Избор на сушилня - Тема 8

• 165 615
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Може ли някой да ми даде идея/инструкция как да пускам сушилня на Miele с термопомпа да суши с ниска температура на въздуха? В Щатите това лято ползвахме обща пералня и сушилня на етажа и останах очарована от немачкането на дрехите, когато се суши на ниска температура в общата сушилня, затова питам - как да си "излъжа" домашната сушилня да суши по същия начин?

# 226
  • София
Може ли някой да ми даде идея/инструкция как да пускам сушилня на Miele с термопомпа да суши с ниска температура на въздуха? В Щатите това лято ползвахме обща пералня и сушилня на етажа и останах очарована от немачкането на дрехите, когато се суши на ниска температура в общата сушилня, затова питам - как да си "излъжа" домашната сушилня да суши по същия начин?
Никак не можеш  Mr. Green. Отделните програми сушат на различни темп., като най-високи са градусите при памук, после е синтетика и шалтета и най-ниска е на деликатно/бельо. Ако ползваш предимно тази за бельо сушейки блузи обаче, не знам дали ще изсъхнат добре, но може да пробваш, най-много да излязат влажни. Установила съм, че мачкането на дрехите си зависи от самата сушилня, а не от програмата. Има такива които и на високите си градуси не мачкат, има и такива, които правят дрехите ужасно измачкани. Принципно като цяло мсушилните с термопомпа сушат на по-ниски гр. в сравнение с другите без ТП, но както казах зависи си от машината. Стана ми интересно каква е била общата сушилня и как я пускахте на ниски градуси?

# 227
  • София
Изобщо не се усетих да запаметя марката, обаче сега я намерих, Speed Queen e. Снимала съм само таблото за управление. Иначе работи с карта, в която се зареждат пари предварително, и струва $1.50 на пране.

# 228
  • София
Интересно, благодаря Simple Smile. Като гледам има само ниво на температура, но няма програми, тукашните /в БГ/ нямат избор на сила на температура, но пък имат различни програми, които са на различни градуси.

# 229
Sharky*, а как преценяваш количеството дрехи, които сушихте, спрямо обема на сушилнята? Защото ако сте сушили 2-3 кг., пък сушилнята побира 15, може и затова да са били по-изгладени.

# 230
Днес си купих тази сушилня - https://www.otto.de/p/bosch-trockner-doreen-wth832v8-aplusplus-7 … nId=529320022-M24
Ако някой има такава или подобна ще се радвам да сподели опита си с нея! Благодаря!

# 231
  • София
Sharky*, а как преценяваш количеството дрехи, които сушихте, спрямо обема на сушилнята? Защото ако сте сушили 2-3 кг., пък сушилнята побира 15, може и затова да са били по-изгладени.
Пусках да се суши пълен washload (т.е. една пълна пералня, което е 5-6 кг), иначе верно, че сушилнята се пълнеше до половината. Мен, лично, изборът на нива на топлина на въздуха ме "очарова", сега се чудя как да "преметна" Милето да суши с по-ниска температура, че да не ми свива тениските по дължина. В момента не пускам в нея тениски, ризи и всякаква спортна синтетика, а пускам: чаршафи, хавлии, бельо, чорапи. Но си признавам, че простирането ме дразни, бих искала, ако може, да си го спестя. 

# 232
  • София
 Sharky* сега се сетих, че моята /не е миеле/ има опции на някои програми /май на всички/ да се регулират нива - мин., средно и високо. Тези опции се натискат след избор на програма /поне при мен/. Виж в упътването на твоята дали няма такова нещо. Не съм сигурна обаче дали това прави разлика в температурата или само във времето за сушене.

# 233
  • София
При мен има допълнително усложнение: програмите са изписани на немски, а аз този език не го владея хич. Имам си някакъв превод, но българския "еквивалент" не ми е достатъчен, за да се ориентирам какво да правя.

# 234
Sharky* Пробвай с www.translate.google.com за превод на отделните програми или потърси упътване на Английски евентуално.
Можеш и да снимаш програматора и някоя добра душа тук с немски да помогне.
И аз не владея немски за съжаление Simple Smile

# 235
  • Мечоландия
Здравейте момичета и момчета Simple Smile имам нужда от съвет , настана време и аз да си взема другарка сушилня 😁 но се оказа ,че единственото възможно място за поставянето й е тясно и сушилнята трябва да е с  размери до 56см. Със съпруга ми проучвахме марки , размери , функции и се стигна до следният избор : или трябва да е популярна и изпитана марка , но по - стар модел,
 съответно по - малко  програми  и клас В , или да е по неизвестна марка , но клас А и с повече функции. Моля ви за помощ на кое да заложим . Благодаря предварително за всички съвети. Simple Smile

# 236
  • София
Клас Б не ти препоръчвам - първо те нямат термопомпа, което означава голяма вероятност от доста съсипани дрехи, второ храчни неопревдано много ток, и след няколко месеца ползване, като сложиш чертата на вложени за покупка и за ток пари, с клас А, ще си похарчила по-малко, отколко с Б, нищо, че машините с клас А са по-скъпи. Трябваше малко по-рано да се ориентирате на летните промоции, но се огледайте, може да е останала някъде. До колко пари ти е бюджета?

# 237
  • Мечоландия
Здравей , не нямаме определен бюджет , може би до към 1200 - 1300 лв . Мисълта ми е , че с размерите подходящи за нас , има клас А и много функции , но от марки Ариели , Беко и т.н. . докато сушилни Аристон , Бош , AEG и т.н.  с нашите размери са само стари модели и В клас . Или ние поне не намираме Simple Smile

# 238
Клас Б не ти препоръчвам - първо те нямат термопомпа, което означава голяма вероятност от доста съсипани дрехи, второ храчни неопревдано много ток, и след няколко месеца ползване, като сложиш чертата на вложени за покупка и за ток пари, с клас А, ще си похарчила по-малко, отколко с Б, нищо, че машините с клас А са по-скъпи. Трябваше малко по-рано да се ориентирате на летните промоции, но се огледайте, може да е останала някъде. До колко пари ти е бюджета?

Здравей Афродита.
Днес купихме сушилня AEG T76385AH3, разбирам че такава е и твоята. Бих искала да те помоля, както и други ползващи модела, да ми кажеш : има ли "прословутата" миризма на гума по дрехите, намачква ли, някакви тънкости при ползване....това се сещам за сега да питам. Също така , тъй като клас на сушене е В консумацията на ток е осезаемо по висока 3,08 Kwh в сравнение с БЕКО(235) на същата цена (1000 лв) , каква е разликата в месечната сметка и средно по колко пъти я ползваш?
Предварително благодаря за отделеното време.

# 239
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравей , не нямаме определен бюджет , може би до към 1200 - 1300 лв . Мисълта ми е , че с размерите подходящи за нас , има клас А и много функции , но от марки Ариели , Беко и т.н. . докато сушилни Аристон , Бош , AEG и т.н.  с нашите размери са само стари модели и В клас . Или ние поне не намираме Simple Smile

Клас А на Беко е ок.
Иначе нашата е купувана преди 7-8-9г, клас Б и не е съсипвала дрехи, не ни се е отразила особено на сметките за ток.

Общи условия

Активация на акаунт