Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 922
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • СОФИЯ
Нетрайността има връзка и с типа кожа. Моята напоследък е станала доста по-суха /менопауза  #Cussing out/ и определено имам същият проблем като теб, въпреки, че се поливам по каноните на врачанската школа.  Laughing

Същата работа...... явно там е целия проблем  ooooh!  #Cussing out
Ясно, да не очаквам положителна промяна....ще продължавам да се поливам и аз по тези канони  Crazy

# 166
  • Бургас
По-малко от шест-седем пъти не пръскам,че понякога и повече.

# 167
  • Габрово
Къде правите впръскванията ...... и какво е да се парфюмираш по каноните на врачанската школа?

# 168
По темата - сетих се за една моя много стара любов - Trussardi Skin
В него имаше листенца виолетка и момина сълза, освен всичко останало. Беше ми любим  Two Hearts

Иначе ме радва фрезията в Eclat de Fleurs Lanvin

Пролетните цветя са ми любими, но трудно откривам добър ароматен аналог в парфюм.
Възлагах големи надежди на Byredo La Tulipe, но си останах с тях. Разочарова ме много, както по-напред вече писах.

# 169
Аз най-често се пръскам по веднъж на 4 точки - в средата на гръдния кош, от лявата и дясната страна на врата (по-близо до ушите) и на тила. През лятото, когато съм с къси ръкави, пръсвам и на предлакътя, като сгъвам ръката, за да се "отпечата" и от другата страна. Simple Smile Ако парфюмът е по-слаб, пръсвам по още веднъж от двете страни на врата, а ако е твърде силен - пак там, но само по веднъж и никъде другаде.

# 170
  • Варна/Лондон
Някога, някъде бях чела, че парфюм не се впръсква директно върху кожата, а се пръска...в пространството и просто преминаваме през ароматния облак. И аз както се оплаквам от нетрайност, трябва да впръсквам и притичвам в облака поне 50 пъти. Laughing

# 171
  • София
Пръскам доста, 8 фъс и нагоре и почти винаги подновявам в някакъв момент.
Аз на дрехи никога не пръскам, парфюмирам се преди да се облека, а подновявам на шията и зад ушите, понякога и в косата.

# 172
Пръскам два пъти от двете страни на шията и никога не подновявам. Аз съм си свикнала на парфюма и не го усещам, но околните винаги са го забелязвали.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 10:24 от kikamora

# 173
Walther, коя версия на Dior Homme Sport от трите ти харесва най-много? Тази от 2017-та близка ли е до версията от 2012-та?

1.2008
2.2017
3.2012

Новата версия наподобява версията от 2012-та да кажем 60-70% , но в никакъв случай не е същия аромат!Махнаха ириса и джинджифил-а , и в момента основния играч е червения портокал,като активно му помагат дървесни нотки и индийско орехче.В базата се усеща и малко ветивер.
2017-та версията е МНОГО по-близко до оригиналната версия с добавен червен портокал,от колкото до 2012-та версията,с която повечето хора асоциират Dior Homme Sport.
В никакъв случай да не се купува на сляпо-за подарък примерно,ако получателя е свикнал с версията от 2012-та,защото някои ще го харесат,но други не.
За 90% от хората DHI е доста ирис, джинджифил и лимон,а в новата версия няма ирис и джинджифил,лимона е на заден план заместен от червения портокал.2012-та е по-пудрен аромат.
На мен доста ми допада и ми носи комплименти.Трайност около 7-8 часа,сиаж 4-5.

Купих си вчера специално лосион, някаква медицинска марка даже, без парфюми, минерално олио, силикони и алкохол - тцъ. Ама г-р-а-м не помогна. Даже имам чувството, че съкрати трайността. Много се разочаровах  Sad

Оказа се, че вкъщи имам неароматизиран вазелин, ще пробвам с него. Може пък нещо по-силиконово да му трябва.

Да идеята е да се получи ефекта от снимката и да се получи слой,върху който да "седи" парфюма преди да попие...

Walter съм го пропуснала. Ще слагам повече крем тогава  Crazy
 Hug
Обонянието си ми е в ред - усещам парфюмите на другите  Laughing

Внимавай какъв крем слагаш обаче.До колкото съм чел някои съставки може и да "убият" до някаква степен аромата.А и е доста противопоказно да слагаш парфюм,върху ароматизиран крем,вазелин,тоалетно мляко-каквото и да било! Едно на ръка,че може да стане доста неприятна за обонянието комбинация,или ако козметиката,която ползваш да се окаже,че аромата и е по-силен от този на парфюма....
Виж и последният абзац от предишния ми пост за olfactory fatigue .

По-малко от шест-седем пъти не пръскам,че понякога и повече.

Зависи все пак от парфюма и като аромат,нотки,трайност,сиаж... Има парфюми с които и 15 пъти да се напръскаш няма да дразниш околните,но има и такива,които с 3 можеш да убиеш човека до теб.
Има и нотки,с които трябва да се съобразява човек в зависимост от обкръжението и ситуацията-тамян,силни смоли,пушеци,сивет,наситена кожа и т.н.
В Щатите последните години има офиси , които си има табела преди да влезеш FRAGRANCE FREE ZONE.Никой няма да ти направи проблем, ако носиш лек цитрус,но при оливане с него ,или някой екстравагантен ниш ще те върнат в къщи.Та ако сме се оляли с идеята да впечатлим младата стажантка/стажант ...  Mr. Green
В доста ресторанти там и дори в Англия го има това,но това е разбираемо заради храната.Мен са ме връщали от вратата 3 пъти.
В Дубай доста често е обратното - там и мъжете и жените си мерят парфюмите и 13-15 пръскания с Montale са често срещани,което дори и за врачанската школа е безобразие.
Иначе винаги имам парфюм в мене си,но не цял-няколко пъти си купих от AliExpress копия на Travalo пулверизаторите,които обаче са доооста по-качествени от оригинала и си повтарям,ако имам нужда,или желание.Оригиналните Travalo протичат в поне 25% от случаите,и ако съм сложил вътре Bergamote 22...не е готино.Китайските са ми протекли 3 от близо 60.

Парфюми за деня и вечерта нямаше-работих си цял ден на комп-а в нас.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 01:03 от WaltherP99

# 174
Запалена от описанието на Бижу за Burberry Brit Rhythm for Women, реших абсолютно емоционално и на сляпо да се метна и да го взема. Няма да се спогодим с тази лавандула. Четох много и различни отзиви и бях подготвена и за такъв вариант, но тази натрапчива миризма и препратката към разни висящи в гардероби препарати против молци направо ме съсипа. Мрън.  Crossing Arms

# 175
Не се захласвайте по аромати от описания! Майстори на късия разказ бол, ако купите всичко, което някой пламенно превъзнася, ще се разорите. Пак казвам: аз не обичам лавандула! Изобщо! Мирише ми на спирт, на препарат против молци, на репелент. Е, в този парфюм не усещам нищо такова. Харесах го преди години, пробвах го сега отново напръсквайки се добре и си го купих. Ако смело си купувате всеки парфюм, който само заради чуждо възприятие сте сметнали, че и за вас ще е прекрасен, то скоро ще имате повече излишни, отколкото любими парфюми.
Харесването на каквото и да е, е субективно. На късмет да ви хареса, е рядко. Познавайки своя вкус, много се чудя как изобщо някои парфюми могат да бъдат толкова хвалени, а други прекрасни неща подминавани с пренебрежение. Но това е въпрос на гледна точка. За друг е обратното.

# 176
Не се захласвайте по аромати от описания! Майстори на късия разказ бол, ако купите всичко, което някой пламенно превъзнася, ще се разорите.

+1000!  Peace Тествайте задължително.

# 177
  • СОФИЯ
Благодаря WaltherP99, прочетох.
Не ми е казано в офиса дали усещат парфюма ми, не съм и питала, но когато дойдат клиенти - чужденци /консултантска фирма сме/ и сме в по близък контакт, в затворено пространство са ми правили комплименти, но моите впечатления са, че всички парфюми ми стоят много близко до кожата.
Усещам много силно из целия офис парфюма на една колежка, която си мисля, че буквално се облива с него...... Не зная какъв е, но е много спиртен и е крайно неприятно. Подкрепям напълно "табелата FRAGRANCE FREE ZONE" ......
Трябва да има някаква мярка все пак  Thinking

# 178
Истина е, че си трябва време, за да се прецени на кого можеш да се довериш за сляпа покупка, както се вижда - никога не е късно да се направи  Mr. Green Едни от най-добрите ми попадения са точно такива Crazy

П.П. Благодаря за темата!
Ще намеря време да опиша цветните ми любимци, особено като пристрастена към ирис и виолетки  Flutter

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 11:10 от Нимфеа

# 179
Бижу, абсолютно си права!
Би трябвало да отида и да си тествам парфюма (неколкократно дори), постъпих много емоционално и прибързано. Обаче днес положението е една идея по-добре, ще видим тая работа... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт