Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 261
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте.

И аз се реших, най-накрая, да слагам брекети. Реших да ходя на преглед при д-р Иван Видев (Ортоестет) и при д-р Моллова, но искам да посетя и трети ортодонт и според това, който ми допадне най-много, да се лекувам при него. Бихте ли ми препоръчали като трети вариант нещо, като се има предвид, че на пиедестал поставям професионализмът и отношението към пациента (от последните 3 теми разбрах, че доста хора се оплакват от пренебрежително отношение и "претупване" на нещата от страна на докторите, с това компромис не бих направил...).

Благодаря Simple Smile

П.П изключително полезни неща изчетох тук. Благодаря на всички Simple Smile

# 646
  • Варна
Мина ми първоначалния преглед при д-р Бъчваров. Показах му панорамна снимка но ме прати да си правя и някаква в профил, също ми взе и отпечатъци и каза че с двете снимки и отпечатъците ще може да коментира подробно. Записах се чак за 23 януари.  Преглед - 20 лв, отпечатъци - 30 лв. Метални брекети - 4500 лв, деймън, керамични или сапфирени - 5000 лв. Това разбрах. И че цената включва абсолютно всичко дори и да се наложи нещо извънредно. Само ритейнърите към 200 лв се заплащат допълнително. И в началото на лечението мога да платя половината сума, останалото - на вноски. Каза че мъдреците мога да си ги вадя преди, по време и след лечението, но да не правя нищо преди следващата ни среща. Междувременно в края на месеца ще посетя и д-р Стефатова. Да видим тя дали ще се престраши да каже нещо по-конкретно за състоянието на зъбите ми.

# 647
Сигурно те праща на телерентгенография (тази профилната снимка, за която говориш). Като сума звучи нормално, моите са 5500 сапфирени, с вкл. ритейнъри, посещения и т.н. Единствено зъболекарят ми ме посъветва да си извадя мъдреците преди поставянето на брекетите, защото после можело малко да пречат при вадене или да разлепят някой брекет по случайност. Браво за смелостта и успех Simple Smile

# 648
Здравейте и от мен!
От известно време насам съм силно заинтересована относно брекетите. Искам да си сложа, но и една идея ме е страх. Доста материал съм прочела, но току що попаднах за първи път на тема мъдреци и брекети. Горните 2 ми бяха пораснали, дори и не разбрах как, но понеже в момента ми растат долните 2 мъдреца и ми създават обичайните "проблеми" докато избият, не знам какво да направя. Не знам къде да отида по-напред. Дали да ходя да ми извадят мъдреците и така да отида при ортодонт, или все пак да се консултирам първо при ортодонта и да видя какво ще ми кажат направо там. Знам само, че мъдреците не са пораснали изцяло, моята зъболекърка ме "успокои", че можело да минат и 5 години, докато пораснат... направо прекрасно! На доста места споменават, че зъбите трябва да са излекувани преди да се поставят брекети, но никой нищо не е казвал за мъдреците? Някои да е имал подобен случай? Ще съм благодарна, ако споделите мнението и опита си с мен. Simple Smile))

# 649
Здравей!
На мен също ми предстои поставяне на брекети. Аз имам за вадене 3 мъдреца които растат под венците и срещу зъбите... В момента съм в процес на оперативното им вадене Simple Smile
Според мен първо посети ортодонт, който да те прегледа и ще прецени дали имаш достатъчно място и дали е нужна екстракцията им.
Аз се разделям с 4 мъдреца и 1 4-ти зъб понеже няма място за тях, при самото изправяне няма къде да се наместят.
Това което разбрах от ОД и форума тук е че всеки зъб е важен, и ваденето е най-последното нещо което се прави, освен когато не е наложително Simple Smile
Успех!

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 12:26 от Stacey91

# 650
Здравейте брекетоносци!
Най-накрая се престраших да посетя ортодонт и взех решение за поставяне на брекети!
Най-големият ми страх (който и се сбъдна) беше да не се наложи да ми вадят зъби. За мое съжаление се налага да се разделя с 1 4-ти и 4 мъдреца, 3 от които растат под венеца.
Нямам търпение да поставим брекетите, но си умирам от страх, първата оперативна екстракция ми предстои на 14.12 и сън не ме лови.
Това ще са най-трудните месец, два които ми предстоят до момента.
Стискайте палци усмивки и се надявам да зарастват бързо и още по бързо да дойде деня на брекетите  😊😊😊

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 04:13 от Stacey91

# 651
# 652
Stacey91, решила ли си как ще вадиш мъдреците , един по един ли?
Аз вадих оперативно мъдрец на 25.11 и ще споделя, че страхът от самото вадене, а не самото вадене беше проблемно. От притеснение ми прималя 3 пъти още преди да е почнал да прави нещо. Направо ми каза, ако не съм ок, да ми зашие венеца, където го е резнал малко, и като съм по-спокойна да дойда, но аз исках да се отърва твърдо от мъдреца. Гадно е ваденето, ама не е нещо, което не може да се преживее. Минаха точно две седмици и нямам спомен, че съм вадила мъдрец Simple Smile Беше в костта, близо до лицевия нерв. Другият мъдрец за вадене е по-кофти, но и него ще го разкарам скоро.
Щом искаш нещо много, не мисли за страха, а за това, че си по пътя да си сбъднеш мечтата. Поне аз така се настройвам.
Успех!

# 653
Femme_fatale, да решила съм, един по един ще ги махат. Прага ми на поносимост на болка е много нисък и не мога да си представя как ще го преживея ако ги извадят и 3те мъдреца наведнъж.
Хубавото при мен било, че са още в начален стадий и нямат корени.
Не съм много убедена, но като че ли повече ме е страх от болката след ваденето. Четох различни преживявания на преминали по този път. Надявам се поне да съм от "групата" на тези, които са преминали леко и безпроблемно възстановяването след премахването на всеки мъдър зъб 😁
ПС. До толкова спирам да мисля и се "изключвам" само като заговоря за тези операции, че чак съм се объркала с месеците, които редактирах вече. 14.11... де да беше отминало наистина. Хаха. Сега в четвъртък на 14.12 ми е първата ☺
Благодаря за подкрепата, успокои ме малко.
Пс2 : На мен при посещение не ми прималява, вече се разделих с 4-ти зъб и 1 мъдрец който се беше показал. НО ... 😁 в мига в който вкарат клещи или там не знам как се казват, даже не знам и как изглеждат инструментите с които боравят, затварям си очите и си представям, че съм някъде на морето, и почвам да плача. Просто си текат сълзите, не мога да се контролирам.
Това са ми "лудостите" в самия кабинет хихи.
Извинявам се за дългия пост!

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 03:20 от Stacey91

# 654
Ох, тези мъдреци, освен проблеми нищо друго не създават.. И аз имах 1 счупен мъдрец, само като ми казаха, че трябва да го извадя, направо лошо ми стана. И като не знаеш какво те очаква, в това е "забавната" част... Нито от упойка, нито от игли, от нищо не ме беше страх, колкото от самото очакване какво ще се случи... Това, което ми изкара акъла беше самия звук на като счупване на кост в устата, когато го издърпваше... е тогава няколко пъти ми играха душа с вода през лицето! Интересното беше, че осъзнавах, какво се случва, да не се паникьосвам, че скоро всичко ще приключи, но не ми попречи да си потрепервам и да пребледнея цялата... зъболекърката ми каза да приключваме, ако не се чувствам добре ама бях сигурна, че повече няма да седна ако сега стана.... ииии така набрах смелост. Въпросът е, след това как да отида отново на такива процедури.. Не знам, само мен ли ме е страх толкова много... чак сама се ядосвам на себе си....

# 655
Стискам палци на всички момичета! После задължително да споделите как сте и как е минало всичко! Gift Heart

# 656
Vicky7o, страха от неизвестното и при мен го има...
Все още не съм имала такива преживявания, като това което споделяш за усещане на счупване на кост?!
Моят единствен мъдрец, който беше поникнал 😁  го извадиха за не повече от 1 секунда. Нямам спомен вече, но мисля, че даже не го и разклатиха.
Докато виж 4ти зъб беше гаден, беше здрав и упорит, около 2 минути се бориха с него.
Стимула ми да се връщам отново на "стола на мъченията" е че си мечтая за прекрасно подредени, бели зъби. А вече и с един изваден 4-ти зъб малко не върви, хем с криви зъбки, хем с липсващи  хаха

# 657
Stacey91, каква една секунда... при мен след упокойката го разклаща, хваща, дърпа и ей това хрустене направо ме уби.... тези 10 мин бяха с усещане на 1 час, честно! Grinning И да, определено не върви с липсващо зъбче, след изваждането - вече няма връщане назад. Simple Smile

# 658
Интересували ли сте се от Деймън брекетите? Някой има ли с такива?  Вярно ли е, че може да се размине изваждане на зъб с този модел? Наясно съм, че при всеки човек е индивидуално и зависи от подредбата и куп още неща... но може да има някой, на когото са му казали, че трябва да му извадят здрави зъби, а да му се е разминало с този модел брекети?

# 659
Интересували ли сте се от Деймън брекетите? Някой има ли с такива?  Вярно ли е, че може да се размине изваждане на зъб с този модел? Наясно съм, че при всеки човек е индивидуално и зависи от подредбата и куп още неща... но може да има някой, на когото са му казали, че трябва да му извадят здрави зъби, а да му се е разминало с този модел брекети?

Половината от тук са с Даймън. 99% от случаите се пропуска ваденето на зъб, освен ако нее е крайно наложително. (не както при обикновените, където ти ги махат на сляпо, за да се "освободи място")

Общи условия

Активация на акаунт