Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 801
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна/Лондон
WaltherP99, аплодисменти и от мен за страхотните постове, но да си призная не разпознах парфюма за вечерта от стр.7 на темата, както и днешният за деня. Embarassed Може ли за профани като мен(или ако съм само аз, за мен Laughing) да  слагаш по едно надписче на тези без надпис на бутилката.  Hug

И да не мрънкам само, днес ми пристигна Elixir Penhaligon`s -отдавна им се канех и знам, че на този не му е сега времето, но не съжалявам. Малко тамянената нотка в началото ме дразни, но като цяло е чудесно комбиниран. Определено е зимен парфюм, но аз не се вълнувам чак толокова от тия неща. Laughing

Advanced_ , много ми харесва  Guerlain Homme Idealтъмният, вече даже е на привършване, и определено ще се възползвам от препоръката да пробвам и летният. Hug

пп.Още не съм обикаляла за ТМ, но са в списъка и ще им дойде времето и на тях.

# 211

И да не мрънкам само, днес ми пристигна Elixir Penhaligon`s -отдавна им се канех и знам, че на този не му е сега времето, но не съжалявам. Малко тамянената нотка в началото ме дразни, но като цяло е чудесно комбиниран. Определено е зимен парфюм, но аз не се вълнувам чак толокова от тия неща. Laughing
Имам много сложни отношения с този парфюм в колекцията ми. Нося го доста рядко, но го харесвам понякога и не си отива. Усещаш ли виното? При мен е много силно и понякога ме дразни.

# 212
Момичета,може ли две думи за Guerlain Insolence Glacee?

# 213
  • София
Здравейте,
Моля да ми дадете идеи за мъжки парюм за подарък, който да е подходящ за по-топло време - пролет и лято. Бюджет - 100-150 лв. за флакон от 50 мл. Знам зимните предпочитания на човека, на кого  ще подарявам- най-първият L'homme ideal  на Герлен, който излезе. Следващите разновидности не му харесват. Друг парфюм, който носеше преди време, е UOMO на Trussardi. Не съм много запозната с мъжките парфюми, така че моля, помагайте. Simple Smile

StIvanova - Бих ти препоръчал това Трусарди - Trussardi My Land - https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/My-Land-16027.html

Смятам, че ще му хареса. Поне за мен съчетава успешно нотките на кожа, цветя и дървесина по един носим пролет и лято начин. Мисля все още го има наличен в мол-овете за тест, така че може сама да се увериш, че е отличен избор в тази насока.

WaltherP99 - радвам се да видя, че скромния Rasasi Tasmeem Men намира място в ежедневието ти   Hands Thumbsup

Аз днес бях с Swiss Arabian Shaghaf Oud
Скрит текст:

Много ме радва това ууд-гурме. Напълно безопасен и много изкусителен от западен ниш тип - вярвам и ти ще го оцениш добре.  Simple Smile

# 214
  • Варна/Лондон

Имам много сложни отношения с този парфюм в колекцията ми. Нося го доста рядко, но го харесвам понякога и не си отива. Усещаш ли виното? При мен е много силно и понякога ме дразни.

Денси,  наистина е..различен парфюм, малко на Jo Loves Smoked Plum ми напомня, но само малко и то в началото. Не усещам вино, даже и цветните нотки ми бягат, по скоро подправките и дърветата доминират при мен, но ще го разносвам допълнително. Днес беше хладно тук и може да е ''скрил'' някои нотки за друг ден. Laughing

WaltherP99, забравих да питам, как са Shay & Blue като трайност?

# 215
Много ми харесват презентациите на WaltherP99  Heart Eyes
+
И на мен много ми харесват презентациите на WaltherP99 със снимките. Heart Eyes

Peace

WaltherP99, аплодисменти и от мен за страхотните постове, но да си призная не разпознах парфюма за вечерта от стр.7 на темата, както и днешният за деня. Embarassed Може ли за профани като мен(или ако съм само аз, за мен Laughing) да  слагаш по едно надписче на тези без надпис на бутилката.  Hug

Парфюм за деня нямаше-малко почивка в нас.Парфюм за вечерта

https://www.fragrantica.com/perfume/David-Yurman/David-Yurman-Li … dition-13660.html

Честно казано моят е тестер и няма хубавата кутия и капачка.

https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Tasmeem-Men-19684.html

Около мен го носят и жени.

StIvanova - Бих ти препоръчал това Трусарди - Trussardi My Land - https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/My-Land-16027.html

....
WaltherP99 - радвам се да видя, че скромния Rasasi Tasmeem Men намира място в ежедневието ти   Hands Thumbsup

My Land наподобява доста CH Men на Carolina Herrera , но не е толкова сладък ако говорим за оригинала.Доста хора си го купуват като по-евтина алтернатива на CH Men , който беше БРУТАЛНО осакатен след реформулировката , като нито аромата е същия макар и подобен, нито трайността е същата.My Land прилича доста на сегашната версия,но е по-траен и по-евтин.

Оригинала изглежда така

а новата смешна версия
...някой да не се излъже.

Tasmeem си го нося от доста години , защото ми пасва на характера , но го нося само като съм в добро настроение-такова усещане ми оставя.

WaltherP99, забравих да питам, как са Shay & Blue като трайност?

Има си доста трайни,но има и по-ефирни-за някой конкретно ли питаш? На доста места в Лондон можеш да ги пробваш.Марката е доста подценена и имат няколко аромата,които не могат да се сравнят с нищо друго.Собствените е врял и кипял в бизнеса-да си бил дълги години вице-президент на Chanel и Jo Malone (до колкото си спомням) е повече от подобаващо CV.

Парфюм за вечерта ще е

# 216
  • Варна/Лондон
WaltherP99, благодаря за отговора и за пояснението към снимките. И двата имат страхотна пирамида и определено ще се пробват.
Относно Shay & Blue, нямам конкретно избран, и друг път съм ги заглеждала, и явно  точно такова побутване ми трябаше за да имам интерес да ги поразуча. Има къде да се пробват, а и връзката Chanel и Jo Malone никак не е за пренебрегване.  Simple Smile

# 217
Парфюм за вечерта

# 218
Ириси...пудра... Лолита, зпалихте ме и мен, намирам го само в парфимо.  Mr. Green
Но много искам и Zadig & voltaire This is her. Имам няколко дни да размишлявам до заплата.  Blush Laughing
Една колежка го разносва, целият банков салон мирише на този парфюм, много ми хареса!!!

# 219
  • София
WaltherP99 - ммм супер! И аз тези дни носих именно John Varvatos Dark Rebel и се чувствах отлично... Дава ми идеалната доза мъжестевно присъствие и дори бих казъл - една гъзарска тежест на улегнал и сериозен мъж, какъвто не съм  Mr. Green, но понякога имам нужда да излъчвам точно такъв тип парфюм.
Даже започнаха да ми минават грешни помисили за поръчка на другите две скорошни версии - John Varvatos Oud и Dark Rebel Rider  Crazy

Хубави слънчеви и аромтни почивни дни от мен  Simple Smile

# 220
WaltherP99 - ммм супер! И аз тези дни носих именно John Varvatos Dark Rebel и се чувствах отлично... Дава ми идеалната доза мъжестевно присъствие и дори бих казъл - една гъзарска тежест на улегнал и сериозен мъж, какъвто не съм  Mr. Green, но понякога имам нужда да излъчвам точно такъв тип парфюм.
Даже започнаха да ми минават грешни помисили за поръчка на другите две скорошни версии - John Varvatos Oud и Dark Rebel Rider  Crazy

Хубави слънчеви и аромтни почивни дни от мен  Simple Smile

newsm08

Dark Rebel Rider и Dark Rebel  според мен са парфюми за мъже тип "лоши момчета" - качвам се на мотора и просто си карам и не се съобразявам с никой,и за нищо  Sunglasses
Dark Rebel Rider конкретно почва с портокалови корички , но кожата бързо се намесва , като в базата е доста приятен бленд от основно хубава мека кожа тип марково кожено яке,виолетки,смола и какао.
Оставя ми впечатление все едно съм си сложил черно кожено яке,хапвам виолетки (бонбонките ,които бяха супер популярни 80-те и началото на 90-те-за тези които са 20-26) ,пийвам едно какао и си тръгвам от малкия хотел насред гората,където се усещат игличките и смолата по дърветата.

+

+

+

+

John Varvatos Oud не съм пробвал.

Парфюм за деня

# 221
WaltherP99, отивам да пробвам отново и да си взема 24 Gold ScentStory. Знам, че ти е от харесваните. Дълго време го обмислях, но на Велика Събота му дойде явно времето, няма какво да го бавя повече. Heart Eyes

# 222
След много обмисляне се сдобих с този аромат   Twisted Evil

# 223
  • Франция
WaltherP99, много приятно ми стана да прочета, че в темата се пише за Enchanted Forest  Simple Smile Парфюмите на The Vagabond Prince не са лесно откриваеми офлайн и дълго време се оглеждах за тях, докато ги открия. Много любопитни ми бяха заради историите и приказките около тях.  Heart Eyes
Когато ги намерих, бяха още само три, Enchanted Forest, Swan Princess и Land of Warriors, много ги харесах и трите. Enchanted Forest е наистина уникален със съчетанието на кисели плодове, дървесни нотки и зеленина, магия е този парфюм. Обаче аз харесах много и Swan Princess, който е с много класическа пирамида и ladylike излъчване, а Land of Warriors е страхотен мек велур, също унисекс, нищо че се маркетира като мъжки. Стоях и се чудих, пръсках се, душих се, тръгнах си, изминах две пресечки и се върнах  Simple Smile Купих Принцесата в крайна сметка, защото прецених, че това е парфюмът, който най-много ще ми подхожда, но в някакъв бъдещ момент ще си купя и другите два. Впрочем, ако си пробвал Bass Solo, ще се радвам да споделиш две-три думи за него  Simple Smile
С любопитство чакам и обещания разказ за Милано  Simple Smile

-By Kilian Love and Tears: само по това време на годината мога да го нося. Доста реалистичен жасмин, но и има и нещо повече от самите цветя. Може би едва доловимият кедър се противопоставя на белите цветове. При всички случаи ароматът е упоителен, но и някак си мек.
Най-любимият ми жасмин  Heart Eyes Много автентичен, леко зелен, леко индолов и абсолютно упойващ - точно какъвто се разнася на талази из уличките и дворовете на Южна Франция през май-юни. Същевременно и много труден за носене, поне за мен, защото ми е трудно да му уцеля най-подходящото време. При високи температури жасминът става задушлив и удря в слепоочието, а при влага индоловите нюанси натежават притеснително. Трябва специално да дебна хладно, но ясно и сухо време. Но пък чакането си струва винаги  Simple Smile

Такаааа, да си споделя ''мъката'', макар че надали някой ще ми обърне внимание. Но нямам с кого  Mr. Green
Да разкажа за моите ''неволи'' и как се получи пълен обрат на първоначални впечатления. Вчера се напръсках обилно с J`Adore In Joy . Бях писала,че го пробвах на блотер и много ми хареса. Е, на кожа при мен се разви отврат( меко казано).  Sick Първите 2 часа, такава миризма на йод  замаскиран с цветя се усеща, че не се търпи.   Sick След 3 часа става страхотен, но до тогава с противогаз трябва да ходя. Знам че е от солта, но е прекалено.  Stop
Аз също не усещам йод, даже сол не усещам върху мен. Само букет цветя, много, много силни, отдавна не бяха пускали толкова силен цветен парфюм. Даже не знам дали бих могла да го нося спокойно. ЛМ пък заяви, че му мирише на пране  Rolling Eyes Явно е от хамелеоните, които стоят и се възприемат осезаемо различно.

Йоан Владимир - Защо си изтри поста?
Не обичам да разстройвам хората  Peace
А предупреждението да не се купуват парфюми по описания съм готова да си го сложа като подпис, ако системата позволяваше. За да се изписва автоматично след всеки пост, както се изписват предупрежденията да се пие с мярка след всички реклами за алкохол и да се внимава с излишните килограми - след всички реклами на джънк фуд. Трябва да е ефикасно, щом министерството на здравеопазването така се бори с алкохолизма и затлъстяването  Laughing
Fleur du Mâle Jean Paul Gaultier беше в някакъв момент един от най-любимите ми мъжки парфюми, не знам защо не си го купих. Наистина е унисекс, а аз много добре се разбирам с фужерите по принцип. Мисля, че и други дами са го споменавали в темата, Zozina ако не греша, направило ми е впечатление. Страхотен парфюм!  Simple Smile

# 224
WaltherP99, отивам да пробвам отново и да си взема 24 Gold ScentStory. Знам, че ти е от харесваните. Дълго време го обмислях, но на Велика Събота му дойде явно времето, няма какво да го бавя повече. Heart Eyes

Къде в Бг можещ да го пробваш?  newsm78

Парфюм за вечерта

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 21:53 от WaltherP99

Общи условия

Активация на акаунт