Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 821
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Относно проблема с преглъщането на хапчета. И аз го имах, но го преодолях, защото когато ги чупех на парчета, острите ръбчета веднъж така ми издраха гърлото, че стана по-лошо и наистина се задавих. Моя начин за преглъщане на хапче е като го сложа по-навътре върху езика и с малко вода и засилка  Simple Smile  го изтрелвам в хранопровода. След като го преглътна пия още вода, но в никакъв случай, докато е в устата хапчето, водата да не е много, защото почва да се "разхожда" из устната ми кухина и няма преглъщане.

# 556
  • Варна
Оффф,плексит май ме хвана , обаче голям зор - плешката , врата и цялата лява ръка , като пръстите ми са отекли чак и боли пустата ръка .Болката се движи направо , а кожата  ми е като от коприва жулена,ей така усещам. А най-ужасното е , Че вчера пих : 1 Фламексен , 1 Алулин , мазах с Волтарен и ... НИЩОООООО !
Дайте акъл, как да се облекча , ни може да се спи така , нито да се стои  Sad Sad Sad

Офф голям ужас.Невролог и инжекции.Мен ме държа почти 2 месеца,ревах от болка.

# 557
  • Burgas, Bulgaria
Глухарче ... ДВА МЕСЕЦА  ?! Сигурно накрая ти се искаше да се гръмнеш. Аз четири дни съм така и ми иде да си откъсна ръката  Sad Sad Sad .

# 558
  • Варна
Глухарче ... ДВА МЕСЕЦА  ?! Сигурно накрая ти се искаше да се гръмнеш. Аз четири дни съм така и ми иде да си откъсна ръката  Sad Sad Sad .

О да,буквално ревях от болка,нощем не можех да легна,дремех седнала.И така  и ми останаха два пръста изтръпнали и до сега.

# 559
Дами, мъжът ми е завъдил някаква бактерия
Искам да си направя и аз изследване секрет, но не мога да отсъствам от работа
Дайте идея къде в София да отида след 18,30 часа Sad да вземат тъпия секрет и да изготвят антибиограма при нужда

# 560
  • София
Дами, мъжът ми е завъдил някаква бактерия
Искам да си направя и аз изследване секрет, но не мога да отсъствам от работа
Дайте идея къде в София да отида след 18,30 часа Sad да вземат тъпия секрет и да изготвят антибиограма при нужда

Къде е бактерията? newsm78
Защото гърлен се взема само сутрин.
Ако е вагинален - запиши си час за гинеколог в желания от теб часови интервал.....

# 561
Гинеколог да, къде да го търся този гинеколог! Преди ходех на прегледи все в Токуда, вече и там трудно след 18,30

# 562
  • Тра-ла-ла
Оффф,плексит май ме хвана , обаче голям зор - плешката , врата и цялата лява ръка , като пръстите ми са отекли чак и боли пустата ръка .Болката се движи направо , а кожата  ми е като от коприва жулена,ей така усещам. А най-ужасното е , Че вчера пих : 1 Фламексен , 1 Алулин , мазах с Волтарен и ... НИЩОООООО !
Дайте акъл, как да се облекча , ни може да се спи така , нито да се стои  Sad Sad Sad
Най-бързо е да отидеш на масаж при читав специалист, за да те разблокира.
Иначе мазане с магнезиево олио. Но може да ти се отрази на чувствителната към момента кожа. Или Perskindol. Нагряване с инфрачервена лампа, стречинг/йога, турмалинова яка...При мен понякога помага и една техника с ръба на касата на вратата, но ми е трудно да ти я обясня

# 563
  • Варна
Най-бързо е да отидеш на масаж при читав специалист, за да те разблокира.
Иначе мазане с магнезиево олио. Но може да ти се отрази на чувствителната към момента кожа. Или Perskindol. Нагряване с инфрачервена лампа, стречинг/йога, турмалинова яка...При мен понякога помага и една техника с ръба на касата на вратата, но ми е трудно да ти я обясня

Аз лично знам,че при плексит не се препоръчва масаж  Rolling Eyes

# 564

Jennifer_w, има доста хора с подобен проблем. Една от най-добрите ми приятелки има подобен проблем и винаги си прави хапчетата на малки парченца. Не е толкова фатално. Wink

Да, но знам добре, че не трябва да се правят на парченца, да се дъвчат, да се правят на прах, да се разтварят във вода, тъй като може би действието им отслабва. Но какво да правя, като не мога да преглътна хапче. Цяла агония е това за мене, дори бих го нарекла, че е същински ад.

# 565
Относно проблема с преглъщането на хапчета. И аз го имах, но го преодолях, защото когато ги чупех на парчета, острите ръбчета веднъж така ми издраха гърлото, че стана по-лошо и наистина се задавих. Моя начин за преглъщане на хапче е като го сложа по-навътре върху езика и с малко вода и засилка  Simple Smile  го изтрелвам в хранопровода. След като го преглътна пия още вода, но в никакъв случай, докато е в устата хапчето, водата да не е много, защото почва да се "разхожда" из устната ми кухина и няма преглъщане.

Благодаря за съвета. Наистина, като се счупят хапчетата, се образуват остри ръбове. Преглъщането им така става още по-трудно заради тези ръбове. А пиенето на много вода с хапче в уста, наистина става като шамандура в устата и няма преглъщане. Дано преодолея тази фобия един ден. Знам, че всичко ми е в мозъка.

# 566
Привет,
да попитам в токуда правят ли изследвания на гърлен и носен секрет, урокултура, хламидии и Анти ccp?
Ако някой е правил там моля да сподели. Да попитам също работят ли рано сутрин примерно към 7 часа и до колко време стават ясни резулатите? Благодаря!

Гърлен и носен секрет и стерилна урина за Урокултура се дават рано сутрин. При гърлен секрет не трябва да се яде, да се пие вода, да се слага никакъв балсам, червило, да се мият зъбите. Стерилната урина за Урокултура се занася до 1 час-максимум до 2 часа от нейното отделяне в лабораторията. Не се държи урината в хладилник!

А за изследване за Хламидия или се взима вагинален секрет от гинеколог чрез микробиология на вагинален секрет чрез PCR тест, но той установява само прясна инфекция, или с кръвен тест, който е най-точният тест за установяване на наличие на хламидия. За установяване на хламидия може да се направи със стерилна урина чрез PCR тест, но също чрез микробиология на урина се установява само прясна инфекция. Не всички лаборатории правят PCR тест на стерилна урина и е доста скъп.

Препоръчвам да си направите изследване за Микоплазма и Уреаплазма.

Дано съм била напълно изчерпателна. Ако имате въпроси към мене, пишете ми.

# 567
Аз точно уреаплазма трябва да правя, четох доста теми по въпроса и още се чудя къде да отида точно и какво да направя

# 568
  • Пловдив
Първо при АГ за да вземе материал и после в Геника...http://www.genicalab.com/

# 569
Аз точно уреаплазма трябва да правя, четох доста теми по въпроса и още се чудя къде да отида точно и какво да направя

Трябва да кажете на гинеколога, че искате да си направите микробиология за изследване на Микоплазма и Уреаплазма. Те протичат също безсимптомно, както при Хламидия и могат да доведат също до стерилитет. Взима се вагинален или цервикален секрет от гинеколог. Може да се направи за най-точен резултат чрез PCR тест на тези изброени секрети. И другият начин за изследването им е чрез PCR тест на стерилна урина. Също е много точен тест чрез стерилна урина. Но са доста скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт