Нашите кухни - 68

• 102 301
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аз не виждам защо да не е бяла кухнята.  newsm78
Светли стени , Бяла кухня , може би плота да е с цвят доближаващ се до паркета ...  притеснявам се да не стане като болнично заведение.

# 481
Започвам да проучвам варианти за модулна кухня за апартамент, който ще се ползва от наематели. Така че ще ми трябва добро съотношение цена - качество, да е лесна за поддръжка и да мога лесно да подменям елементи в нея. Засега харесах някакви варианти с ПДЧ корпус и МДФ врати, прилчни панти, но са без плот. Как се процедира после с този плот? И аз, и мъжът ми сме с две леви ръце и едва ли ще можем да се оправим с монтажа му, после да сложим и водобранна лайсна. Гръбчето ще е с плочки, така че поне него не го мисля.
Гледах и някакви модулни кухни, към които може да се поръча цял плот, но пък при тях вратите не бяха МДФ.  Thinking 

Мишелинчето май имаше подобни дилеми, но те май сами си монтираха термоплота.

# 482
Започвам да проучвам варианти за модулна кухня за апартамент, който ще се ползва от наематели. Така че ще ми трябва добро съотношение цена - качество, да е лесна за поддръжка и да мога лесно да подменям елементи в нея. Засега харесах някакви варианти с ПДЧ корпус и МДФ врати, прилчни панти, но са без плот. Как се процедира после с този плот? И аз, и мъжът ми сме с две леви ръце и едва ли ще можем да се оправим с монтажа му, после да сложим и водобранна лайсна. Гръбчето ще е с плочки, така че поне него не го мисля.
Гледах и някакви модулни кухни, към които може да се поръча цял плот, но пък при тях вратите не бяха МДФ.  Thinking  

Tя такава поръча, но до колкото разбрах нейната е в една права наредена. Ако и вашата е такава, монтажа на плота не е философия. Нареждате долните шкафчета. Мерите точно. Поръчвате плот в някоя от фирмите по точен размер, слагате го и викате майстора с плочките да ви налепи гръбчето. После помолете да ви силиконира между плочките и термоплота и накрая горните шкафове. Предполагам може да питате и майстора ви, дали няма да може той да ви сложи плота ако толкова се притеснявате. Не вярвам да го затрудни Thinking

# 483
Благодаря за съветите и предложенията,
но работата е там, че този улей има точно обратна част, която влиза в него.
Преди, на този улей, бяха закачени със съответната приставка черпаци и поставка с подправки. Местих се, свалих си ги уж да ги пазя... и естествено 3 години по късно не ги откривам.
Кухнята е правена преди повече от 10 години и помня, че дадох, там където я правиха, да сложат приставката. Мислех, че може лесно да се намери, но вероятно ще трябва да се свържа с фирмата ooooh!

Елементите са на ZOBAL.Предлагат се в МАЕТ и тук:
http://www.djesur.com/%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%9B%D0%98 … D0%9C%D0%90-ZOBAL
За този тип окачване са:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6jj8Wpgwe_9_RlRpRnQ8Hs … EfgDi6F_vNao2sDX0

# 484
Гледах и някакви модулни кухни, към които може да се поръча цял плот, но пък при тях вратите не бяха МДФ.  Thinking  

Tя такава поръча, но до колкото разбрах нейната е в една права наредена. Ако и вашата е такава, монтажа на плота не е философия. Нареждате долните шкафчета. Мерите точно. Поръчвате плот в някоя от фирмите по точен размер, слагате го и викате майстора с плочките да ви налепи гръбчето. После помолете да ви силиконира между плочките и термоплота и накрая горните шкафове. Предполагам може да питате и майстора ви, дали няма да може той да ви сложи плота ако толкова се притеснявате. Не вярвам да го затрудни Thinking

Благодаря!  bouquet 
Ако всичко ми се получи, ще те черпя. Много хубави съвети ми даваш за момента. Страхотен ми е майсторът и сигурно ще се справи. Само се чудех подробностите при изрязването на дупка за котлони и мивка как точно стават. Може би във фирмата, която ще ми изреже плота, ще го направят по мой размер?

# 485
Е тамън Нелка като спомена мает, да си кажа, че там видях според мен най-практичния механизъм за ъгъл, много по ефективно използващ пространството от на блум, и от на хафеле, ето тук има клипче на този механизъм. Само не знам, при положение, че имат толкова хубави и интересни механизми там (немски и италиански и полски май имаше), включително от тези за падащо легло, дето се вдига на стена, нямат интернет страница. Никак не ми е ясна системата им, и се чудя как да обяснявам после на мебелистите, че искам пък механизъм някой от там  Crossing Arms  Laughing

# 486
Е тамън Нелка като спомена мает, да си кажа, че там видях според мен най-практичния механизъм за ъгъл, много по ефективно използващ пространството от на блум, и от на хафеле, ето тук има клипче на този механизъм. Само не знам, при положение, че имат толкова хубави и интересни механизми там (немски и италиански и полски май имаше), включително от тези за падащо легло, дето се вдига на стена, нямат интернет страница. Никак не ми е ясна системата им, и се чудя как да обяснявам после на мебелистите, че искам пък механизъм някой от там  Crossing Arms  Laughing
Кухни Диалог/не съм ползвала услугите им/,работят с МАЕТ и други.Може да погледнете там.
http://www.housemebel.com/

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 17:29 от nellca

# 487
  • Раковски
Обков на Грас има и в роси.бг, смятам, че може би са по-заредени от мает.

# 488
Обков на Грас има и в роси.бг, смятам, че може би са по-заредени от мает.
Възможно е,не зная.Днес видях елементите докато търся фирма/майстор за капаци/кепенци/дървени/.Трява ми нещо такова,но и за врати:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9Iv20AWUEa1MYhc-te5d4Z … NCAyiFyJxxGMIY20bИмам една фирма.Някой,ако може да даде координати,ще съм благодарна.

# 489
Там не са само на грас. Примерно механизма, който аз си харесах е на фирма, която не бях чувала до сега - може да видите тук. Явно имат друга политика. Аз като отидох там първия път, запомних името на магазина, и се пробвах по него да търся в интернет и като ударих греда Simple Smile, пак ходих и тоя път снимах механизма от каталога при тях и така вече го видях. Не всичко имат на склад, предупредиха ме, че е със срок на доставка, защото аз питах и за начин за механизми за 90 см. Тяхна си работа, благодаря за допълнителната информация нелка и шадоумен.

# 490
  • Раковски
Този механизъм до преди време го имаше в роси, може би ще го има и в балкан-юг като вероятно е турски а в мает не би трябвало да е такъв, но ще има разлика в цената. Инак аз съм спрял от доста време да пазарувам от там понеже сроковете им дълги, преди време ми трябваше нещо през декември а те ми казват, че ще го имат фефруари.

# 491
# 492
  • Раковски
 Ся се сетих за зобал, преди около 2 години ги предлагаха и омония, но сега ги няма в саита им.

# 493
  • Sofia
Шадоу, а къде мога да видя метални крака за маси, бюра или за падащ плот за стена - гледах, гледах и все попадам на написано, а без картинка  Simple Smile

Виж тук , може да има нещо.
Тенкс, Шадоу!

# 494
Макарон, за мен сглобяването на кухнята се оказа кошмар. Първо обърканият размер на плота, после транспортирането му, не стига че е хамалогия, тежи, обемен и неудобен за носене се, ами си и издрах колата с ръбовете му.

После, за слобяването на самите шкафчета няма никакъв проблем. Всеки човек би се справил, макар и да има тънкости. Но после реденето на шкафчетата, подравняването им, пък по височина, пък покрай стената, с плота... Направо не ми се говори. При нас това го правиха приятелят ми и брат му. Щото нали ние българите от всичко разбираме и няма да даваме пари за това и онова....  ooooh! И сега, то още нищо не е готово де, защото чакаме крайните две шкафчета с правилният размер да дойдат и още нищо не е фиксирано по местата си, фурната леко стърчи в долния си край. Направо ме побърква. Даже го снимах и по-късно ще кача снимки. Момчетата, разбира се, казаха: еми това ще е така, не знаем защо  ooooh! А на мен ми се иска да си замъкна тайничко някого, който това работи и си разбира, да хвърли едно око, защото 100% има и други пропуски, които не ги забелязваме в момента. А, сетих се за още нещо. Има голям луфт между плота и фурната  Cry И за това ще кача снимки.

Та, Макарон, платете си още някой лев отгоре, но да дойдат професионалисти и да ви свършат работата, защото на мен ни се видя адски трудно  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт