Правата на децата ни с ТЕЛК!

• 125 492
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Да,но след като оригиналите останаха при тях,трябва ли да ходя да вадя нови?Или дикертно си пристигат при комисията без да нося нищо

# 496
Да,но след като оригиналите останаха при тях,трябва ли да ходя да вадя нови?Или дикертно си пристигат при комисията без да нося нищо
Аз носих и копия, въпреки че бяха същите като тези при тях. Вземи за всеки случай акта за раждане ако не са го написали в писмото.

# 497
И амбулаторна карта носи.

# 498
Здравейте,с двустранна луксация съм. Оперирана съм като  бебе,имам доста дълбоки белези... Походката ми е малко като на пингвинче Simple Smile При тежка работа получавам доста силни болки. Имам ли право да се явя на телк?

# 499
Искам да ви попитам и вас защото много различни мнения чух. Първи ТЕЛК имаме от 01.17. 30%. Декември се явяваме с нова диагноза преосвидетелстване влошено състояние дават 52%.Дата на ДИ от 2012г. Въпроса ми от първия телк не сме взимали пари, сега ще изплатят ли 1г назад или не?

# 500
  • в полите на Балкана
Няма да ви платят нищо назад, защото това е преосвидетелстване. Няма значение ДИ. Тя би трябвало да е една и съща с първия ТЕЛК.

# 501
А също така ли казаха, че изплащат от дата на подаване на документи има ли такова нещо? Или не защото досега все пак не сме получавали пари от телк?

# 502
  • в полите на Балкана
А също така ли казаха, че изплащат от дата на подаване на документи има ли такова нещо?
Да.
Или не защото досега все пак не сме получавали пари от телк?
Не сте получавали защото ЕР е било под 50% и не се полагат помощи.

# 503
Явно грешно за дадох въпроса си. Знам че под 50% не плащат, а въпроса ми е дали се полага изплащане на помощта от подаване На документи или не. Тъй като досега не са се полагали? Ние подадох ме лятото имахме дата септември която изпуснахме и после назначи ха декември и минахме. Дано съм обяснила правилно

# 504
  • в полите на Балкана
Мисля, че ще ви платят от датата(месеца) на подаване в СП

# 505
Ако сте си подали документите в социални грижи декември месец, то парите ви започват от тогава. Ако още не сте ги подали - нищо не чакайте. В случая разбирам, че питате за документите, които сте подали за преосвидетелстване. Не се взима в предвид датата на подаване на документите в картотеката от социалните.

# 506
Здравейте, детето ми е с телк 80% с чужда помощ. Искаме да вземем винетка, може ли аз да подам документите при положение, че колата се води на името на мъжа ми /а ние нямаме брак/ или трябва той да ходи лично?

# 507
Той ще отиде - той е родителя с колата.

# 508
Той ще отиде - той е родителя с колата.
Мерси Simple Smile

# 509
Здравейте!

Честита Нова Година!
Пожелавам успех в лечението на дечицата и здраве на техните родители!

Искам да попитам нещо. Детето ни в момента е с ограничена двигателна активност. Колата която ползваме с пълномощно е на брата на мъжа ми съответно с регистрация от друг град. Надяваме се че състоянието на детето подлежи на корекция и не го водим инвалид, но пък и за него би било облекчение, ако колата можем да я паркираме пред входа и да ползваме някакво предимство да спираме по-близо до училището когато го водим. Чудех се има ли някакви облекчения при паркиране, когато колата не е на паркинг с обозначени зони, ако член на семейството е с ТЕЛК, но колата не е собствена и ако има такива какъв е редът да се възползваме от тях, докато детето е в това състояние. На паркинг зоните за инвалиди само от коли със стикери ли се ползват или носим копие от ТЕЛК-а и при поискване от служител го показваме?

Общи условия

Активация на акаунт