Студенти в Холандия/Нидерландия -2

• 131 802
  • 741
  •   2
Отговори
# 585
Моля за малко помощ - Бележка за доходите от НОИ  ли трябва да се извади, не може ли с ПИК. И после превода от лицензиран преводач ли се прави?

За какво ви трябва бележка за доходите?

# 586
  • София
Моля за малко помощ - Бележка за доходите от НОИ  ли трябва да се извади, не може ли с ПИК. И после превода от лицензиран преводач ли се прави?

За какво ви трябва бележка за доходите?

За кандидатстване за общежитие.
Бележките май трябва да са от работодателя?

# 587
Мерси, Сис77!
Честито и от  мен на колегите-родители!

# 588
  • La casa de Mickey Mouse
Реда е:
1. записване в унито
2. квартира
3. община
4. банка
За общината и банката няма никакво значение в каква последователност са, но и двете са след получаването на адрес (т.е. наем на жилище)
Ако таксата за унито ще се плаща разсрочено след изкарването на банкова сметка се сменя сметката в студелинк

# 589
За първи път чувам,
че трябва бележка за
доходите за общежитие!
Тя не е ли само ако се
кандидатства за
студентски заем?

# 590
Здравейте , дъщеря ми освобождава квартирата си в Делфт . Ако някой се интересува да пише.

# 591
Здравейте,каква е квартирата и колко е наема  Синът ми ще учи в Делфт.

# 592
  • София
За първи път чувам, че трябва бележка за доходите за общежитие! Тя не е ли само ако се кандидатства за студентски заем?
Мисля, че при кандидатстването за заем трябва да се доказва, че родителите имат доход под някакъв определен, не знам колко точно, а при кандидатстването за общежитие - обратното, трябва да се доказва платежоспособност. На нас ни искаха документи за доказване на доход от агенцията за имоти - когато подписвахме договор за частна квартира, така че не е само при общежитията. Но може и не всички общежития да искат, най-добре е да се провери конкретното какви изисквания има.

# 593
Благодаря, Sach !
Ще си приготвя бележка
за доходите за всеки
случай.

# 594
# 595
  • Бургас
Здравейте, моля за помощ ако някой е наясно. Синът ми днес си загуби всички документи, вкл и лична карта. Как да си изкара нова лк, как се живее в чужда страна без документ за самоличност? Мога ли от тук /Бг/ с пълномощно аз да му извадя нова лк?
Всеки съвет ми е от полза, че има и билет за самолет за след 20 дни.

# 596
Имаме посолство в Хага и е нужно да им се обади. Те могат да му издадат документ да се прибере в България.
Да отиде в полицията и да каже. Вероятно ще ги предадат и ще му ги върнат

# 597
В посолството ще му издадат пасаван за да се прибере. Въпросът е, че той едва ли ще тръгне да се  прибира веднага, а без документ да стои там месец-два....
Ако имате резервация за самолет, трябва да си смени документа с който ще пътува при чек-ин-а. Пасаван няма опция в сайта, ще питате как да стане.
Ако има задграничен паспорт може да му го пратите с куриер, той е документ за самоличност, най-много нашите на пасконтрола на влизане (ако не пият кафе) да го питат що е излязал с лична карта а се връща с паспорт.
После отива в МВР и казва, че си е загубил (не откраднали, защото искат бележка от полицията) , а загубил документите. Дължи глоба - 50-тина лв.  Снимат го за нови и може на другия ден (ако е експресно) може след седмица или след месец да е готова личната карта.
Говоря за София.
Няма как Вие да му извадите ЛК. Може само да я получите, не и да ч заявите, освен ако не възразявате Вас да снимат...

# 598
Ако не му изпратите паспорт, както ви съветва Стефан, то да се обади в посолството. За да му издадат документ/ пасаван може да му искат бележка от полицията. Също така пасаванът е с кратък срок на валидност ( не знам точно какъв).
За Раян еър няма да има проблем, ако името нс латиница е изписано по същия начин , както в билета.
Надявам се, че вече даже сте ги намерили

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 19:53 от rosss

# 599
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите!
Но синът ми ни зарадва с добра новина, че някой му е намерил портфейла и го е предал на администрацията на Фонтис, и сега всичко е наред. Няма да вади нови документи.
Благодаря още веднъж и лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт