Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 854
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
За ИР изследвала ли си се, Мистик?

# 511
  • Пловдив
За ИР изследвала ли си се, Мистик?
Да,уж нямам..на границата съм и пия по 1т.глюкофаж.

# 512
  • оттам, откъдето започва България
И аз бях така подута, вкл. сутрин като стана от сън бях с подпухнали клепачи.
Намалих приема на вода и изключих листната салата от храненето си.  Peace
Слава Богу, сега съм добре и влизам в полите и дънките си.
И при мен беше преди МЦ, ако мога така да го нарека.

# 513
Това е намаляването на водата не ми се струва никак логично и здравословно. newsm78

# 514
  • Пловдив
М не...няма да е от водата...просто ми трябва движение повече и може би добър пробиотик.

# 515
Ходи пеш, Мистик, има добър ефект. Peace

# 516
Здравейте, търся съвет и се надявам да съм в правилната тема.
Поради наличието на ред оплаквания ми назначиха изследвания на щитовидната жлеза и обременяване с глюкоза. Това, което ме притеснява е, че според ендокриноложката, при която ходих стойностите на инсулин след обременяване са нормални. Записах си час за друг лекар, но той е чак след месец. Според вас тези стойности говорят ли за инсулинова резистентност или бъркам. Изписаха ми единствено Еутирокс за ЩЖл

Глюкоза        6.02       mmol/l    2.8 - 6.1   
Глюкоза        9.9               mmol/l       
Глюкоза        6.01       mmol/l    3.5 -7.8

TSH               5.03       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

ОГТТ-0,60,120                      
Инсулин        9.33       uIU/ml    2.6 - 24.9   
Инсулин        117.0       uIU/ml       
Инсулин        51.71       uIU/ml    2.6 - 24.9   

Витамин D        8.5                ng/ml     > 30     ECLIA

# 517
  • София
Да питам , онзи ден ме наваля яко и премръзнах. От 2 дни гърлото ми е адски зле и имам дълбока болезнена кашлица. Днес бях на лекар. Чу "грубо дишане" н слушалка. Изсписа ми антибиотик Оспамокс.
Въпросът ми е , мога ли да намачкам" и направя на прах и тогава да го изпия?
Имам страх от едно задавяне и хапчетата винаги ги троша .

# 518
  • Варна
Да питам , онзи ден ме наваля яко и премръзнах. От 2 дни гърлото ми е адски зле и имам дълбока болезнена кашлица. Днес бях на лекар. Чу "грубо дишане" н слушалка. Изсписа ми антибиотик Оспамокс.
Въпросът ми е , мога ли да намачкам" и направя на прах и тогава да го изпия?
Имам страх от едно задавяне и хапчетата винаги ги троша .

Можеш да го начупиш на 2,на 3 , на колкото си парчета искаш,можеш и на прах да го намачкаш.

# 519
Здравейте, търся съвет и се надявам да съм в правилната тема.
Поради наличието на ред оплаквания ми назначиха изследвания на щитовидната жлеза и обременяване с глюкоза. Това, което ме притеснява е, че според ендокриноложката, при която ходих стойностите на инсулин след обременяване са нормални. Записах си час за друг лекар, но той е чак след месец. Според вас тези стойности говорят ли за инсулинова резистентност или бъркам. Изписаха ми единствено Еутирокс за ЩЖл

Глюкоза        6.02       mmol/l    2.8 - 6.1   
Глюкоза        9.9               mmol/l       
Глюкоза        6.01       mmol/l    3.5 -7.8

TSH               5.03       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

ОГТТ-0,60,120                      
Инсулин        9.33       uIU/ml    2.6 - 24.9   
Инсулин        117.0       uIU/ml       
Инсулин        51.71       uIU/ml    2.6 - 24.9   

Витамин D        8.5                ng/ml     > 30     ECLIA

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=952988 Peace

# 520
Благодаря Simple Smile
Прехвърлих си въпроса там.

# 521
Здравейте , искам да си взема да чия витамини селениум АЦЕ но да са разтворими . Някой има ли наблюдения към коя марка да се обърна , че гледам има доста ,  искам разтворими , защото мразя да чия хапчета 

# 522
  • София
Здравейте. Моя проблем започна първите дни на Януари месец от един стомашен вирус с разтройство,Т и отпадналост.... Повечето симптоми отшумява за няколко дни, но когато ходих по голяма нужда цветът беше светъл -към жълт. Имах присвивания в стомаха,но нищо сериозно. Храних се (и още е така) нормално с апетит без болки след хранене. Проблемът с цвета остана 2-3 месеца. Но това което ме притеснява!!! - през първите три седмици на януари свалих 5 кг. След това за По- дълъг период от време още 1 кг. Започнах да си назначаването изследвания, защото ЛЛ погледна с насмешка на проблема ми. Пусках си кръвна картина, чернодробни, урина, тсх,Т4, фекален секрет за бактерии и гъбички,кръвна захар и всичко е нормално. След изследванията, просто спрях да се вглеждам в това. Но вчера като се премерих видях че съм още едно кило надолу и сега тежа 57кг от начални 64кг. Притеснена съм,защото имам апетит,ям всичко даже си позволявам повече от обикновено. Нямам други симптоми,освен стомашни неразположения,наподобяващи СРЧ...
Как мислите дали трябва да пусна и другите стойности за щитовидната жлеза,защото ми бяха казали, че тсх и т4 са достатъчни?

# 523
Мами, диарията продължава, ден имам, ден нямам. Вчера вечерта ми се дояде кис. мляко и нощес познайте.Болки и диария. Сега съм си направила кисело мляко на Опицвет с пробиотик  и овесени ядки и се чудя дали да ги ям. Не съм си взела още пробиотик да пия, но след работа ще си взема. Странно е, че хем усещам лека тежест в стомаха, хем ме наболва леко почти навсякъде, явно съм раздразнила нещо д.черво, не спирам да го мисля и съм много притеснена, попринцип винаги корема ми е било слаба зона. Ако взема направление за Гастро много се чака, понякога над месец съм чакала. Нямам температура, не повръщам, лека болка на различни места в коремната област, ако не е разтройство, то е като на леки парцали. Чудя се дали да не е от магнезия? Вечер пия по 1табл. магнезии и през деня Liver Detoxifier на Нау Фудс. не ми се вярва да е от тях, но все пак, знае ли човек:) Успокойте ме, че не е опасно, ама вече почти 2 седмици, вярно не е всеки ден, но си го има:) Хубав ден

# 524
  • Варна
Здравейте. Моя проблем започна първите дни на Януари месец от един стомашен вирус с разтройство,Т и отпадналост.... Повечето симптоми отшумява за няколко дни, но когато ходих по голяма нужда цветът беше светъл -към жълт. Имах присвивания в стомаха,но нищо сериозно. Храних се (и още е така) нормално с апетит без болки след хранене. Проблемът с цвета остана 2-3 месеца. Но това което ме притеснява!!! - през първите три седмици на януари свалих 5 кг. След това за По- дълъг период от време още 1 кг. Започнах да си назначаването изследвания, защото ЛЛ погледна с насмешка на проблема ми. Пусках си кръвна картина, чернодробни, урина, тсх,Т4, фекален секрет за бактерии и гъбички,кръвна захар и всичко е нормално. След изследванията, просто спрях да се вглеждам в това. Но вчера като се премерих видях че съм още едно кило надолу и сега тежа 57кг от начални 64кг. Притеснена съм,защото имам апетит,ям всичко даже си позволявам повече от обикновено. Нямам други симптоми,освен стомашни неразположения,наподобяващи СРЧ...
Как мислите дали трябва да пусна и другите стойности за щитовидната жлеза,защото ми бяха казали, че тсх и т4 са достатъчни?

А ехография на жлезата правена ли е? И ТСХ колко беше?

Общи условия

Активация на акаунт