Студенти в Холандия/Нидерландия -2

• 131 874
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
     https://duo.nl/particulier/international-stu … sp;    

Ако правилно превеждам - лихвата за заема за 2017 година е 0.00 %  newsm78 newsm78

# 166
     https://duo.nl/particulier/international-stu … sp;    

Ако правилно превеждам - лихвата за заема за 2017 година е 0.00 %  newsm78 newsm78

Да, 0% е. Дъщерята беше първи курс досега и от зимата някъде ползва около 1000 евро месечно заем. Част от него са тези 170 евро някъде, от началото на изминалата учебна година за таксата. То таксата ние я бяхме платили, но за следващата година вече може да си я покрие безпроблемо.

# 167
  • La casa de Mickey Mouse
Да 0% е

# 168
Друг въпрос - контактите в Холандия съвместими ли са с българските? Сетих се сега, когато ходих до Лондон и ПАК си забравих преходника. От всяка командировка се връщам с по един...

# 169
Друг въпрос - контактите в Холандия съвместими ли са с българските? Сетих се сега, когато ходих до Лондон и ПАК си забравих преходника. От всяка командировка се връщам с по един...

Спокойно, там всичко си е като при нас Simple Smile

# 170
Как стои въпросът с тегленето на торенти в общежитията ?

# 171
Тук ще те разочаровам- незаконно е !!! Можеш да гледаш филми онлайн BlushBlushBlush

# 172
Тук ще те разочаровам- незаконно е !!! Можеш да гледаш филми онлайн BlushBlushBlush
Знаете ли за някой случай, когато някой е бил санкциониран , или просто е забранено на хартия ?

# 173
Не съм чувала някой да е санкциониран Wink
Ще се ориентираш на място. Холандските студенти не са загубени, а и нацията им е известна като пестелива, та сигурно са измислили нещо.

Лихвата в момента е 0%. В началото на миналата учебна година беше 0,02%

# 174
  • La casa de Mickey Mouse
Замунда не тръгва въобще, не знам причина, а когато опитам с други сайтове интернета блокира. Ако пък успееш да сваляш и прекалиш, ще получиш съобщение, че е незаконно. Най-вероятно следващата стъпка е да те глобят. Гледаме всичко онлайн.

# 175
Миналата година синът ми ми каза, че холандците са му казали някакъв сайт от който можело, но на собствен риск. Ако те хванат глобите били повече от солени......

# 176
Здравейте! В момента гледам билетите за Коледа и виждам, че най-достъпният вариант е на Transavia (186 евро), но полетът за България е на 22-ри декември (петък). Често ли се случва да има лекции и тогава, или запразняват и те по-рано както в българските вуз-ове?

# 177
Здравейте,
Синът ми ще е в 11 клас т.г. Учи в Немска гимназия, но по всяка вероятност няма да продължи образованието си с немски. Владее английски на доста високо ниво и се е насочил към англоговорящите страни. Проблем ни е обаче специалността, с която да продължи. За съжаление езиковите гимназии не са с професионална ориентация и не знае с какво да продължи образованието си.
Моля, споделете ми как децата ви се ориентираха в избора си за специалност и университет? Консултантска фирма ли ги насочи или те сами избират университети в Холандия? До колко дипломата влия в приема им, защото успеха му по всяка вероятност ще е малко над 5,00?
Благодаря на всички отзовали се!

# 178
Здравейте! В момента гледам билетите за Коледа и виждам, че най-достъпният вариант е на Transavia (186 евро), но полетът за България е на 22-ри декември (петък). Често ли се случва да има лекции и тогава, или запразняват и те по-рано както в българските вуз-ове?

Погледнете на сайта на унито. Програмата трябва да е качена по специалности и да си знае какво ще има в петък. На-проблемно е, ако има лабораторни (не знам какво ще учите). Иначе всеки професор сам си решава

# 179
dimi2000, моята щерка иска да се занимава с хора, но не можеше да реши ккакво точно. Затова беше много щастлива да открие програмата Liberal Arts and Sciences. При нея първата година се учат широк кръг предмети - риторика, икономика, мениджмънт, малко история, социология, малко право... От втората година нататък специализираш в 5 направления. Отделно - в тази специалност и през 3-те години имаш определени часове задължителни предмети, а за другия хорариум си избираш дисциплини от целия университет. През третата година те стимулират да изкараш поне един семестър в университет в друга държава.
Дъщеря ми е в Тилбург - един от малкото университети, които направиха презентация във Варна преди 2-3 години. Презентиращият отдели около 15 мин след това да й отговори на всички въпроси. Каза, че тази програма не е за всеки, защото тук задачите са изцяло работа в екип и е по-скоро правене на проекти по дадени казуси, отколкото изпити. Набляга се на комбинативно мислене.
Кандидатстването специално тук е по-особено. Дипломата трябва да е над 5, отделно писа мотивационно писмо и есе по тема от една от 5 области - социология, политика,... После имаше интервю по Скайп, по време на което те прецениха интересите й за да разберат дали е подходяща за програмата. Определено наклони везните и факта, че говори свободно 3 езика, освен нашия си. 2 мин след интервюто й се обадиха, че я приемат.

Общи условия

Активация на акаунт