Математически турнири - 44

• 99 428
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Аз използвах един прост текст редактор, за да видя бройката. Няма нужда от ексели и т.н

# 331
Аз използвах един прост текст редактор, за да видя бройката. Няма нужда от ексели и т.н
Но все пак Ви се наложи да направите нещо с дадения файл, а не просто да отворите сайта и да видите на кое място е детето Ви?
Не всеки е на Ти с компютрите и не е длъжен. А и много хора ползват предимно телефони. Много по-удобно щеше да бъде ако имаше още една графа, но както и да е.

# 332
Сега и Хартата да преведат, да се знае какво представлява самото състезание.Може пък класирането да го направят както при НВО в 7 клас.
1.Ако играта не прави  национална селекция,резултатите на четвъртокласниците редно ли е да участват в последваща класация?
2.Ако състезанието се състои от само един тест: без подбор, без предварителен кръг, без финален кръг,как МОН организира национален?

Това състезание сътвори Родителско кенгуру с много неизвестни.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 08:41 от One of you

# 333
Но все пак Ви се наложи да направите нещо с дадения файл, а не просто да отворите сайта и да видите на кое място е детето Ви?
Не всеки е на Ти с компютрите и не е длъжен. А и много хора ползват предимно телефони. Много по-удобно щеше да бъде ако имаше още една графа, но както и да е.

В моят случай се интересувах колко деца за участвали и нищо повече. Файлът е сортиран, друго не ми трябва.

# 334
  • София

Кога ли ще обявят класираните за националния кръг?

Миналата година 2 седмици преди състезанието имаше списък с допуснатите. По-предната, ако не ме лъже паметта, пак ги пуснаха 2 седмици по-рано, но пък имаше доста грешки, и окончателния вариант се появи някъде към седмица преди състезанието. Преди пускаха протокола с допуснатите на сайта на МОН, тази година МОН не работи. Струва ми се нелепо да допуснат само машинно обработените до националния кръг, при все, че трите най-силни МГ-та са били към другия организатор. Явявайки се децата не са знаели , а и не е нужно и да знаят, кой какво организира.

# 335
  • Sofia
Какъв процент от децата се допускат, или се гледа резултата, а не бройката? Или колко деца досега са отивали на национален кръг?

# 336
  • Бургас/Пз
Ние сме от Бургас и нямаме такъв номер - сега как да проверим какъв е резултатът?? В друго училище в града директно са раздали грамоти на децата още преди ваканцията и там е пишело на всяко дете точките.

# 337
Допуснатите през предишни години могат да се видят в архива на сайта на сдружението, а за тази година в регламента е обяснено колко се класират
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/archive.htm
www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=11187

# 338
Днес май чакаме и класирането от Математика без граници. Дали ще удължат и срока на публикуването заради изборите?

# 339
  • Sofia
Днес май чакаме и класирането от Математика без граници. Дали ще удължат и срока на публикуването заради изборите?

До 15 април е срокът. Пуснаха съобщение във фейсбук.

# 340
  • Sofiq
На националния кръг на ЕК предни години отиваха деца със 120,115 или 110 т(последните обаче по изключение и вместо тях взимаха деца златни медалисти от други състезания).
Ако тази година разчитат само на децата с точки от 90 до 100, е видно че няма как да запълнят средната бройка от 35 деца(в минали години тя е била по-голяма за деца в начален клас, за сметка на големите и е имало и по 40 поканени деца от випуск). Дори да добавят златни медалисти от други състезания като ЧХ,ИС,КМС и ВМС, пак не виждам как ще запълнят тая бройка. В 3 клас примерно има десет деца с точки от 90 до 100. От КМС и ИС имат 7 деца с макс.резултат общо, от ВМС я има още толкова,я не. Стават примерно 24 деца и не успяват да изпълнят средната квота. Т.е.организаторите ще трябва да запълнят тази квота другояче.
Освен да пуснат деца с под 90т на ЕК, не виждам как. Плюс това, тази година изобщо май няма да канят деца от други състезания. При това положение, ще се поканят и деца с по-малко точки-вероятно тези с 85 т нагоре.

# 341
Къде в регламента за национален кръг (тазгодишния) видяхте дори намек за класирани деца от други състезания?
Напълно е възможно тази година да са по-малко класираните деца. Малко ще ми е странно национален кръг да се проведе в СМГ, ако не са допуснати децата от СМГ само защото не са проверени от машината.

# 342
На националния кръг на ЕК предни години отиваха деца със 120,115 или 110 т(последните обаче по изключение и вместо тях взимаха деца златни медалисти от други състезания).
Ако тази година разчитат само на децата с точки от 90 до 100, е видно че няма как да запълнят средната бройка от 35 деца(в минали години тя е била по-голяма за деца в начален клас, за сметка на големите и е имало и по 40 поканени деца от випуск). Дори да добавят златни медалисти от други състезания като ЧХ,ИС,КМС и ВМС, пак не виждам как ще запълнят тая бройка. В 3 клас примерно има десет деца с точки от 90 до 100. От КМС и ИС имат 7 деца с макс.резултат общо, от ВМС я има още толкова,я не. Стават примерно 24 деца и не успяват да изпълнят средната квота. Т.е.организаторите ще трябва да запълнят тази квота другояче.
Освен да пуснат деца с под 90т на ЕК, не виждам как. Плюс това, тази година изобщо май няма да канят деца от други състезания. При това положение, ще се поканят и деца с по-малко точки-вероятно тези с 85 т нагоре.

А къде го пишеше това изискване за до 10 точки под максималния за класа резултат? От списъка с баркодове и училищата от Данибон за 2 клас намерих максимален резултат от 97 точки и децата с резултат до 87 точки са 41... Синът ми е с 86 т. затова не би трябвало да ходи, ако това изискване се спазва... Дали 40 деца са малко или много не мога да преценя, но и тази година е доста странна с критериите си... В тази лудница няма да се учудя да минат и без нац. кръг... От КМС не видях национално класиране, от ВМС също не се надявам на такова... ЧХ пуснаха резултати по класове и по градове, там също не видях национално...

# 343
В Пловдив за 3 клас само такива ли са номерата 17000083****
Защото това са само 90 номера
Невъзможно е само толкова третокласници да са се явили
За мен даже по-важно е класирането по градове отколкото общото, защото така се вижда детето на кое място е в съответния град  и има ли то шанс за определено училище  Peace

# 344
А къде го пишеше това изискване за до 10 точки под максималния за класа резултат? От списъка с баркодове и училищата от Данибон за 2 клас намерих максимален резултат от 97 точки и децата с резултат до 87 точки са 41... Синът ми е с 86 т. затова не би трябвало да ходи, ако това изискване се спазва... Дали 40 деца са малко или много не мога да преценя, но и тази година е доста странна с критериите си... В тази лудница няма да се учудя да минат и без нац. кръг... От КМС не видях национално класиране, от ВМС също не се надявам на такова... ЧХ пуснаха резултати по класове и по градове, там също не видях национално...
Изискването за до 10 точки го пише в регламента качен в страницата на МОН. Още не е много ясно дали само децата от машината ще участват в националния кръг. Ако е така, детето Ви има шанс.
Не мисля, че е възможно да се мине без национален кръг.
КМС, ВМС и ЧХ никога не са имали национално класиране. Винаги е било само по градове. Национално класиране се прави за ИС. Но не мога да разбера защо ги спрягаме тези състезания за национален кръг на ЕК, като в регламента няма дори намек за класиране от друго състезание освен ЕК.

Общи условия

Активация на акаунт