По-бърз растеж на косата - тема 8

• 100 278
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък само по дължините го ползвам, кльопват ми корените от него.

# 211
  • SF
Да, много се страхувам да не направя така, че да няма отмиване, да изхабя един цял шампоан и после пак да съм грозна и мазна.
А щом е "храна", чисто масло ли е?
Мажете ли със същото и кожата на тялото? Имам предвид, че ако си купя масло за тяло с кокос, то не става за коса. Ох... много въпроси и все неправилно зададени, но се учудих, че го купувате от супермаркет. Мислех, че от някакъв специален козметичен магазин за масла.

# 212
Аз кокосовото го слагам по дължините смесено с глицерин върху суха коса.
Косата ми става мека, но "жилава". Лесно се отмива. В коретине плескам един куп други масла, но определено глицеринът овлажнява добре косъма и дължините стават супер и косата не се разхвърчава.
Благодаря на prinzesata, че ме светна за тоя глицерин  bouquet

Това което аз имам става и за хранителни цели - студено пресовано, органик и био - така пише на буркана. Най-важното, гледайте какво пише в съдържанието, трябва да е само кокосово масло никакви други добавки или кокосови мусове, сосове и т.н.

# 213
  • Варна
 Абе и моето си е за ядене. Щерката го слага в кафето си сутрин. Някакви фитнес дивотии/не им разбирам / Embarassed
 Миоки глицерина е спасил много метли в тоя форум  Joy

# 214
  • SF
А масло в кафето не изплува ли на повърхността???

# 215
  • sofiq
За кокосовото масло е важно е е чисто,без примеси и студено пресовано ,дали е био или не поне аз разлика не видях,иначе си е за ядене ,аз съм купувала от Фантастико,Лидл и Хит  Peace

Абе и моето си е за ядене. Щерката го слага в кафето си сутрин. Някакви фитнес дивотии/не им разбирам / Embarassed.  

За кокосовото масло казват че помага за смъкване на килограми,като се добави в кафето сутрин,аз лично пробвах веднъж и не повторих...аромата беше чудесен на кафе и кокос....но като отпих все едно пия кафе с олио и то много олио,едвам се преглъща Sick
http://www.doctorbg.net/2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BA%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

А масло в кафето не изплува ли на повърхността???

да изплува  Peace

# 216
По руската преса съм чела доста неща за кокосовото масло, че не оправдава възлаганите му очаквания, а ето и от нашата
https://georgigaydurkov.wordpress.com/2014/04/04/%D0%BA%D0%BE%D0 … 1%81%D0%BB%D0%BE/
https://georgigaydurkov.wordpress.com/2015/02/06/%D0%B1%D1%80%D0 … 0%B0%D1%84%D0%B5/

# 217
  • Бургас/Пз
Извинявай, Миоки, но никъде не съм питала за мнение дали да се ползват или не такива продукти. Питах дали някой го е ползвал и има мнение. Като не си и нямаш отговор, защо изобщо си правиш труда да ми отговаряш?

# 218
Защото имам мнение по въпроса и пожелах да го изразя. Мисля, че се аргументирах защо смятам, че е безпредметно ползването на такива шампоани и сметнах, че на някой друг може да му е полезно мнението ми.
Не съм искала да те обидя, просто залитането в посока конски шампоани, с недоказан ефект ми се струва... как да го кажа, да речем прекалено.

# 219
  • Варна
 Същата работа като да си намажеш скалпа с ракия първак и люти чушки  Joy Joy Joy. Сори ама кучето си къпя с кучешки шампоан и никога не ми е идвало на ум да си мия главата с него  Laughing защо ли?

Мине се не мине няколко страници и се появява питане за прословутия конски шампоан... Не помага от него няма да ви порасне косата с 10см. за месец/мнение на много пробвали го съфорумки/. Предполагам,че тоя отговор ще ви задоволи ако ли не прочетете темата от начало и все ще срещнете няколко подобни отговора.

# 220
Ааа, тъкмо бях забравила за маслото в кафето и вие пак  Laughing Laughing Laughing Ще се прежаля да го пробвам наистина Laughing

Същата работа като да си намажеш скалпа с ракия първак и люти чушки  

Истината е, че това и на мен ми идва малко в повечко вече. Разбирам желанието на всички ни да имаме буйни, гъсти и не-знам-още-какви гриви, но понякога в стремежа си да подобрим положението, всъщност може и да постигнем обратния ефект.
Не искам изобщо да коментирам темата с кучешки, конски, котешки, заешки и прочее шампоани, защото не съм достатъчно веща по въпроса, но... Само се замислете как тези продукти са предназначени да почистват козина на животни, чиито косъм има някак по-различна структура от човешкия такъв и да ги почистват от всичката мръсотия, която се набива в тях, докато ходят по земята и из поляните...

# 221
И не само това, ами и някоя алергия може да си докараш.  Rolling Eyes
В този тривитаминол например вит.А е синтетичен. Не съм химик и не познавам веществата в детайли, но съм попадала на инфо, че може да бъде токсичен. Не искам да плаша никой и пак казвам, не съм експерт, но все пак, ако някой е решил да ползва продукти предназначени за животни, а не за хора, да си направи по-обстойно проучване, не само има ли доволни или не.
С най-добри чувства  bouquet

# 222
Потребителка беше писала в предната тема, че са й израсли кичури коса след употреба на конски шампоан и предполагам, че заради това е повишеният интерес към него. Аз не го вярвам, т.е. не вярвам, че новата коса е следствие от шампоана. И към тривитаминола съм скептично настроена. Това е препарат за животни с дози на съставките многократно над тези допустими за човешка употреба и аз лично не бих ползвала такова нещо.

Кокосовото масло го мажа на влажна коса. На суха ми е трудно да го размажа хубаво навсякъде. За корените съм си направила кокосово масло с листа от къри и смлени семена от сминдух, което според индийките подпомага растежа на косата. Имам приятелка индийка с много красива коса, на мен ми е ясно че е ген, особено като гледам майка й и баба й какви коси имат, ама нали надеждата умирала последна... обикновено заедно с човека. Та мацам всяка седмица и се надявам.

# 223
  • софия
И аз миналата пролет си взех конското чудо -толкова прехвалено.Дадох 17лв  #2gunfire,още не мога да си ги простя -реално има проф.шампоани  с даден ефект за тези пари.Миризмата що годе беше ок,беше рядък ,като да ти остане 5мл и да си го разредиш да се изкъпеш с него последен път.Маски не можеше и да си помислиш да ти ги измие.Косата ако успееш да я измиеш с него след два дни е като след маслена маска.Абе голям кошмар изживях.На втората седмица си взех човешки шампоан .И няма да повторя никога вече.За тривитаминолът не събрах смелост след шампоанът.Но  него си го направих аз.

# 224
  • SF
Brie, имах жесток косопад миналата есен. Сега израстнаха нови кичури и горната част на скалпа ми е много по-плътна от дължините и опашката. Не знам кой продукт помогна и дали не е просто естествен процес, при който косъмът пада, а израства нов на негово място. Дали на всички паднали косми се пада по един нов... Кой да го докаже това?
Потребителката, която е ползвала конски шампоан, е забелязала новопоникнала коса, но никой не знае дали нямаше да е същото, ако беше правила маска с яйца или ако не беше правила нищо по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт