И също така второто раждане е много по-бързо и лесно от първото, в повечето случай.
На смяна бяха др.Димитрова и акушерка Ненова.Изключително съм им благодарна, отношението им беше прекрасно и много ми помагнаха със съвети за това в каква поза да лежа за да слезе по-бързо бебо,как да дишам,как да напъвам и т.н. Бяха много внимателни и даже и когато напъните започнаха ме караха дя напъвам съвсем лекичко, без да бързаме, за да може лека полека да се разтягат тъканите вътре и да нямам разкъсвания.Накрая като отидохме на магарето,казаха как трябва да напъвам и с няколко напъна,докато се усетя излезе моето момченце 3.500кг и 53см,което ми е първо
Беше изключително чисто и поддържано навсякъде и останах с много добро впечатление. Е после в стаята вече няма кой да ти обръща чак такова внимание, особено ако отделението е пълно както в моя случай беше.Но за 3-5 дена се издържа,пък и тамън свикваш да се оправяш с бебо сама.
Разбира се ако има проблем винаги има кого да попиташ и да се отзове,но няма кой да седи и да те дундурка или да ти гледа детето. Така че раждайте нормално ако е възможно , дори и да е без упойка , не е нищо толкова страшно.Минава като миг
Всичко е в главата на човек и само от нас зависи как ще се настроим към раждането
Препоръчани теми