Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 260
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Интересували ли сте се от Деймън брекетите? Някой има ли с такива?  Вярно ли е, че може да се размине изваждане на зъб с този модел? Наясно съм, че при всеки човек е индивидуално и зависи от подредбата и куп още неща... но може да има някой, на когото са му казали, че трябва да му извадят здрави зъби, а да му се е разминало с този модел брекети?

Половината от тук са с Даймън. 99% от случаите се пропуска ваденето на зъб, освен ако нее е крайно наложително. (не както при обикновените, където ти ги махат на сляпо, за да се "освободи място")

Именно това ме интересуваше! Много благодаря!
Защото като бях по-малка и искаха да ми слагат шини, но понеже трябваше да ми махат 4 здрави зъба и родителите ми не бяха съгласни с това. Затова вече малко по-късно се надявам, че технологиите са доста по-напред и може да се размине това вадене.
Остава само да се запиша първо при ортодонт на преглед (както ме посъветваха тук) и да видим какво ще стане. Но съм почти сигурна, че за мъдреците със сигурност ще ме изпрати на хирург... Но смятам да изчакам празниците да минат и вече догодина с нова сила да се абстрахирам и да почна лечението. 

# 661
На някой смъквали ли са брекетите (на 1 челюст напр.) за по-малко от година, и след това сменяем ретейнър? newsm78

# 662
  • София
От днес и аз съм с брекети на горна челюст(сапфирени) Peace
След време ще ми поставят и на долна челюст.
Не усетих нищо при слагането,сега 6 часа по късно все още не усещам никаква болка.
Единствено доста силно главоболие усещам и го отдавам на брекетите.
Бях се настроила,че няма да мога да се храня днес,но май ще може.
Домати и краставици трябва ли да се избягват?Според лекарката не.
При вас имаше ли главоболие и кога минава?
Пих аулин,но и от него не минава,вече 6 часа.  Sad

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 21:45 от Даяна1111

# 663
  • София
Привет, имам въпрос към ползващите воден душ: изчела съм доста препоръки тук относно Waterpik 660, но ме притеснява това, че нямам контакт в банята. Да гледам ли други модели на батерии или да го ползвам в кухнята (което не е толкова удобно) - какво бихте препоръчали? Благодаря!

# 664
  • гр. София
От днес и аз съм с брекети на горна челюст(сапфирени) Peace
След време ще ми поставят и на долна челюст.
Не усетих нищо при слагането,сега 6 часа по късно все още не усещам никаква болка.
Единствено доста силно главоболие усещам и го отдавам на брекетите.
Бях се настроила,че няма да мога да се храня днес,но май ще може.
Домати и краставици трябва ли да се избягват?Според лекарката не.
При вас имаше ли главоболие и кога минава?
Пих аулин,но и от него не минава,вече 6 часа.  Sad

Стига да можеш да ядеш краставици... и аз съм с брекети вече 1 седмица на Горна челюст, и при мен беше така, имах леко главоболие, и имам чувството, че зъбите ми са меки и изтръпнали, което усетих след 2-рия ден, но вече се нормализирах, а и ми омръзна само на супи 😂

# 665
  • София
Аз не усещам никаква болка в зъбите,може би защото моите не са криви и нямам кой знае какъв проблем.
Обачее това главоболие ми разказа играта.Втори ден вече го имам и едвам издържам.
Да не би постоянно да го имам ?

# 666
Ще отмине.

# 667
  • София
Ох,моля се да мине в един момент. Praynig
Днес лекарката ме видя и каза,че с брекетите всичко е наред.Отдава го на хиперчуствителен организъм.
Преди време,когато си сложих ботокс в челото за първи път,имах същото главоболие цели 6 дни.
Нещата са различни,но сега си припомних случая.

# 668
Ох,моля се да мине в един момент. Praynig
Днес лекарката ме видя и каза,че с брекетите всичко е наред.Отдава го на хиперчуствителен организъм.
Преди време,когато си сложих ботокс в челото за първи път,имах същото главоболие цели 6 дни.
Нещата са различни,но сега си припомних случая.

Според мен, понеже ти е било напрегнато, щом и при слагането на ботокс така ти се е получило, от там ти идва главоболието. Не се притеснявай. Иначе ще те посъветвам да се обадиш на доктора си и да го попиташ направо, дали е нормално, за да ти е мирна душата. Innocent

# 669
  • София
Благодаря!  Hug
Аз вчера ходих при лекарката и тя каза,че с брекетите всичко е наред.
Беше изненадана,че имам чак такова главоболие и каза,че се дължи на свръхчуствителност.
Мисля,че както след ботокса,ще мине след няколко дни,дано. Praynig
В зъбите усещам леко напрежение,но е почти нищо.
Бях се настроила за голяма болка.При мен е малка,защото проблемите,които лекувам са
по-малки.Така каза ортодонтката.

# 670
В такъв случай се радвай, че ти се е разминало по-лекичко!!! Дано да ти мине по-бързо и да не се стига до няколко дни главоболие!

# 671
  • София
Благодаря!Искрено се надявам и аз да мине по-бързо и при всяко затягане всеки месец
да не го получавам наново.

# 672
  • Варна
Диди, относно ваденето е много относително - аз лятото извадих 2-та горни четвърти зъба (зад кучешките). Сега ми предстои вадене на долните мъдреци, които не са поникнали, и няма място за тях. Засега съм с брекети само на горна челюст (сапфирени), мога да кача снимки, ако някой иска да види:) Също съм от Варна, но си ги слагах при друг ортодонт и съм доволна от отношение, качество и всичко.
Вие при кой ходихте, Femme_fatale?

# 673
Във Варна доста положителни коментари има за д-р Стефанова. Тя предполагам работи с деймън брекети..? Дали някой е слагал този модел при нея? Сериозно ме плаши факта, че са ми доста сгъстени и едри зъбите и ще ми се наложи вадене, а тези брекети ми вдъхват някаква надежда. След празниците вече ще се заема с това, но любопитството ме изяжда... всеки ден мисля в тази посока, Grinning

# 674
  • Варна
И моите зъби са едри и струпани. На преглед съм при Стефанова на 28 декември и ще пиша какво ми е казала.

Общи условия

Активация на акаунт