Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 834
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Имате ли проблем с устните, от както носите брекети? Аз вече година съм с тях  и устните ми не са спрели да се пукат , цепят и белят. Мажа се с различни балсамчета, вазелин и нищо не помага ... Sad

# 256
Имате ли проблем с устните, от както носите брекети? Аз вече година съм с тях  и устните ми не са спрели да се пукат , цепят и белят. Мажа се с различни балсамчета, вазелин и нищо не помага ... Sad
Дъщеря ми носи, няма такъв проблем.

Здравейте,от почти 1 година съм с брекети и на горната челюст (предните два зъба)все още не са много равни на дължина.Това което ме притеснява е ,че ортодонта които посещавам ми каза ,че при следващото ми ходене ще изпили единия зъб за да може двата да се изравнят.Това нещо на мен не ми допада, ама изобщо и сега съм в голяма дилема да се съглася или да откажа Моля за Вашето мнение.

При моето дете двата зъба бяха с различна дължина, защото единият е счупен. Доизградиха го с бяла пломба, става за нула време. Според мен това е по-добрият вариант, на по-късия да лепнат бялото, не да пилят здрав зъб  Peace

# 257
Момичета, бях писала с молба към вас. Носих брекети преди 2 год. Свалих ги уж при завършено лечение,  но не бях мн доволна. Тогава не се зскучих мн с проблема, защото предстоеше раждане после бебче гледане. Малката вече е на 2г и започнах да откривам повечконврвмв за себе си. Върти ми се в главата да нося пак брекети или да махнабритейнърите и вс да стане постаро му. Истината е, че съм убедена, че зъбите ми преди ми изглеждаха мн по-добре от сега. Даже мисля ,че сега са ужасни. Мн ви моля ,ако на някой му се занимава да ми пише на скайп lady_Jane87 да мунизоратя снимки и да получа реално мнение. Мисля, че на близките ми им е неудобно да ми кажат и ме убеждават че зъбите ми са добре и зглеждам добре, но аз мисля че са ми неестествено напред и това мн ми пречи. Благодаря предварително..

# 258
Пусни ги темата, за да получиш повече мнения Peace

# 259
Изсъхваше ми устата и устните когато в началото ползвах вода за уста с алкохол (Листерин), минах на такава без и се оправих. Общата хидратация също е важна - като почнат да ми съхнат устните знам, че е време да изпия чаша вода.

# 260

. Общата хидратация също е важна - като почнат да ми съхнат устните знам, че е време да изпия чаша вода.
Аз не пия изобщо вода, на ден ако ми се  събере половин литър и това е.

# 261

. Общата хидратация също е важна - като почнат да ми съхнат устните знам, че е време да изпия чаша вода.
Аз не пия изобщо вода, на ден ако ми се  събере половин литър и това е.

И аз съм така. Не пия много вода. Въпреки че не нося брекети, в момента са ми напукани устните до кръв. Явно е от горещината и сухия въздух при мене.

# 262
На мен ми съхне устата/езика /не използвам вода за уста с алкохол/, на моменти съм с отворена уста нощем и се опитвам да я затворя, но в момента не ми съвпадат челюстите и е в някакво средно положение затварянето.

# 263
Здравейте. Аз не съм точно с брекети, а с алайнери, но не намерих активна тема за алайнерите и се надявам да ме приемете при вас. От 3 дни съм с алайнери и все още свиквам. Устата ми съхне, от едната страна започнах да усещам пластмасата и езика ми се поразрани. Все още леко фъфля....Какво ли не прави човек в името на красотата  Laughing Днес чак се замислям защо си го причинявам на тези години, но съм се хванала на хорото и ще си го доизиграя. Всъщност само това с езика ми пречи. Много се надявам като сменя плаката след 4 дни да няма този проблем със следващата. Ако не, поне ще се успокоявам, че лечението на долната челюст ще е по-кратко.  Mr. Green

# 264
Имам същия проблем плюс други оплаквания, свързани с лигавицата на устата. При мен обаче всичко започна преди да сложа брекетите(с тях стана още по-неприятно) и така вече близо две години. Преди повече от година откриха, че имам Candida в устата и проведох двуседмично лечение(ако не се лъжа), но нещата продължиха. Сега пак ми назначиха лечение, което ще продължи 40 дни. В началото съм и не мога да споделя резултати, но идеята ми е да проверите и вие дали не става дума за гъбички примерно. Иначе ще се радвам, ако споделите дали сте се справила с проблема и как.

# 265
Пийте вода, ама много - освен ако няма и медицински проблем, това е единственото решение.

При себе си забелязах необичайна сухота в устата в първата седмица след слагането, вероятно заради дразненето на езика (моите са лингвални). Качих количествата вода за няколко дни и всичко си дойде на мястото. Но и по принцип пия по 2-3 литра на ден, в жегите още повече.

Изборът на балсам за устни също е ключов - всичките от класа на Нивеа са кошмар, изсушават сами по себе си, тъй като правят филм върху кожата и имат "ефект" само докато филмът стои на устните, след това трябва пак да се мажат и така 10 и повече пъти на ден. Аз след години търсене съм се спряла на балсамите на Апивита за в чантата и имам винаги бурканче Нюкс вкъщи. Бюджетен вариант с изчистен състав е на Хималая - натурален и подхранва в дълбочина.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 16:56 от Пух

# 266
Пийте вода, ама много - освен ако няма и медицински проблем, това е единственото решение.

При себе си забелязах необичайна сухота в устата в първата седмица след слагането, вероятно заради дразненето на езика (моите са лингвални). Качих количествата вода за няколко дни и всичко си дойде на мястото. Но и по принцип пия по 2-3 литра на ден, в жегите още повече.

Изборът на балсам за устни също е ключов - всичките от класа на Нивеа са кошмар, изсушават сами по себе си, тъй като правят филм върху кожата и имат "ефект" само докато филмът стои на устните, след това трябва пак да се мажат и така 10 и повече пъти на ден. Аз след години търсене съм се спряла на балсамите на Апивита за в чантата и имам винаги бурканче Нюкс вкъщи. Бюджетен вариант с изчистен състав е на Хималая - натурален и подхранва в дълбочина.

Точно към този балсам бях се насочила Апивита и доста ги разглеждах по Интернет. Скъпички са малко, но ме заинтригуваха доста. Права сте за балсамите на Нивея, докато ги нанесеш до 1 час всичко е добре, но после устните започват да изсъхват и става ужасно положението. Откъде могат да се купят балсам на Апивита и Нукс?

# 267
Аз за устни ползвам кокосово масло и на Хималая какаовия балсам. Доста доволна съм.

# 268
Скрит текст:

Точно към този балсам бях се насочила Апивита и доста ги разглеждах по Интернет. Скъпички са малко, но ме заинтригуваха доста. Права сте за балсамите на Нивея, докато ги нанесеш до 1 час всичко е добре, но после устните започват да изсъхват и става ужасно положението. Откъде могат да се купят балсам на Апивита и Нукс?
В много аптеки ги има, в Субра със сигурност Hands V

# 269
Дори и хубавите балсами имат слаб ефект ако хидратацията отвътре я няма. Това е нещо, което не съм усещала без брекетите, но явно наистина има значение. Аз също пия вода през деня, но ми се случва да имам дни на работа, когато ми е по-заето и след няколко часа без течности устните ми леко почват да изсъхват (което се влошава и до вечерта е много зле, ако не взема мерки) - не можах да повярвам колко бързо се успокояват след като изпия чаша вода... Почнах да си нося шишенце с вода и това реши проблема, при положение че въздуха в помещението където работя е сух и ми се налага доста говорене.

Общи условия

Активация на акаунт