защото масово ендокринолозите са незапознати как да дозират.

# 224
Хормона не е панацея. При грешна диагноза може да навлече беди

Общи условия

Активация на акаунт