Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 835
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Не се захласвайте по аромати от описания! Майстори на късия разказ бол, ако купите всичко, което някой пламенно превъзнася, ще се разорите. Пак казвам: аз не обичам лавандула! Изобщо! Мирише ми на спирт, на препарат против молци, на репелент. Е, в този парфюм не усещам нищо такова. Харесах го преди години, пробвах го сега отново напръсквайки се добре и си го купих. Ако смело си купувате всеки парфюм, който само заради чуждо възприятие сте сметнали, че и за вас ще е прекрасен, то скоро ще имате повече излишни, отколкото любими парфюми.
Харесването на каквото и да е, е субективно. На късмет да ви хареса, е рядко. Познавайки своя вкус, много се чудя как изобщо някои парфюми могат да бъдат толкова хвалени, а други прекрасни неща подминавани с пренебрежение. Но това е въпрос на гледна точка. За друг е обратното.

Отличен пост  Peace
Бих добавил:
1.Не купувайте парфюм само след тестване на връхните нотки.
2.Не купувайте парфюм,защото много ви допада на друг човек.На вас може да седи по коренно различен начин.
3.Не купувайте парфюм,който ви е любим,но не сте пробвали моментната му реформулировка,защото може жестоко да се разочаровате от промяна на самия аромат,или новата му трайност.

Трябва някой път да си направим тема "Парфюмни грешки"

Walter, много ти благодаря за описанията на 3-те Диора. bouquet Ще се тестват.  Wink

Можеш да тестваш новия и 2012-та последната реформулировка.2008-ма е МНОГО трудно да се намери.

Друг път обещавам да опиша Monte Carlo Bois d‘Oud Perris - заслужава си да му отделя някое друго изречение в темата ни.

На мен поради вина на куриера,а не на Енцо 3 проби ми бяха счупени  Close и така и не можах да го пробвам,че беше станала ужасна комбинация,а ми е в wish list-a от доста време.Слива-та ми е в топ 3 на любимите парфюмни нотки и дори го мислех за покупка на сляпо.

Име: Chocolate Man
Марка: Dame Perfumery Scottsdale
Ценови клас: среден $65
Място за покупка: tigerlilyperfumery.com
Трайност: Много добра 7-8 часа
Сиаж: Много добър ~4.5 часа
Милилитри: 100
Лична оценка: 9.0/10
Степен на достъпност в БГ : 1/10

Рай за любителите на гурме ароматите  Heart Eyes Висок клас шоколад разтопен,малко уиски и сурови борови клонки в огъня.
Сравнително линеен аромат,но не е някое моно чист шоколад!
Оставя ми впечатление  все едно съм на някоя вила в хладна вечер,като съм си препекъл филийки и съм ги намазал с течен шоколад,до мен някой пие уиски,а пред нас в огъня някой е метнал сурови борови клонки.

+

+

Парфюм за деня беше

# 196
Скрит текст:
Цитат
Бих добавил:
1.Не купувайте парфюм само след тестване на връхните нотки.
2.Не купувайте парфюм,защото много ви допада на друг човек.На вас може да седи по коренно различен начин.
3.Не купувайте парфюм,който ви е любим,но не сте пробвали моментната му реформулировка,защото може жестоко да се разочаровате от промяна на самия аромат,или новата му трайност.

Трябва някой път да си направим тема "Парфюмни грешки"

Добавям:
4. Не купувайте парфюм, пробван само на блотер. На кожа няма нищо общо.
 Поне при мен вече е закон. За 100-тен път се убеждавам в това.

Такаааа, да си споделя ''мъката'', макар че надали някой ще ми обърне внимание. Но нямам с кого  Mr. Green
Да разкажа за моите ''неволи'' и как се получи пълен обрат на първоначални впечатления. Вчера се напръсках обилно с J`Adore In Joy . Бях писала,че го пробвах на блотер и много ми хареса. Е, на кожа при мен се разви отврат( меко казано).  Sick Първите 2 часа, такава миризма на йод  замаскиран с цветя се усеща, че не се търпи.   Sick След 3 часа става страхотен, но до тогава с противогаз трябва да ходя. Знам че е от солта, но е прекалено.  Stop
Денси,, ти усещаш ли йод или само на моята кожа се развива тази гад?
Добре че си наложих воля и не го купих след блотера.   Crossing Arms
Н пък преоткрих  О de Lancom. за пролет-лято.  https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/O-de-Lancome-187.html . Припомних си го и не можах да устоя. И най-вече, не открих нищо впечатляващо и зашеметяващо в новите издания. Стар( 1969 г.), но неповторим аромат . Гледам във Фрагарантика е сравняван с Eau de Rochas. https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-de-Rochas-2361.html  Не го познавам лично, но наистина ли толкова си приличат?

# 197
Тази тема напълно отговоря на последните ми парфюмни копнежи Simple Smile  Пролетта е сезонът, в който ми се искат цветя, дори бели! За съжаление, много малко парфюми успяват да се доближат до реалния аромат на цветовете.

Твърдо установени и изключително пролетни любимци са (без особен ред):

-By Kilian Love and Tears: само по това време на годината мога да го нося. Доста реалистичен жасмин, но и има и нещо повече от самите цветя. Може би едва доловимият кедър се противопоставя на белите цветове. При всички случаи ароматът е упоителен, но и някак си мек.
-Serge Lutens A la Nuit: жасминови цветчета и цветчета! В началото е много силно цветен и после утихва. Да си призная, макар че много ми харесва да го пръскам на китка, иначе ми е труден за носене.

Цветни любимци и за други сезони:
--Jo Malone Sakura Cherry Blossom: hands down това е един от най-нежните, най-носимите цветни парфюми, които съм пробвала.
--Givenchy Extravagance: не е моно-аромат, а доста комплексен, с комбинация от жълти цветя и виолетки. Виолетките се усещат в най-крайната фаза, драй-дауна, доста добре. Развива се добре във всички сезони при мен.

Алтернативен (imagined) жасмин: Estee Lauder Jasmine and White Moss. Всъщност, в него не усещам много жасмин, но има искрящ, свеж галбанъм. Обикновено тази съставка ме дразни, но не тука.  

Вече много, много рядко ми се иска да пробвам нещо ново. Изключение направих за By Kilian Noir Aphrodisiaque. По принцип харесвам парфюмите на Келис Бекър и текстурата на парфюмите й. Винаги съм си представяла, че ако тя направи шоколадов парфюм, той ще е декадентен. Парфюмът може би ще се хареса на много хора, но просто не отговаря на моите очаквания. Поне не е декадентият, богат, щоколадов аромат, който си представях. Започва с какао, но то бързо се оттегля и на сцената остават подправки (знам, че канела е спомената, но и има и някаква друга ориенталска подправка). Тази подправка, заедно с дървеса, са в сърцето на драй-дауна. ММ го помириса и с нос, с години трениран от моите проби, каза, че му мирише на уд. Не знам дали има уд наистина, но наистина напомня за него. Текстурата, която толкова харесвам в други парфюми на Бекър, като Back to Black, я няма. Всъщност, в Бек ту Блек откривам повече шоколад.

Последните седмици нося цветните парфюми, споменати горе, плюс Ормонд Франджипани.

Ароматна пролет на всички!

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 16:57 от Pixie

# 198
  • СОФИЯ
Deetron, да, да зная  Hugно ако събера повече мнения "нетрайни" и знаейки проблема с кожата си, няма да губя време в магазините  Grinning
Практичността ми понякога дразни  Grinning
В близост до офиса, в който работя /на Витошка/ има едно магазинче на  L`Erbolario. Ще отида да се отдам на изкушенията  Crazy
Пробвах Hermès Un Jardin En Méditerranée- типична смокиня, Hermès Jour d'Hermes Absolu и
Hermès Eau des Merveilles. Допадна ми най много Absolu. За Hermès Eau des Merveilles прочетох толкова хубави неща и тук също, а при мен се разви ужасно задушливо без никакво развитие.
Имам още много мостри да пробвам и за сега съм спряла поръчки на други, че не мога да смогна  Joy
Усмихнат ден на всички  bouquet

# 199
  • Sofia
Точно при  L`Erbolario трудно ще намериш траен аромат.
Аз се наслаждавам на глицинията в Eclat d'Arpege и подновявам през час, че ми е лек. Тренираният ми на термоядрени бомби нос, едва отчита нежните аромати. Стигала съм до там да подновявам три пъти за деня Alien и да отида на работна среща  - с оцъклени очи си разхлабваха вратовръзките и отвориха широко прозорците на залата в мартенски ден. Blush Оттогава внимавам с количествата.
Някой има ли вече впечатления от кожената серия на Elie Saab La Collection des Cuirs?

# 200
Аз се наслаждавам на глицинията в Eclat d'Arpege и подновявам през час, че ми е лек. Тренираният ми на термоядрени бомби нос, едва отчита нежните аромати. Стигала съм до там да подновявам три пъти за деня Alien и да отида на работна среща  - с оцъклени очи си разхлабваха вратовръзките и отвориха широко прозорците на залата в мартенски ден. Blush Оттогава внимавам с количествата.
Някой има ли вече впечатления от кожената серия на Elie Saab La Collection des Cuirs?

Karen, за втори път установявам, че имаме еднакъв вкус и проблем с леките аромати  Mr. Green
Като пукне пролет и на мен ми се носят някакви нежни изпълнения, обаче носа ми упорито не ги отчита, а околните се чудят какво ми става.  Joy
Тази кожена серия може ли да се пробва някъде в София?

Пробвах Hermès Un Jardin En Méditerranée- типична смокиня, Hermès Jour d'Hermes Absolu и
Hermès Eau des Merveilles.
Изобщо не мога да се спогодя с тези две серии. Вчера пробвах Le Jardin de Monsieur Li Hermes - ужас! Изби ми на евтин крем за бръснене, с ретро нотка. Едвам го изтраях!
Само Hermessence за мен.

Днес съм с любимия ми Vanille d'Iris Ormonde Jayne

# 201
Бижу, радвам се, че ти харесва L'Eau en Blanc! Hug

Un Jardin Mediterranee при мен е в пъти повече от обикновена смокиня. Това е автентичен кипарис и доматени листа, сякаш стоиш в лехата. Прекрасен, богат аромат, който в жегите става твъде сладък, но в по-умерено топло време му е по-добре и се развива прекрасно.

ДНес съм със Sensuous Nude. Heart Eyes Това е моят кокос. Масово недолюбван из чешкия форум, за мен това е Кокосът. Сега е ужасно навън- студ, вятър, порой. А ме топли и радва, като мое лично портативно лято.

Eau de Merveilles също не е мой, но Jour Absolu и Jour Gardenia са една фантазия.  Heart Eyes Не пречи, има достатъчно парфюми за всеки вкус.

# 202
ДНес съм със Sensuous Nude. Heart Eyes Това е моят кокос. Масово недолюбван из чешкия форум, за мен това е Кокосът.
И мой! Laughing Heart Eyes Много исках кокос, но понеже не си падам особено много по натурален кокосов аромат, защото ми мирише на ароматизатор за кола, все нищо не си харесвах, докато не ми попадна Sensuous Nude. Сега си го обичам много! (И Jour Absolu също!)
Днес с четири пестеливи пръскания нося Angel Garden Of Stars - Pivoine Angel и много ме радва! Подарък ми е и затова ми е два пъти по-ценен. Heart Eyes bouquet

Deziderata, а познаваш ли Eau Claire des Merveilles? Той за мен е летен вариант на Еликсира и много по-хубав от Eau de Merveilles.

# 203
Здравейте,
Моля да ми дадете идеи за мъжки парюм за подарък, който да е подходящ за по-топло време - пролет и лято. Бюджет - 100-150 лв. за флакон от 50 мл. Знам зимните предпочитания на човека, на кого  ще подарявам- най-първият L'homme ideal  на Герлен, който излезе. Следващите разновидности не му харесват. Друг парфюм, който носеше преди време, е UOMO на Trussardi. Не съм много запозната с мъжките парфюми, така че моля, помагайте. Simple Smile

# 204
Цветни любимци и за други сезони:
--Jo Malone Sakura Cherry Blossom: hands down това е един от най-нежните, най-носимите цветни парфюми, които съм пробвала.

Пробвай ако можеш   Peace

Здравейте,
Моля да ми дадете идеи за мъжки парюм за подарък, който да е подходящ за по-топло време - пролет и лято. Бюджет - 100-150 лв. за флакон от 50 мл. Знам зимните предпочитания на човека, на кого  ще подарявам- най-първият L'homme ideal  на Герлен, който излезе. Следващите разновидности не му харесват. Друг парфюм, който носеше преди време, е UOMO на Trussardi. Не съм много запозната с мъжките парфюми, така че моля, помагайте. Simple Smile

Мога да ти дам списък от 50 парфюма сигурно,но както преди малко дискутирахме не е добра идея да купуваш парфюм на сляпо....особено за друг човек.Измисли някаква причина да го вкараш в парфюмерия все едно ще купуваш подарък на приятел/брат/баща/колега уж да ти помогне с избора.
Може да изгубиш елемента на изненадата,но поне ще знаеш какво му харесва и обратното.Ако няма такава опция ще ти дам 10-на предложения.  Peace

Име: Enchanted Forest
Марка: The Vagabond Prince
Ценови клас: висок $180
Място за покупка: https://www.vagabondprince.com/
Трайност: Много добра 7-8 часа
Сиаж: Много добър ~4-5 часа
Милилитри: 100
Лична оценка: 10/10
Степен на достъпност в БГ : 2.5/10
Автор : Bertrand Duchaufour

Пробвал съм стотици парфюми и на много малко бих дал лична оценка 10/10.Прекрасен и в голямо количество касис , борови иглички,сангрия и смола в базата.Правен е от Bertrand Duchaufour с идеята да пресъздаде руска гора и езически славянски обичай на име Купала,който е много близък до Еньовден в България.Доста е популярен в Украйна и части на Русия,като е бил забранен след "Революцията" и се е провеждал тайно .... Пак се танцува и минава през огън,но няма точно като нашите нестинари.
Остава впечатление все едно рано сутрин се разхождам в гъста борова гора,като всичко е още мокро и влажно,във въздуха има още доста влага и точно пред мен някой е запалил огън в който има доста борови иглички и шишарки ,яде домашно сладко от боровинки и пие сангрия.
За мен лично е уникум този парфюм и много малко други такива може да се съпостави.Преди като го пуснаха цената му беше $140 в Щатите и €140 в Евопа,но вече съответно е 180.

+

+

+

Парфюм за деня

# 205
Вчера се напръсках обилно с J`Adore In Joy . Бях писала,че го пробвах на блотер и много ми хареса. Е, на кожа при мен се разви отврат( меко казано).  Sick Първите 2 часа, такава миризма на йод  замаскиран с цветя се усеща, че не се търпи.   Sick След 3 часа става страхотен, но до тогава с противогаз трябва да ходя. Знам че е от солта, но е прекалено.  Stop
Денси,, ти усещаш ли йод или само на моята кожа се развива тази гад?
Няма йод при мен, но парфюма си е много солен, което е странно за доста хора, които го пробваха. И е много силен, ама много. Мен лично това ме изненадва на всяка проба. Пробвах го вече около 5 пъти и ще го купя, защото на мен ми ляга добре. Но го мирисах на приятелка и стоеше кофти, задушлив и супер белоцветено-солен. Определено е труден аромат, не за всеки.

# 206
Много ми харесват презентациите на WaltherP99  Heart Eyes
Аз съм малко по-постна, но много ми се иска да споделя новата си любов: https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Galop-d-Hermes-39584.html

В началото, когато излезе парфюмът и се обсъждаше тук, бях почти сигурна, че няма да ми хареса с тази кожа в пирамидата.  Днес се престраших да се напръскам хубаво и ва началото усетих една силна химично-пластмасова нотка - викам си: сигурно така звучи кожата тук. Сле3д минути тази дразнеща нотка утихна и парфюмът се превърна в чиста красота  Heart Eyes  Фразата-коментар във Фрагрантика, която ме нави да го пробвам беше: "A naked vampire riding a wild horse."  Crazy
Конят при мен определено се е скрил зад девет планини в десета и само голият вампир ме чака в сатенени чаршафи, ама много симпатичен вампир  Mr. Green  Ухае на чистата кожа на любим човек, на сладък грях и лятна нощ.
Около пет часа след напръскването още не мога да си отлепя носа от китката. Що ли ми трябваше...

# 207

Deziderata, а познаваш ли Eau Claire des Merveilles? Той за мен е летен вариант на Еликсира и много по-хубав от Eau de Merveilles.

Не съм се запознала все още, но ще го потърся немпременно. Амбрата при Мерве-тата ми идва в повече, може би този ще ми пасне по-добре.

# 208
Здравейте,
Моля да ми дадете идеи за мъжки парюм за подарък, който да е подходящ за по-топло време - пролет и лято. Бюджет - 100-150 лв. за флакон от 50 мл. Знам зимните предпочитания на човека, на кого  ще подарявам- най-първият L'homme ideal  на Герлен, който излезе. Следващите разновидности не му харесват. Друг парфюм, който носеше преди време, е UOMO на Trussardi. Не съм много запозната с мъжките парфюми, така че моля, помагайте. Simple Smile

Може да  му вземеш летният вариант на идеал Guerlain Homme Ideal Cologne.

# 209
И на мен много ми харесват презентациите на WaltherP99 със снимките. Heart Eyes
Обичам снимки и винаги съм се чудила защо никой не поства снимки в тази благодатна за това тема?

Общи условия

Активация на акаунт