Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 838
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Трябва да си луд, за да купуваш на сляпо.  Crazy
Да не говорим, че мен лично описания не могат да ме впечатлят, колкото и съблазнително да звучат, защото възприятията на човек са много индивидуални. Може да ме подтикнат към проба, но никога към покупка.
За да не е спам - снощи открих своя нов пролетен аромат Trefle Pur Atelier Cologne  Heart Eyes

# 181
Обаче днес положението е една идея по-добре, ще видим тая работа... Mr. Green
Дай му шанс тогава  Laughing има надежда! Но вчера, днес може би ще му е студено. Разноси го като се постопли.

Трябва да си луд, за да купуваш на сляпо.  Crazy
Тук основно такива сме се събрали. Mr. Green

# 182
...освен това си нямаме срама да го признаем  Mr. Green

# 183
  • София
Walter, много ти благодаря за описанията на 3-те Диора. bouquet Ще се тестват.  Wink

Скочубра, браво на теб, напълно овладяна си!  Wink Аз съм много подвластна на емоционални покупки. Понякога не оцелвам, но понякога имам страхотни попадения!  Heart Eyes

# 184
  • София
Йоан Владимир,
аз също смятам, че лудостта трябва да се насърчава  Hug

# 185
Нищо общо няма с това кой как сладко и медено описва и никой не ни е отговорен за това, че всички искаме вълнуващи преживявания. Така смятам аз  Peace
Въздържам се да описвам с твърде много прилагателни в превъзходна степен, обаче се чудя защо пък? Защо в крайна сметка четем тука. Аз лично чета заради описанията. Едно от удоволствията, с които започва денят ми, е да чета възторжени описания в тази тема. Глупостите, които върша после, са си за моя сметка.
Та моля ви продължавайте да описвате колкото може по-изкусително, защото ако спрете и темата се напълни само с полезни съвети и ценна информация, аз няма да има какво да правя в нея. Източници на информация в интернета - бол.
Предварително благодаря  Simple Smile  Hug  bouquet
Всеки път като спомена да не се поръчва на сляпо заради възторжени описания, се появява някой за да каже, че не са те причината и описвайте моля ви се, все едно някой може да забрани на някой от писателите тук или пък го прави. Rolling Eyes Ми не, само предупреждава. Всеки да си писателства колкото иска, аз забележка за писането на никого не съм направила до сега, но на мен винаги се намира кой да ми направи! И защо в крайна сметка като изкажа отношение по въпроса, винаги следва реплика? Към теб ли се обърнах конкретно?
И да, имат значение възторжените описания, което чудесно е известно на всички, в това число и на теб Йоан Владимир. Я като те питат за някой парфюм как е и ти напишеш: ми парфюм, някакъв там, на мен ми харесва как мирише, забележи колко хора ще се втурнат към покупка. Николко. А след едно възторжено описание на парфюм, хеле пък, ако е бюджетен, заваляват покупки и после мрън! И кой е виновен? Или след всяко похвалване на парфюм според собствен вкус, ще е добре да добавя: "Покупката е на ваша отговорност! На мен ми харесва много, но това не означава, че и на вас ще хареса!", с което не споделям отговорността за нехаресването после, но съм предупредила. Пише го в първия пост още.
И на мен ми беше приятно да чета нормални хора в темата, ама тя вече не е каквото беше, затова пропуснах няколко, явно ще пропускам и занапред.
Призива за пробване го написах и го пиша всеки път заради това, че аз похвалих парфюм, който харесвам, после прочетох няколко пъти, че разни хора са го купили, ама не е техния. Появи се и в размените. Ако някой е съзрял себе си в тези думи, да знае, че не ми дреме кой какво пише тук. Чета това, което ми е приятно и интересно. Постовете на определени хора ги прескачам, защото не представляват интерес за мен, но няма да търпя някой да ме провокира всеки път като изкажа мнение, което не съвпада с неговото или на "групичката" му по интереси, да е ясно.
И какво да кажа за призива, че ако темата стане твърде полезна, няма да е интересна, така че пишете, пишете каквото ви падне. Тролове ли призоваваш да има? Да пишат врели некипели, за да ври от интерес тук, а да не е полезна на тези, които тепърва се втурват в тази материя? Забележително!
Хайде, приятен ден от мен, с възторг! bouquet

# 186
Аз лично нямам нищо против красивите описания на аромати, но няма да се уморя да повтарям - не купувайте на сляпо, колкото и прекрасни отзиви да сте прочели за някой парфюм. Не ми се дават пари за нещо, което няма да ползвам после, а пък размените вече не ме кефят.

# 187
  • Франция
Бижу, аз не се обърнах към теб. Всъщност се включих в твоя подкрепа.  doh
Не помня някога да съм ти отправяла забележка за това какво мнение или позиция споделяш, не ми е в стила, но може и просто да не помня. Извинявай в такъв случай.
Разбирам, че ме четеш в някакви контексти, които аз изобщо нямам предвид. Неприятно е чувството да бъдеш отговорен за това, че някой безразсъдно е похарчил някакви пари.
Не призовавам да се троли, казвам само, че не ми е интересно да чета кой откъде пазарува, кой парфюм колко часа трае, как да си хидратираме кожата и по колко пъти се пръскаме и т.н. Не казвам, че не е полезно, казах само, че на мен не ми е интересно.
Съжалявам, че не ти спадам към нормалните хора в темата и те троля по някакъв начин, без въобще да осъзнавам как и защо. Отивам да се изтрия.

# 188
  • СОФИЯ
И аз съм поръчвала цял парфюм /ако не е имало мостра/ уповавайки се на нечие прекрасно описание пък не мрънкам. Моя си е отговорността в крайна сметка. На всяка кожа се развива различно. С два от тях намаза дъщеря ми  - какво пък толкова.  Peace

# 189
Не се захласвайте по аромати от описания! Майстори на късия разказ бол, ако купите всичко, което някой пламенно превъзнася, ще се разорите. Пак казвам: аз не обичам лавандула! Изобщо! Мирише ми на спирт, на препарат против молци, на репелент. Е, в този парфюм не усещам нищо такова. Харесах го преди години, пробвах го сега отново напръсквайки се добре и си го купих. Ако смело си купувате всеки парфюм, който само заради чуждо възприятие сте сметнали, че и за вас ще е прекрасен, то скоро ще имате повече излишни, отколкото любими парфюми.
Харесването на каквото и да е, е субективно. На късмет да ви хареса, е рядко. Познавайки своя вкус, много се чудя как изобщо някои парфюми могат да бъдат толкова хвалени, а други прекрасни неща подминавани с пренебрежение. Но това е въпрос на гледна точка. За друг е обратното.
Подкрепям напълно!
Аз също не обичам лавандула и не усещам в това Бърбъри, но имам друг проблем с него. Мирише ми на прах за пране, и то толкова натрапчиво, че след само една проба ми стана лошо.
Ето това са индивидуалните ни усещания и наистина е по-добре да не се доверяваме на описания, а да тестваме лично.

# 190
  • Варна/Лондон
А, при мен не е нужно на някой описанията да ме подвеждат, аз сама добре си се подвеждам. Ето и от тия дни имам греда, но за тях после. При мен хубавите описания ме подтикват към проба, а иначе като ровичкам и харесам уж някой, поръчам, защото нали, къде да обикалям за проба, пък ми хареса пирамидата и като пристигне...дъщерята с нов парфюм. Добре, че съм с нисък праг на харесване, и повечето минават метър, с едно наум за другия път. Laughing

# 191
  • София
Йоан Владимир - Защо си изтри поста? Толкова хубаво и красиво беше подредила мнението си, което напълно споделям и едва ли бих могъл по-добре да го изразя  Simple Smile Hands Thumbsup

Не мисля да отделям излишно време за вече предъвканите полемики  - "поръчки на сляпо", "подвеждане по описание" и тн, тъй като смятам, че ако до тема номер 209, всеки от нас не е успял да си изкристализира отношенето по този въпрос, едва ли това ще се случи точно сега.

Та, моя любим пролетен парфюм е Jean Paul Gaultier Fleur du Male

Скрит текст:

Много свеж, напълно унисекс, позитивен, цветен, лек - идеално ми идва като допълнение към пролетното настроение.
Тъжното е, че май този парфюм ще изчезне скоро, защото в много сайтове е изчепан, особено 125мл, а дори и 75мл се намират трудно. Имам приятел луд по него и търсихме заедно 125ца последните 2 седмици и никъде нямаше... Добре, че преди време се запасих с нова голяма бутилка Grinning

Друг много любим ми е L`Erbolario Regine dei Prati

Скрит текст:

Този пък ми е много слънчев, зелен, усмихнат и безгрижен по детски.  Сякаш лежиш на ливада с цветенца без мисли за нищо:D

Сега се сетих, че и  L`Erbolario Primaverde  много харесвам за пролет, независимо от плодовите нотки в него. Има една хладина, която много ме привлича, като първите пролетни утрини, когато аха да си помислиш, че зимата е още тук...

Скрит текст:

хубав ден от мен  Simple Smile

# 192
  • СОФИЯ
 Deetron парфюмите на L`Erbolario трайни ли са?
Никога не съм ги ползвала  Rolling Eyes

# 193
  • София
Deetron парфюмите на L`Erbolario трайни ли са?
Никога не съм ги ползвала  Rolling Eyes

Шуши - ами зависи - познавам много от техните аромати и при мен, и жена ми са много трайни, а някои даже и с мощен шлейф в добавка. Но съм чел тук, че не при всички е така, което ме връща към вече споменатия много пъти извод, че всичко е въпрос на индивидуален случай. Пробвай ги и сама ще прецениш - мисля, че това е най-добрия съвет. Магазинчето е уютно, удобно и може да се напръскаш с всичко, което искаш, колкото искаш.

Като споменах L`Erbolario, ми се иска да споделя едно скорошно откритие. Дойде ми проба на Monte Carlo  Essence de Patchouli Perris и развълнувам, пръскам аз - мммм кеф!!! Мина малко време обаче и започвам да се чудя на какво ми прилича... С всяка изминала минута все повече и повече ме измъчваше този въпрос, докато накрая ми светна, че този парфюм е  изключтелно близък с L`Erbolario Ambraliquida

Това естестевно ме зарадва, защото Monte Carlo Essence de Patchouli Perris определно ме грабна, но имайки вече Ambraliquida за мен е безпредметно да го обмислям.
Друг път обещавам да опиша Monte Carlo Bois d‘Oud Perris - заслужава си да му отделя някое друго изречение в темата ни.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт