За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 465
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, първите тонове ми ги направиха още в началото на 29 седмица и миналата седмица (началото на 31-ва) отново ходих. Моята докторка казва, че общо взето от средата на седмия месец е хубаво да се ходи на тонове на всеки две седмици. И аз слушам и изпълнявам Simple Smile

А да ви питам какви легла взехте или планирате да вземете? Аз честно казано нямам идея. Масово са леглата 120/60, но ме съветват да взема 140/70, което пък ми се струва огромно за бебешка кошара още повече, че може би като поотрасне ще преместим детето в негова си стая с друго легло. Също така гледам, че има различни легла - има дървени на Адбор и Буцко, но има и от пдч на една ямболска фирма. Има ли значение дали е пдч или е дърво? Също се чудя дали да има механизъм люлка или да няма? Сигурно е хубаво да има, но въпросът е дали се използва. Та, голяма драма с това легло  Joy Дайте съвет, че мисля до края на април месец да сме го осигурили и за май месец да останат само дребните покупки.

Приятна нова седмица, момичета!

# 61
Здравейте, първите тонове ми ги направиха още в началото на 29 седмица и миналата седмица (началото на 31-ва) отново ходих. Моята докторка казва, че общо взето от средата на седмия месец е хубаво да се ходи на тонове на всеки две седмици. И аз слушам и изпълнявам Simple Smile

А да ви питам какви легла взехте или планирате да вземете? Аз честно казано нямам идея. Масово са леглата 120/60, но ме съветват да взема 140/70, което пък ми се струва огромно за бебешка кошара още повече, че може би като поотрасне ще преместим детето в негова си стая с друго легло. Също така гледам, че има различни легла - има дървени на Адбор и Буцко, но има и от пдч на една ямболска фирма. Има ли значение дали е пдч или е дърво? Също се чудя дали да има механизъм люлка или да няма? Сигурно е хубаво да има, но въпросът е дали се използва. Та, голяма драма с това легло  Joy Дайте съвет, че мисля до края на април месец да сме го осигурили и за май месец да останат само дребните покупки.

Приятна нова седмица, момичета!

Здравей, ние наскоро си купихме легло от Вис Виталис 140/70 с люлеещият механизъм, лично на мен ми допадна точно това, че е голямо, отностно материала за изработване не знам дали е от значение нашето е от ПДЧ  Hug

# 62
  • София
Здравейте!

Аз още не съм ходила на тонове. С дъщеря ми не помня кога започнах да ходя, май беше към края на 8 месец или началото на 9. В началото ходех веднъж седмично, после май зачестих... А сега в момента си мисля колко е странно, че едни неща от тогава помня, сякаш са били вчера, а други помня съвсем мъгляво или изобщо съм забравила Simple Smile

А тази седмица най-вероятно ще се срещна с лекаря, при когото ще раждам. Ако не тази, сигурно другата, след Великден.

Креватче - чувала съм, че ПДЧ съдържа формалдехид или някакъв друг химикал, затова е по-добре материалът да е МДФ или най-добре истинско дърво. Иначе ние имаме дървено, без никакви екстри, от каката, но както тя не го е ползвала почти, така и бебешорът едва ли особено много ще го ползва.

Иначе съм добре, остават ми още 3 работни седмици, почти всичко вече съм прехвърлила на заместника си и вече бавно започвам да превключвам на неработна вълна Simple Smile.

# 63
Лично аз смятам,че това дали леглото ще е МДФ , ПДЧ ...сурово дърво...току що отсякано от гората е все едно  #Crazy Чак толкова вглъбяване е излишно(лично за мен!).Детето все ще го сложите на дивана....на спалнята...не може всичко да е стерилно.Другото-какъвто и да е материала на креватчето,все ще е лакирано или обработено с нещо,за да добие търговси вид.Не се вманиячавайте....купете креватчето,което ви харесва  Hug

# 64
Здравейте и от мен 🤗🤗🤗 За тоновете-моят доктор каза,че след 36г.с ще се виждаме всяка седмица за мерене на тоновете.
На нас онзи ден ни докараха легълцето 120/60,лично аз предпочитам по-големичко,но пък в нашата спалня няма как да се побере.
Момичета да ви питам,вие легълцето ще го дезинфекцирате ли с нещо и количката?А и коретцето също?Изобщо не съм наясно 😆

# 65
  • София
Хич нищо не смятам да дезинфекцирам Simple Smile Както Цветето е написала - светът така или иначе не е стерилен, няма как и да бъде, а детето нито можеш да го изолираш от всичко, нито е редно. Все пак така се гради имунитет. Има мнения и проучвания, че прекомерното миене, чистене, дезинфекциране и т.н. са един от водещите фактори за развитие на алергии и други автоимунни заболявания и малко мръсотия не само, че не вреди, ами даже е полезна.

Така че - нормалното ниво на хигиена у дома мисля да поддържам; дрехите и текстилните части от количката и стола за кола ще ги изпера (не на висока температура Simple Smile), нищо нямам намерение да гладя. Изобщо - нищо особено специално няма да правим, освен едно по-основно почистване, каквото така или иначе правим 2 пъти годишно, с или без бебе.

# 66
Мами и аз да попитам, някъде бях чела че матрака има специфична миризма и трябва да се проветри известно време, та вярно ли е това изобщо защото според мен ако го извадя от найлона много ще се напраши  newsm78

А иначе се аз се чудя как да изпера нашите части на количката, че са кожа и текстил смесени и ме е страх да не се напука кожата  Rolling Eyes

# 67
Пак да повдигна темата за завивката, особено, ако има момичета и с първо дете - какво е най-подходящо за завиване: одеялце, пеленка или спален чувал. И за тези чувалчета без ръкави да питам -  няма ли в началото на юни да му е студено?

И още нещо ме  мъчи - за размерите на бодита, гащеризончета - какви взехте предимно - за новородено, 0-1 м, или 0-3 м.?
Аз нищо не съм взела, само се оглеждам, а времето си лети ...

# 68
Пак да повдигна темата за завивката, особено, ако има момичета и с първо дете - какво е най-подходящо за завиване: одеялце, пеленка или спален чувал. И за тези чувалчета без ръкави да питам -  няма ли в началото на юни да му е студено?

И още нещо ме  мъчи - за размерите на бодита, гащеризончета - какви взехте предимно - за новородено, 0-1 м, или 0-3 м.?
Аз нищо не съм взела, само се оглеждам, а времето си лети ...

От опита ми с августовско бебе - за завиване използвах муселинова пелена, нагъната на 2 или 3, т.е. не супер тънка. Но тогава беше мн голяма жега. Такава ползвах и за разходки. За юни е малко по-различно, зависи и в коя част на юни, но от чувалче според мен няма никакъв смисъл, защото в началото изобщо не ритат, че да се отвиват. Аз бих купила някаква по-дебела пелена/тънко одеалце. Аз следвах правилото, че детето да е облечено така, както и аз, понякога имаше 1 боди повече, но пък аз не съм зиморничева.
А за дрехите - не купувай 0-1 или за новородено, наааай-много 1-2 такива неща, ако много те кефят. Иначе ще си останат неносени.

# 69
# 70
  • Варна
Каквото и легло да изберете, няма никакво значение.
Детето спи на матрак. Това е, което е важно и там е хубаво да насочите мислите си.

Нашето легло е обикновена кошара за 120лв , една от най-сполучливите и практични покупки, които направих за бебето  (след количката и столчетата за кола). Прибрахме я като стана на 3г и половина.
Матрака обаче го избрахме максимално качествен, излезе 2 по-скъп от леглото. За почти 4 години не е мръднал. Издържа всички скачания, търкаления, местения в други къщи и хотели. Дори се наложи 2 нощи аз да го ползвам, само че на земята (предимството да си 160см  Laughing )

KameliyaKo - абсолтно съгласна за чувалчетата. Моят син е роден на 31.03 съответно докато стана време да се върти беше жега и съм го завивала само с тънък чаршаф. А после като дойде есента той беше вече на 6месеца и каквито и усилия да положихме не свикна да спи с чувала. Само плачеше като го пъхна. Така сега си имам почти чисто нови чували 2 размера Simple Smile. Мисля това бебе още септември да го пъхам, че да свикне.

В магазините има и летни олекотени завивки (различен им е грамажа на пълнежа) може и това да погледнете като вариант.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 20:35 от yara

# 71
Има супер удобни чували с крачоли и ръкави, точно за деца,които не харесват да спят в чувал. Аз бях купила за сина ми като стана на годинка и нещо и вече не му бяха удобни чувалите.
А за леглото - нашето е от ИКЕА около 110лв, много добра работа върши.

# 72
А какви матраци ще взимате? Гледам разни с кокосови или с мемори пяна.. или обикновени и се чудя. Факт, че в началото бебето почти не мърда, но много бързо започва да се изправя, да подскача в леглото и не знам дали е добре да се инвестира в хубав матрак и ако да, то в какъв...

# 73
С баткото взех матрак с кокос. За повече от 3 години ползване не е мръднал. Сега пак ще ползвам него, а баткото ще е на по-голямо легло

# 74
И аз си поръчах вчера легълца 🤗 само че след 20 дни ще дойдат. А, да ви питам какви помпи за кърма ще вземате? Аз и това поръчах (на медела мини електрик) и се чудя дали не избързах...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт