Парфюмни размисли и страсти - 209

• 124 383
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Зюмбюлът не съм открила в парфюм, а може и да ми хареса.
Бижу, познаваш ли Grand Amour на Аник Гутал? Много изразен зюмбюл е върху мен.
Не, не го познавам. Ако ми се отдаде възможност, бих го пробвала с удоволствие. Благодаря, че го отбеляза. Hug
Може би обичам горчиви парфюми. Thinking

А аз от зимата умувам искам ли цяло шише от този зюмбюл с ирис:
https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Bas-de-Soie-8898.html
Харесвам го много, но проблемът е, че заради името (копринени чорапи) го пръсках няколко пъти в интимни ситуации и сега дотолкова го асоциирам със секс, че вероятно ще ме разсейва в ежедневието  Laughing
Бижу, много ми е интересно твоето усещане за Bas de Soie?

Ще потърся и аз за проба Grand Amour, при мен ароматите на Аник Гутал понякога се държат странно. Например Le Chevrefeuille ми увяхва скоропостижно като пресояла вода във ваза, а Mandragore към петата минута се превръща в гумени ръкавици (поне да беше гумено пате, а то... Mr. Green) И двата на друга кожа са ми харесвали много.

# 61
Аз мога да кажа само лоши неща за Grand Amour. Mr. Green
Ретро ми е.

# 62
А аз от зимата умувам искам ли цяло шише от този зюмбюл с ирис:
https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Bas-de-Soie-8898.html
Харесвам го много, но проблемът е, че заради името (копринени чорапи) го пръсках няколко пъти в интимни ситуации и сега дотолкова го асоциирам със секс, че вероятно ще ме разсейва в ежедневието  Laughing
Бижу, много ми е интересно твоето усещане за Bas de Soie?
С горния анонс, на мен ми е още по-интересно усещането ми. Laughing
Аз не изучавам с особено голяма страст парфюми на популярни и ценени брандове. Не мога, а може би и не искам, да познавам всички парфюми. Не мога да запомня имената, не мога да запомня уханията. Нямам потребност да проучвам аромати непрекъснато. Blush Освен това имам странна амнезия за имена и брандове, дори и да познавам парфюмите им, и като се заговори за тях, ако Фрагрантика не е пред мен, направо блокирам!
Сега се опитвам да открия един парфюм, който преди доста години ме ужаси с ананаса в състава си и не мога да се сетя името на дизайнера(беше дизайнерски парфюм, така ли се казва?) по никакъв начин! ooooh!
Та, изписах всичко това, за да кажа, че не познавам Bas de Soie Serge Lutens. Blush Laughing

# 63
  • София
Ооооо, мандрагората на Гутал  Heart Eyes Пиперче...с времето установих, че много харесвам пипер в парфюм. А този ми беше първият такъв.

# 64
Та, изписах всичко това, за да кажа, че не познавам Bas de Soie Serge Lutens. Blush Laughing

Той не и популярен в темата, а май и изобщо. На мен Калин ми насочи вниманието, когато купувах нещо друго. Каза, че вероятно ще го спират, понеже не се продава много. А според него е незаслужено подценен. И аз така мисля.
Преди малко си пръснах от пробичката и, да, мноого ми е хубав. Искам го.  Heart Eyes Heart Eyes Crazy

Бижу мисля, че ще е много твой  Grinning

# 65
Аз напоследък се впечатлявам от удове. Освен моя си, супер вкусен уд, припаднах здраво по този(вече го споменах някъде назад) и ще си го купя. А днес, благодарение на една щедра и много мила дама, се сдобих с още един. Доста пъти го срещах в размените и се чудех какво не му харесват хората, та така прескача от човек на човек?! Thinking Е, този никъде вече няма да ходи! Laughing Разкошен, фин и елегантен уд, който мирише много скъпо, и аз съм щастлива, че го приютих. Адски много ми харесва! Heart Eyes Благодаря! bouquet
За уд може да мине и този, макар, че съставката не е посочена, не се съмнявайте, че мирише на това.

cayenne, щом те радва и + емоциите, които го съпътстват, не чакай - подари си го! Flutter Laughing Hug

# 66
То аз чаках, щото имам пробичка и мини  Laughing Ще си го подаря, да  Heart Eyes

Ооооо, мандрагората на Гутал  Heart Eyes Пиперче...с времето установих, че много харесвам пипер в парфюм. А този ми беше първият такъв.
Пипер май и аз обичам, но Мандрагор не ми седи пиперено...Пипера ми е любим в Nuit de Tubereuse L`Artisan Parfumeur А на Аник Гутал досега за себе си съм харесала само Nuit Etoilee и в двете му версии ЕДТ и ЕДП

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 23:24 от cayenne

# 67
Браво Бижу уда на Мюглер е страхотен. За този на Ланком няма какво да говорим. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Монталският съм го забравила.

# 68
Браво Бижу уда на Мюглер е страхотен. За този на Ланком няма какво да говорим. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Такаа, този Мюглер е точно пък другото, което мисля от зимата  Mr. Green И колко е страхотен? Малко подробности, моля? Че него пък няма къде да пробвам...

# 69
  • София

Такаа, този Мюглер е точно пък другото, което мисля от зимата  Mr. Green И колко е страхотен? Малко подробности, моля? Че него пък няма къде да пробвам...
Много страхотен  Crazy Тук доста дами са зле настроени към Мюглерските парфюми и ги отричат тотално, с един замах. Аз пък съм на другия бряг и обожавам доста негови неща. Всъщност, каквото съм пробвала, ми допада. Притежавам поне 7, на първо четене. А този ми е от най-обожаемите въобще. И дали на някого му се струва "силен", каквото и да значи това, на мен си ми е таман.

# 70
Мерси, dens Grinning Hug

Това е един от малкото Монтали, които познавам, за които всички, които ги познавате в детайли казвате, че са смъртоносни, само 2 пръскания трябва и т.н. обичайни неща за произведенията на бранда. Обаче в мига, в който посегнах към него и помирисах пръскалото му, направо безразсъдно се напръсках 4 пъти! Joy На мой приятел е парфюма, т.е. мъж го ползва и въпреки това се осмелих. Laughing И плувах щастливо в аромата му 20 часа, защото бях на гости, там се напръсках и отидох на работа, та се събраха многото часове. След това се опитах да го изкъпя, но той остави следа още не знам колко време, при това след душ излиза съвсем друг и много красив остатък от него. Днес пак бях у този приятел, и познайте - не го пощадих и сега пак съм усмихната от прекрасния аромат на Aoud Musk  Heart Eyes (въпреки че това приятелче преди час ме докара до бяс с идиотския си телефон, с който се занимавам 10 часа ooooh!)

Аха, още постове по повод Мюглерския уд. Laughing Да, много страхотен е! Много тънък и скъп. Просто мирише скъпо и рафинирано. За мен не е силен, а и силата зависи от това колко ще се напръска човек. И ако уцелите дозата, просто ще е великолепен. Не може да ме подразни в нито един миг

# 71
Дами и господа, смятате ли, че Declaration на Cartier може да е подходящ за носене от жена?

Да без никакъв проблем.Declaration d'Un Soir особено около мен го носят повече жени,от колкото мъже.

Име: 24 Elixir Gold
Марка: ScentStory
Ценови клас: среден ~$65-90 *
Място за покупка: www.fragrancex.com
Трайност: Отлична 12-14 часа
Сиаж: Отличен-поне 6-7 часа
Милилитри: 100
Лична оценка: 9.5/10
Степен на достъпност в БГ : 2/10

Страхотен и подходящ за различни ситуации парфюм.Започва с ударна доза мед,но бързо уляга и я базата е много хубав бленд от мед,тютюн,шафран и кокос.Тютюна го няма като нотка в пирамидата,но поне аз го усещам доста осезаемо.С едно пръскане може е перфектен за костюм,като са ме питали с какъв много скъп нишов парфюм съм.С 2-3 пръскания парфюма става доста по сладък и медът излиза на преден план,докато с 1 е по-скоро поддържаща нотка на тютюна и шафрана.
24 Elixir Gold е парфюм,но е толкова силен,че е по-скоро парфюмен екстракт.Обичам да прекалявам с пръсканията на дори силни аромати,но тук не става.Парфюмния балон е ПОНЕ метър и половина а сиажа дори е без коментар.За повечето хора 1 пръскане би било достатъчно,като аз обикновено пръскам по веднъж ако го нося с костюм, а за заведение и излизания по 2 пъти , а в много студено и ветровито зимно време 3 пъти.
Оставя впечатление все едно някой в една купа пред мен е смесил висок клас тютюн,шафран,мед и няколко Баунти-та , които са смачкани с пръстите на ръцете.

+

+

+

Може да се купи от ebay .

Creed променят бутилките и съвсем скоро трябва да са официално на пазара.Новите поне според мен са доста по-грозни,като се променят и милилитрите.Вече няма да има 30,75 и 120 а само 50 и 100мл.
Хм....като се замисля говоря само за мъжките без Acqua Originale серията,която си остава същата.Би трябвало и дамските да им сменят бутилките,но не съм сигурен.Ще качат и цените...пак.Не знам каква ултра звездомания го гони тези хора,но на "Все пак сме позиционирани доста над повечето нишови марки и реално сме в ултра-премиум сегмента" .... почнах да се смея на глас  Laughing .
Има доста сериозен бум на нишови и инди марки в Европа и Щатите,които се възползват от факта,че големите дизайнерски къщи изкарват в 9/10 случая доста елементарни и повтарящи се аромати.Уж се интересувам,а открих доста нови неща на изложението...
Утре пак-хубава вечер на всички.
Парфюм за деня беше
Парфюм за вечерта

П.П.
Момичето което ми писа за  The Gate Fragrances моля да ми пише пак.

# 72
  • София
Оня ден надуших млад мъж с Орхидеята. Амии... странно ми е.
Аз пък хич не мога да я нося вече - така си стои.

# 73
Щот си стара #Crazy, на мен ми стои бижу Joy Къде да намеря Мюглерския уд newsm78, не съм го засичал newsm78

# 74
Щот си стара #Crazy, на мен ми стои бижу Joy
Ахахаха, паднах от смях! Joy Може пък просто да не й харесва, да го е разлюбила. Laughing
Аз така и не можах да й открия кусур на тая пуста орхидея. Рядко я нося, но винаги ме отнася в някакви близки до безумие състояния. Последният път я водих на концерт и аха да нападна чичото пред мен, когато установих, че божественият аромат идва от мен, не от него. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт