Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 821
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • от един красив град
Привет отново, фарингита ми уж мина, но от както спрях АБ ме заболя ухото, то и преди това ме болеше, но слабо. Слагах Отипакс, после Фуроталгин, днес си взех Гентазон, но от Гентазона никакво подобрение не усещам, дори болката не ми намали. Не знам вече, какво да правя. Сливицата ми от същата страна е болезнена и това е, други оплаквания нямам за момента. Вие как се справяте с болката в ушите? УНГ каза, че нищо нередно не се виждало и така, докато пих АБ биваше, но сега ... помагайте.

# 571
Капни няколко капки сребърна вода в ухото  Peace

# 572
  • Тра-ла-ла
Аз лично знам,че при плексит не се препоръчва масаж  Rolling Eyes
При мен помага. Аз съм склонна към блокажи на гръб, рамена, шия.

# 573
  • Burgas, Bulgaria
Звъннах аз на един кенезитерапевт  , но каза ,че не се наема да работи по мен , имам една аномалия в Т зоната  , в разчета на ЯМР пише "феномен "  Rolling Eyes .Да търся невролог .
Едно време,Волтарен ми слагаха мускулно за дисковата,Глухарче помниш ли това ли ти биеха ?

# 574
  • Варна
Звъннах аз на един кенезитерапевт  , но каза ,че не се наема да работи по мен , имам една аномалия в Т зоната  , в разчета на ЯМР пише "феномен "  Rolling Eyes .Да търся невролог .
Едно време,Волтарен ми слагаха мускулно за дисковата,Глухарче помниш ли това ли ти биеха ?

Трябва да погледна рецептата е в къщи.До колкото си спомням бяха 3 или 4 вида инжекции и пак облекчението беше доста след тях.Едната ижекция беше обезболяваща,едната беше някакъв кортикостероид.
Чакай мисля,че в една тема обсъждах въпроса,ще поровя да видя дали ще я намеря.

Намерих я,копирам.
Едните инжекции са течен аналгин,които отказаха в манипулационната да ми ги бият,че предизвиквали алергии(странно в болницата си ми ги биеха и пушек се вдигаше),та си изпих ампулата.
Melbek направо копирам - Активното вещество в МЕЛБЕК е мелоксикам, който принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни продукти от групата на оксикамите (спада към класа на еноловата киселина).
Dexametason тук леко се притесних- Дексаметазон е синтетичен глюкокортикостероид. Глюкокортикостероидите са хормони на надбъбречната кора.
Дексаметазон инжекционен разтвор се прилага при пациенти, при които лечението с таблетки не е възможно, както и в спешни случаи.
От тез са ми изписали 2 инжекции през 3 дни.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 12:36 от Глухарче

# 575
На базата на мелоксикам е и мовалис, по-евтин е от този Мелбек. Мадам Тиква - при възпаление на един нерв, който тръгва от врата и стига до пръстите на лявата ръка се получава изтръпване и болка и сгърчване на пръстите. При това ме болеше ужасно врата и плешката. На мен невролог ми изписа този мовалис и милгама Н и ми мина сравнително бързо.
Кортикостероидни не бих взимала.

# 576
  • Бургас

Адашче, пробвай при Ани Колева.

# 577
Цинковият мехлем подходящ ли е за третиране на малки ранички по кожата, раздразнения, леки изгаряния, като за след лазерна епилация? Най-вече ме интересува върши ли някаква работа?

Скрит текст:

# 578
  • Варна
За раздразнения би трябвало да става,нали бебешките кремчета против подсичане са с цинк  Rolling Eyes

# 579
Чудех се дали има смисъл да си го взема. Simple Smile Неведнъж съм споменала в темата, че преди за всякакъв тип леки кожни неразположения ползвах "Вита-Мерфен", който е чудесен, но вече няма откъде да си взема. Та се чудя с какво да го заместя. Имам "Пантенол Спрей", но той е предимно за леки изгаряния; за друг вид раздразнения не знам дали е подходящ.

# 580
Най-доброто е цикатридина, ама скъпо
Цинк е много хубав, ама трудно се размазва, зависи къде ще мажеш... и подсушава леко...пантелнол и цикатридина повече биха овлажнили

# 581
Интересно ми е Вита Мерфен дали се предлага в аптеките в Турция и Гърция, тъй като най-вероятно само за България не му е подновен лиценза. Някой дали знае?

# 582
  • Варна
Най-доброто е цикатридина, ама скъпо
Цинк е много хубав, ама трудно се размазва, зависи къде ще мажеш... и подсушава леко...пантелнол и цикатридина повече биха овлажнили

И аз съм се навила да взема едно да имам.

# 583
Благодаря ви. Hug Не ми се струва чак толкова скъпо това "ЦиКатридина", та може и аз да си взема. Но за гелчето или за спрея говорим?

# 584
Колко дни ще пътуваш?
Ако не е много, изчакай, няма да е толкова фатално. Метформинът не се понася много добре в началото.
Спри хляба и захарните.

И аз това щях да напиша - ново лекарство не се започва вечер и на път!

Извинете ме ,че късно се включвам, просто нямах никакво време.
Сиофор 1000 почнах, седмица по 500, седмица 1000, после по 2000 на ден. Много добре го понасям, изобщо нямам странични ефекти.

Спрях хляба и всички въглехидрати като цяло, по време на пътуването само 1-2 пъти ми се наложи да хапвам сандвич или нещо с картофи, просто защото нямаше друго, но като цяло съм доволна от себе си засега. Само остана да намеря време и да увелича движението и всичко ще се нареди (надявам се)

Lana Del Ray,какво изследване си прави за ИР,за какви стойности ти поставиха диагнозата?

обременяване с глюкоза, ПКК. урина

Епикризата не е в мен, но стойностите на инсулина на 60 минута бяха около 110 май , а нивото на ХОМА беше над 5.

Общи условия

Активация на акаунт