Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 134 581
  • 870
  •   2
Отговори
# 825
Аз не съм ползвала такова Меглио, ще се радвам да прочета отзиви. По-скъпо ли е от Циф?
В Кауфланд беше два и нещо. Иначе го продават по 2 лв. онлайн.

# 826
Исках да питам, обикновен обезмаслител на Меглио би ли свършил работа за фурната?
На мен не ми върши работа. Ползвам го основно за банята и всекидневно почистване на керамичен плот.

# 827
  • София
Благодаря за Саното  Peace
А стандартния обезмаслител на меглио не знам дали има някой, който не го е ползвал, но аз питам за ето това Меглио
Скрит текст:

Крем за почистване на:

мивки
вани
плотове
фаянс
други
Почиства идеално без да надрасква повърхностите. С амоняк за идеално почистване.
A, това меглио не съм го ползвала. Аз говорех за тези, че са ми много полезни и доста неща чистя с тях:
Скрит текст:

# 828
Бихте ли споделили от кой препарат за миене на душ-кабини сте доволни ?

# 829
  • Sofia
Тук ми препоръчаха Чисто за баня и съм доволна,добре се измиха вратите на кабината.

Не мога да намеря хубав препарат за тъмен ламинат,все оставят бели следи...купих на Медикс и Стардропс/англ.бил/
В магазин за паркети ми предложиха уред който има помпа с почистващ разтвор,но ми идва доста скъпо,уреда 74лв и пълнителя към 35лв,на друго място ми предлагат за 20лв/500мл...може би скъпите са и качествени...ама нали съм стисня,повече от 5-10лв не ми се дава Money

# 830
  • София

Последно мих банята с магическа гъба на Сано и останах много доволна. После водата се стича и не се замърсява толкова бързо като че ли.

Аз да попитам с какво бършете кухненските шкафове отвътре? Нашите са ПДЧ и ме е страх да не ги повредя, а от друга страна имам кръгчета от буркан с мед, които е бил изцапан и отгоре са полепнали подправки някакви... Хем не искам химия за шкафа с храната, хем ме е страх с оцет да не повредя покритието.
За сега минах с микрофибърка кърпа и вода, но белият рафт не се изчисти добре.

# 831
Аз си бях взела ей такава подочистачка от Кауфланд с контейнер за препарат
Скрит текст:
Пълен боклук - тече тоя контейнер и повече поразии ми пправи, отколкото да ме улеснява Peace
Може пък и моята да е нещо дефектна и затова така да се получава. Беше към 11-12 лв по спомени.

Доли, в дм съм виждала кърпи за почистване на ламинат, ама не съм ги пробвала.

Шкафовете ги почиствам или с обезмаслител, или с вълшебна гъба.
Също така от Лидл съм взимала една паста за почистване, която ми вършеше идеална работа - много икономична излезе. Като състав не съм ги гледала, защото аз не се вглеждам много много кое е с химия и кое без.
Гледам чистенето да ми отнема възможно най-малко време и това бърсане с домашни отвари не ми е хич ок.

Ето това е пастата - даже май и откъм състав е ок, защото пише някакво био на нея
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=14624
И кърпите за почистване на Лидл също вършат работа за почистване на шкафовете.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 16:38 от My All

# 832
  • Sofia
Кърпите за ламинат от ДМ за еднократна употреба  ли са ?

# 833
Да, не излизат много на сметка  Peace

# 834
  • София
Какво да си взема за почистване на фурната и скарата?
......................
или тази пяна на хайтман
Скрит текст:

Бих препоръчала горепосочената, много съм доволна, чисти безотказно.

Снощи пробвах да чистя фурната с пяната на Лидл, за пореден път потвърждавам, че е боклук, още не съм я изразходила, но и няма да купя повече.
Исках да питам, обикновен обезмаслител на Меглио би ли свършил работа за фурната?
Пълен боклук е пяната на Лидл - за нищо не става, хвърлих я!!
Обикновен обезмаслител няма да ти свърши работа, виж какво посочих за фурната.

Аз да попитам с какво бършете кухненските шкафове отвътре? Нашите са ПДЧ и ме е страх да не ги повредя, а от друга страна имам кръгчета от буркан с мед, които е бил изцапан и отгоре са полепнали подправки някакви... Хем не искам химия за шкафа с храната, хем ме е страх с оцет да не повредя покритието.
За сега минах с микрофибърка кърпа и вода, но белият рафт не се изчисти добре.
[/quote]
Нищо им няма с влажна памучна кърпа. Но много ползвам кърпите от Лидл, все още са добри, ухаят приятно и почистват, но най-добре се почиства с  добър препарат  за прозорци, сваля всичко.

# 835
На магическите гъби никакъв препарат ли не се слага? След като ги ползвате, перете ли ги със сапун поне?

# 836
  • София
На магическите гъби никакъв препарат ли не се слага? След като ги ползвате, перете ли ги със сапун поне?
Не, не се слага препарат и не се перат после, използваното се стопява само и обемът на гъбата намалява.

# 837
Пастата в ЛИДЛ в намалена на 2,39

# 838
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,
В петък ще сдобием нов хладилник. Мястото му ще е на мястото на стария (естествено), а то е м/у шкаф и стена. Утре мислим да празнуваме, чистейки, но ме е страх какво ще открием. Старият хладилник ееее...внимание...на 17г и съответно не е местен от мястото му. Дайте идеи за препарати срещу гняста, която очаквам. Атомна бомба? Друго?

# 839
Обезмаслител първо, после нещо силно с хлор.  Би трябвало да е напълно достатъчно. И гъбичка за жулене за всеки случай. Аз така съм правила в подобни случаи. Няма страшно

Общи условия

Активация на акаунт