Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 642
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! И тук да си пусна въпроса. Тези стойности добри ли са за щитивидната жлеза:
FT 4      17.010   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH     3.060   mIU/l   0.27 - 4.2
Има ли  понижена функция на щитовидната жлеза?

# 721
  • Варна
Здравейте! И тук да си пусна въпроса. Тези стойности добри ли са за щитивидната жлеза:

По принцип са в норма,ако не желаеш бременност.Ако желаеш такава ТСХ трябва да се коригира.

# 722
Скрит текст:

По принцип са в норма,ако не желаеш бременност.Ако желаеш такава ТСХ трябва да се коригира.
Благодаря, Глухарче! Успокои ме  Hug   Вече предпочитам бебето да е внуче Heart Eyes

# 723
  • София
А на гладо и жадно ли се пускат тези хормони на щитовидната?

# 724
  • Варна
А на гладо и жадно ли се пускат тези хормони на щитовидната?

Да, в никакъв случай кафе!!!

Ще си го пийнеш после  Laughing

# 725
  • София
Мерси, да, след това ще пийна  Laughing

# 726
Нали TSH е в норма, защо, ако иска да прави бебе трябва да бъде коригиран? В какъв аспект newsm78

# 727
До колкото знам за правене на бебе TSH не трябва да бъде над 2,50

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 15:46 от AlexSandra-Al

# 728
  • Варна
Нали TSH е в норма, защо, ако иска да прави бебе трябва да бъде коригиран? В какъв аспект newsm78

При бременност или целиш забременяване ТСХ не трябва да надвишава 2, по дебелите книги Simple Smile

След настъпването на бременност функцията на щитовидната жлеза се повлиява от различни фактори, един от които е хормонът на бременността β-hCG. Поради това  в ранна бременност (най-изразено в 10 г.с.) се проявява гранична хиперактивност на жлезата. Ако това продължи, вероятността от аборт нараства. При много от жените, приемащи  хормонални таблетки за щитовидната жлеза, се налага увеличаване на дозата в първия триместър на бременността.

На пациентките с отклонения в щитовидната функция препоръчваме  изследването й около 8 г.с. (ТСХ, свободен Т4). Последващите изследвания се назначават индивидуално според резултатите.

На всички пациентки без установени щитовидни нарушения се препоръчва изследване на функцията на жлезата около 10 гестационна седмица (ТСХ, антитела-ТАТ и МАТ). При ТСХ 0.2 - 2.5 µU/ml и негативни антитела не е необходимо последващо изследване на щитовидната функция през бременността. В останалите случаи се препоръчва такова.

От тук: http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/diagnostika/prichini_pri_jena … htitovidna_jleza/

# 729
  • София
Така. Значи личната ми е дала направление за ендокринолог, не и за хормони, понеже можела да ми даде направление само за 1 хормон. Сега какво - отивам на ендокринолог, който ме преглежда, евентуално с ехограф, и какво - казва ми да си пусна еди какви си хормони, разбира се срещу заплащане? Извинявам се, ако въпросите са ми тъпи, но не съм се възползвала от направления от няколко петилетки и не знам как стоят нещата  Embarassed

# 730
Може би ендокринолога ще може да даде направление за изследване на хормони.
Все пак той е специалист и ще прецени по-добре от ЛЛ.
При мене така стана през 2016 г.
Дано сега не са променили нещо от НЗОК.

# 731
  • Варна
За съжаление само 3 хормона се поемат от ЗК, всичко друго се плаща.И ехографа се плаща.

# 732
  • София
 Tired Чудесно. Благодаря ви отново.

# 733
А случвало ли ви се е....понякога след изхождане по голяма нужда да имате ....точици кръв. Казвам точици защото само веднъж беше като капка...на салфетката. След това имах парене и пипане поне една седмица. Всичко отшумя, но оня ден при нормално дори кашаво изхождане отново ми се стори че има....не съм 100 сигурна...като жилка. И двата пъти беше алено червено дори по светло. Споделих и с гинеколога си миналата седмица който е и онколог, каза да го забравя. Щом е така еднократно и толкова нищожно и светло....
Не ми излиза от ума рак на дебелото черво, макар че съм на 30...
Всеки от приятелите ми каза че му се е случвало и не му обръщат внимание....Аз не мисля че е нормално...

# 734
За сецнат кръст Наклофен. Това нещо е вълшебно, действа бързо и ако се вземе веднага пресича процеса и я няма тази мъка по 10 и повече дни, а също и сякаш заздравява мястото, да чукам на глава след лечението с него не съм имала повече проблеми (общо 3 сецвания имам, последния път се лекувах с него).

Благодаря за препоръчания продукт. Става ли за болки в кръста? Как се пие и по колко дни се пие? Винаги ли като се усети болка се започва да се пие това лекарство? Малки ли са хапчетата, тъй като имам проблем с гълтането на хапчета, а в листовката пише, че не трябва да се разтварят във вода или да се дъвчат?

Общи условия

Активация на акаунт