Добре дошли в Люлин! Тема 30

• 94 618
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравей, БТ е в Люлин 10, на изхода от метрото, точно срещу Домко, бл. 158. Станцията е Западен парк.
Документите са лична карта, трудова книжка, заповед за уволнение/ съкращение. Там ще ти дадат едно картонче и след това в 3-месечен срок, след като получиш всички плащания от работодателя, трябва да се регистрираш в НОИ.
БТ се определя според настоящия/ постоянния адрес. Ако по лична карта или настоящ адрес се водиш на друго място, ще трябва да се регистрираш там. Регистрираш се в БТ в 7-дневен срок от датата на съкращението.

# 556
  • В Космоса
Много ти благодаря!
А в НОИ на Стамболийски ли трябва да ходя да се регистрирам? Защото преди години ставаше в Люлин 7.

# 557
  • София
Мъжът ми, от когото е и информацията, се регистрира на Стамболийски. Не зная дали може в Люлин 7, предполагам, че от БТ ще могат да те упътят.

# 558
  • В Космоса
Благодаря отново на теб и мъжа ти!

Имам и друга молба за препоръка за добър гинеколог по здравна каса. Днес си взех направление и се оказа, че моята гинеколожка (д-р Башева) е в дълъг болничен. Сестрата на личния ми лекар ми препоръча д-р Велева в МЦ Орион, но пък личния изказа негативно мнение за нея. Намерих и няколко недобри коментара в интернет, но са стари. Ако може по-актуална информация.

Благодаря!

# 559
Ходих съвсем скоро при Велева по препоръка на моята лична лекарка. Излекува това, за което отидох и при доста обстоен преглед ми откри и други проблеми, за които ми даде направление за по-нататъшно лечение без да съм я молила специално. Аз лично съм доволна (на базата на двете ми посещения при нея и без да съм чела други коментари)

# 560
  • В Космоса
Благодаря за отговора, sunlight_eli ! За съжаление, чак след 6-ти август ще има приемни часове при Велева, а е хубаво до края на другата седмица да я свърша тази работа.

Ох, сега вече съвсем не знам какво да правя. Искам и да е сутрин рано или вечер, за да мога евентуално само малко да отсъствам от работа в началото или края на работния ден.
Освен да правя един списък и да звъня наред... Само дето не знам от кои доктори да се състои този списък...

# 561
  • Beyond the stars
Докато сме на лекарската тема  Blush четох аз, ама все пак да си питам - препоръка за педиатър в Люлин, които приема нови пациенти. Очакваме мини вълшебството септември живот и здраве  Mr. Green пък нещо не се ориентирам хич. Та съм отворена към всякакви препоръки, отзиви и мнения. Едно от нещата, които са ми важни е да работи с часове.. да не чакаме по два дни и детската консултация някак да е отделно от целия поток бацили. Не знам и аз  Blush

# 562
В 26 поликлиника стаята за бебета е отделно и бебетата се записват с часове и се приемат в часа, независимо от чакащите на общата опашка. Там работят няколко педиатъра, може да потърсиш мнение за тях. Ние сме там, нашата за бебета е ОК, но за малко пораснали деца имам някои забележки, затова не препоръчвам директно нея.

# 563
  • Beyond the stars
В 26 поликлиника стаята за бебета е отделно и бебетата се записват с часове и се приемат в часа, независимо от чакащите на общата опашка. Там работят няколко педиатъра, може да потърсиш мнение за тях. Ние сме там, нашата за бебета е ОК, но за малко пораснали деца имам някои забележки, затова не препоръчвам директно нея.

Четох добри отзиви за Елена Огнянова от там. То предполагам за всеки лекар има положителни и отрицателни мнения, та винаги е сложно и да се избира и да се препоръчва.
Много благодаря за информацията за 26та  Hug Hug Ще прегледам пак педиатрите там.
А някои да има идея за Медива ?

# 564
Нашият педиатър е в 12-та, детските консултации са с час, но не приемат бебетата отделно. Общото ми мнение е, че е претоварен с пациенти и така или иначе го ползваме само за ваксините и бележки за яслата...

# 565
  • София
Благодаря отново на теб и мъжа ти!

Имам и друга молба за препоръка за добър гинеколог по здравна каса. Днес си взех направление и се оказа, че моята гинеколожка (д-р Башева) е в дълъг болничен. Сестрата на личния ми лекар ми препоръча д-р Велева в МЦ Орион, но пък личния изказа негативно мнение за нея. Намерих и няколко недобри коментара в интернет, но са стари. Ако може по-актуална информация.

Благодаря!

Д-р Димитринка Желева в Люлин 2. И двете ми бременности минаха при нея, много добър специалист и отличен лекар.

# 566
  • София
Аз и друг път съм казвала- цялото семейство сме при д-р Горанова. Имаше огромен проблем с чакането, но сега има онлайн система за записване и се влиза на ми-ну-та-та! Има бая бебета при нея. Моето малкото също беше там от бебе.

# 567
Някой да е ходел тези дни до Лидъл в 5 част? Интересува ме дали работи newsm78

# 568
  • София
Някой да е ходел тези дни до Лидъл в 5 част? Интересува ме дали работи newsm78
Работи си, защо да не работи?

# 569
Мои познати ми казаха, че са затворили магазина Confused

Общи условия

Активация на акаунт