Искам да кажа ... (116)_03.04-09.04

• 57 443
  • 836
  •   1
Отговори
# 225
Вася, отлагам от супер много време.. все някаква причина си намирам. И реших, че ако отложа и сега, за Великден, ще настане едно страхотно плюскане, след което няма да се хвана. Ще го приема един вид каляване на волята. Ако издържа, точно в петък на 14 април ще мога да ям и готвено, печено, варено и т,н. Най-кошмарното за мен е, че се изключва напълно кафето. Моят ад е това. Не мога да живея без кафе. Два дни издържах, не бях на себе си. Днес си пуснах едно, пих точно 2 глътки и направо ми светна, другото го излях в мивката. Ще се залъгвам по този начин..някак си.
Но не се ядат яйца, месо, риба, млечни, ВХ... Мдааа  Crazy Crazy Crazy

Ние също даваме доста за храна, а сме само двама и на обяд и закуска ядем в офиса. Но едно ходене до магазина е минимум 20 лв, не знам как става тоя номер.

# 226
200 да нямаше предвид Simple Smile Защото 20 лв са кило кашкавал и 10 яйца.
пп: Захирче, защо ти е тази зверска диета? Чак и без кафе...

# 227
  • София
Като се замисля, може да изкараме на месец с 300 лв за храна, както и с 800, в зависимост от това какво и колко ядем много ясно. Понякога само 100-ина лв на пазаруване хвърляме за глезотии, от рода на някакви мезенца/алкохол/десерти, без които аз и детето можем да минем, но не и мъжът ми. Ако сложим 4 пъти по 100 лв за глезотии, ето ти 400 лв на месец само за храни, които може и да се пропуснат, ако питате мен. Вчера купих един Джак Даниелс и ми стана зле. Предпочитам лидълската Кралица Марго.  Mr. Green

Тази сутрин дочувам разговор от коридора. ММ пита детето защо се размотава толкова дълго, а Кати му задава риторичния въпрос: "Тате, имаш ли идея колко е трудно да си момиче?! Цяла вечност отнема изборът на тоалет сутрин!". Човекът хлъцна и дума не продума. Само се подхили под мустак в изблик на бащино умиление.  Laughing

# 228
Тонкааа  Heart Eyes

Янечек, не е диета, а е лечение. За стомаха. От над 10 години имам проблеми ( сега съм на 30, прави сметка). В началото бяха зверски киселини, после това спря, започна подуване, от каквото и да ям. Пих лекарста, ходих по лекари, все едно и също..омепразоли, нексиуми, пробиотик..бля бля. Пробвах диети, не и не. Това лечение е доста рестриктивно, но цели пълно очистване, та ще видим. Дано.

# 229
Aaaa, пропуснала съм, че е с лечебна цел. Успех ти желая.

# 230
  • София
Захирче и аз ти пожелавам успех. Странно ми се вижда това лечение, но то е може би защото при мен точно от плодове и зеленчуци се получават най-сериозните подувания. Обикновено точно тях спирам, когато имам проблем със стомаха. Ама не съм лекар де!  Peace

Впрочем, ако ги спра на цялото семейство, и бюджета може да ми се върже на 300 лева Laughing Хляб, месо, картофи и ориз са евтини, ама пусто се дебелее от тях  Mr. Green

# 231
  • sofia
Янечек, ежедневно по 20 кинта. Аз горе-долу по толкова оставям. Айде, може да не е всеки ден, ама тогава сме ги дали за хранене навън.
По-голям пазар е към 100-150 лв., основно дълготрайни продукти.
И вярно си зависи кой колко хапва. Ние ядем много. Зависи и откъде и какви точно продукти се пазаруват.

Тонка, много правилно е обяснило детето.

Захир, не знам, ама от купешка зелена салата на мъжа ми му става зле на стомаха. Вкъщи той е с капризния стомах. Само айсберг му понася. Добре, че вече дръпнаха салатите в двора и си яде спокойно.

# 232
  • Пловдив
Янтра, тази вечер децата пожелаха пържени картофи като допълнение към вечерята. Баща им също намаза, че като тръгнах да омирисвам поне да е заради вечерята на трима им. Ми то нямат смогване.
Ти по колко тигана пържиш за вашата чета? Чак те съжалих. А и Белинда същото я чака.  ooooh!
НЕ пържа. От мързел. Имам фритюрник, събира килограм, на село, пълня го, пържим, пържим, пържим, ядем на корем и се приключва. Това е лятото. Зимата не се ядат картофи.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 10:21 от Янтра

# 233
Добро утро.  Simple Smile
И на мене приятелка ми похвали този сериал Big little lies, аз филми свалям само с бг аудио за детето, много ме е срам да кажа, че не зная как се свалят субтитрите към филмите, видях, че сериала е със субтитри . Ако някой може да ми обясни.. Blush

# 234
  • Ямбол
В торентите обикновено има бутон - свали субтитри. Поставяш ги в папката на филма и понеже обикновено са архивирани, трябва да ги разархивираш.

Много рядко гледам филми. Имам доста свалени и все се каня да гледам някой и все не ми е до филми. Предпочитам да чета. Но понякога след интересна книга, търся и гледам филма. Сега например чета "Среднощен експрес" и знам, че има и филм, интересна е и ми е любопитно да гледам и филма.

# 235
За какво са ти субтитри, нали знаеш английски?

Иначе Лиляна го е обяснила, лесно и бързо е. Не че аз като гледам филми и не дърпам субтитри, но повечето пъти не се налага. Филми с дублаж избягвам да гледам, често пъти не ми харесва как са озвучени. Пък и обичам да слушам гласовете на актьорите, интонацията..

# 236
И, за да не трябва да ги вмъкваш допълнително към видеото, файлът със субтитрите и този с видеото трябва да носят едно и също наименование, тогава тръгват автоматично. Не винаги са с еднакви имена, затова уточнявам.

# 237
  • София
Е, то и аз знам английски, но някак си ми е по-добре да чета субтитрите. Не винаги успявам да разбера всичко на 100 % или да се напъвам да разбера точно какво казват, а така ми заминава удоволствието от гледането.

# 238
  • Варна
Аз ненавиждам филми без субтитри, искам да си ги чета и също обичам да чувам гласовете на актьорите и интонацията.

На мен също ми е интересно да прочета книга и да изгледам филма, но в повечето случаи съм се разочаровала от филма. Обикновено са доста изрязани нещата, то си е нормално, няма как да се филмира абсолютно всичко, защото ще се получи адски дълъг филм, но за мен малките подробности правят историята интересна.

# 239
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро.
Аз пък предпочитам филми със субтитри.Повечето ги гледам посред нощ и без звук,за да не преча на никой.
Да ви питам навремето правех една торта........ммм не бих казала,че точно това де,но не мога да си намеря рецептата.Беше с бисквити и крем шоколадов.Спомням си,че беше с прясно мляко и какао.Ако някой се сеща ще съм благодарна да ми напише рецептата.Приемам и други с бисквити,но по леснички  Blush

Общи условия

Активация на акаунт