Математически турнири - 44

• 99 368
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
От нашето училище единствено моето дете се е явило и на трите кръга. Аз също съм питала за финала и вече мисля, че на никого не му е ясно.
Последното нещо, с което бих се занимавала, е да се обяснявам с нашето училище и да ги ангажирам с неприсъщи дейности като да ми внасят такса участие и да контактват с екипа на г-н Любенов.
Нямам достъп до компютър в момента, но на мен ми писаха, че за ДАНИС ще има квота от около 25 деца, в които и ние влизаме, без да занимаваме училището си.
Чисто административно не си представям , примерно 145 оу, да издирва кой къде се е явявал , в ДАНиС, или в 125 , примерно, и да прави някакъв друг списък и да смята проценти...
По скоро си представям 125 правят рейтнг на всички явили се там деца, аналогично и ДАНИС правят същото и отиват най-първите по резултат.
Хипотетично, ако от училище х са се явили три деца в ДАНИс със среден сбор 45точки от трите кръга, те могат ли да отидат с този слаб резултат на финал, че и отбор да си напраявт, понеже са единствени от училището си?
Силно се надявам да не е това логиката.
В този смисъл, не ми е ясно това, че квотата на ДАНиС ще се полза в краен случай. Обърках се кой е общ случай и кой краен....
Извинете, че и вас занимавам.

# 391
  • София
В нашето училище са само 2 деца ,които са се явили на МБГ.И двете имат по 2 медала - зимен и пролетен кръг ,а на есенен са с грамота.Едното дете се яви в 125-то ,а моето 2 пъти в ДАНИС и 1 в 125-то.
  Ако се гледа от тяхното училище,би трябвало да са 100% на финал.Но ако не е така ,то моето като се е явило на различни места в 3-те кръга ,към къде ще е .Изобщо ми е голяма каша с този финал .

# 392
Подобен въпрос стои без отговор във фб страницата на организаторите.

# 393
  • София
145-то (нито пък някое друго училище) няма да изготвя списъци, да плаща такси и да контактува с който и да било екип. Информацията, кои деца и са от 145-то училище, я има при организатора. Той, както всяка година, изготвя списъка на поканените за участие на финала, тези които искат да участват си плащат таксата по неговата банкова сметка, а не към училището, така както правеха и през предишните години и си организират самостоятелно и за своя сметка транспорт и настаняването. Училищата като цяло са непричом. Има няколко изключения (конкретно за МБГ) където участие вземат и училищата - например ЕСПА пътуват с техен училищен бус и ръководители на отборите им са техни преподаватели, но това са изключения, а не правило.

Конкретно в случая, когато има само 1-2 деца от випуск в определено училище, които са се явили на МБГ не знам какво се случва, дали децата отиват автоматично или все пак се гледа и нивото на постигнатите от тях резултати. Не съм се интересувала от въпроса, тъй като от нашето училище има повече участници.

# 394
145-то (нито пък някое друго училище) няма да изготвя списъци, да плаща такси и да контактува с който и да било екип. Информацията, кои деца и са от 145-то училище, я има при организатора. Той, както всяка година, изготвя списъка на поканените за участие на финала, тези които искат да участват си плащат таксата по неговата банкова сметка, а не към училището, така както правеха и през предишните години и си организират самостоятелно и за своя сметка транспорт и настаняването. Училищата като цяло са непричом. Има няколко изключения (конкретно за МБГ) където участие вземат и училищата - например ЕСПА пътуват с техен училищен бус и ръководители на отборите им са техни преподаватели, но това са изключения, а не правило.

Конкретно в случая, когато има само 1-2 деца от випуск в определено училище, които са се явили на МБГ не знам какво се случва, дали децата отиват автоматично или все пак се гледа и нивото на постигнатите от тях резултати. Не съм се интересувала от въпроса, тъй като от нашето училище има повече участници.

А аз до колкото разбрах от МБГ изпращат до училището само квотата, а те избират кой ученик да изпратят като спазят условието да се е явил на поне 2 от 3-те кръга... Други условия не видях, както и преди коментирах изисквания за конкретни постижения...

# 395
  • София
То тука работата съвсем е объркана. Ще отидат от всяко умилище независимо какви резултати имат, както и медалистите от миналата година. А сегашните силни, ако има повече в едно училище няма да отидат.

# 396
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
останах с впечатление, че под "училища" имат предвид училищата, домакини на МБГ.  Blush не всяко и всички училища.
 Peace

# 397
  • София
Не само, например в някое село са правили състезание. Тъй като децата участвали са много, имат право на няколко деца. Те обаче са с бронзови медали например. В същото време в "училище" като ДАНИС няма да се класират деца, които са със златен и сребърен например, защото има деца, които са с 2 златни. Това имах предвид. Чест им прави, че си спазват регламента, но не е направен както трябва тази година, както и включване на медалистите от финала миналата година, защото миналата учебна година няма нищо общо със сегашната.

# 398
Ние сме от Сандански, но бяхме на МБГ в Благоевград, защото при нас не се провежда.От зимния кръг имаме златен медал, а от пролетния бронзов, но и в двата кръга имаме най-много точки.2клас е сина ми, това означава ли , че ще отидем на финал.прочетох горните постове, но се пообърках🙄🙄🙄

# 399
останах с впечатление, че под "училища" имат предвид училищата, домакини на МБГ.  Blush не всяко и всички училища.
 Peace
Да, и аз така мисля ( след всичкото това четене ) Simple Smile

# 400
За Великденското състезание има ли отделни бланки за отговорите,че от регламента не ми стана ясно newsm78

# 401
Публикувани са задачите и отговорите за Кенгурото за всички класове. Извинявам се, ако някой е писал вече, не съм чела назад в темата.

# 402
Благодаря! Показвам ги аз на моя 4класник,и той ми вика"да,решавал съм ги...."

# 403
А за националното на ЕК някъде публикувани ли са за 2016?
За ВС мисля, че се зачерква буквата, но не съм сигурна.

# 404
Е щом помни,че ги е решавал, то все пак рано ги публикуват.

Общи условия

Активация на акаунт