Избор на сушилня - Тема 8

• 165 637
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, не знам дали това е подходящата тема, но искам да попитам  някой ползва ли комбинирана пералня със сушилня CANDY HCSW 386 D-S?  Интересува ме кога се включва детектора за кг и нивото на шум.
Преди месец си я взехме до сега изпробвах повечето програми и на нито една не се включи детектора. Освен това се учудих, че е  шумна.  Свекърва ми си взе преди седмица подобен модел и нейния не се чува изобщо. Ако не я видиш, че работи няма изобщо да разбереш че пере.
На ясно съм, че комбинираните не са за предпочитане и ако имах свободно място в апартамента бих си взела поотделно.

# 421
  • на Мелмак
Сименса е готин, аз съм с IQ700, ако ти харесва - взимай.

# 422
  • София
Ети, видях, че между IQ 700 и IQ 500 разликата е много малка, затова се спряхме на втория.

# 423
Ети, видях, че между IQ 700 и IQ 500 разликата е много малка, затова се спряхме на втория.

Каква е разликата? Дайте малко повече инфо за Сименс. Аз уж към АЕГ се бях насочила заради програмата за вълна и различното въртене на барабана при отделните програми, но май Сименс и Бош са по-висок клас. Та като марка - коя ще предпочетете (и при трите става въпрос за последните или предпоследните модели до 2 000 лв). Трябва да реша до черния петък. Иначе една сушилня Електролукс ми служи вярно 7 години, много икономична А-40%, но мия четири филтъра и вече ми писна, още си работи, но е за смяна.

# 424
Какво различно въртене на барабана имат? Изтътвала съм нещо тази информация....

# 425
  • София
При тези два модела доколкото успях да разбера има разлика в кг дрехи за сушене, първият е 9 кг, а моят избор е за 8, и в  класа на кондензация, по- скъпия е с А . Може и да има още някоя разлика в програмите на сушене, но не вярвам да е толкова съществена.

# 426
Игривата слива, благодаря!

Какво различно въртене на барабана имат? Изтътвала съм нещо тази информация....

То е вероятно и другите марки сушилни да въртят по различен начин барабана на различните програми, но само в описанието на АЕГ се изтъква това предимство, нагледно със снимка. Не съм наясно, честно казано...

Вече можете да сушите в сушилнята всичко, което перете. От най-мекия вълнен пуловер до ежедневна служебна риза или яке за ски. Сушилните машини със системата AbsoluteCare® имат прецизно програмиране и контрол върху движението на барабна и температурата на програмите за сушене. Предотвратява свиването*. Запазва формата. Възстановява водоустойчивостта. Преоткриване на сушенето за всяка тъкан в гардероба ви. * Сравнимо с плоско сушене на вълна
Скрит текст:

# 427
Хм... не го знаех. Не съм наблюдавала моята толкова задълбочено. Знам само че върти на едната посока, а после на другата по-кратко време. Така разплита дрехите ако са се омотали.
Тези движения при мен беха описани на пералнята. Не знам дали има смисъл от тях де....

# 428
Здравейте , купихме пералня със сушилня Hotpoint Ariston . Ако някой има същата да ми каже дали сте доволни . И на какъв принцип суши , на колко градуса ? И нормално ли е да суши 3.30 часа ?
В магазина момчето обясни , че има разлика между комбинирана пералня със сушилня и само сушилня . Ако някой знае да ми обясни каква е разликата .

# 429
Топките защо се ползват?

# 430
За разпухкване на прането и намаляване на времето на сушене. Пухените якета без топки не стават пухкави.

# 431
За разпухкване на прането и намаляване на времето на сушене. Пухените якета без топки не стават пухкави.

Стават, от личен опит. Имаме доста пухени якета, повечето си имаха топки в джобовете при покупката - наподобяват по-малки като размер топки за тенис. Много тропат, пробвах и без топки, якетата се сушат  идеално. След като съответната програма свърши, т.е. след като се изсушат, пускам сушилнята няколко пъти на програмата за освежаване (моята е 10 мин), т.е. само въздухът да ги продуха без нагряване, разпухват се идеално.

# 432
Аз пак да питам , за тази пералня със сушилня http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 2512     пуснах смесени дрехи на сушене памук ,  показа първо време от 3.35 минути , но спря след 1.50 минути . Дрехите бяха хубаво изсушени , но не миришеха грам на омекотителя , аз слагам само Ленор . Идеи някакви защо не миришат и какво мога да направя ?
Отделно ми направи впечатление , че върти не много бавно и даже един път в началото ги центруфогира на доста висока скорост няколко минути , това нормално ли е ? Другите само сушилни и те ли така центрофугират ?

# 433
Спряла е по-рано, защото дрехите са били изсушени, сушилните си преизчисляват времето според количеството и влажността на дрехите. И да, обикновено омекотителят се усеща слабо или не се усеща, нормално е. Може да опиташ с кърпички за сушилня, аз лично не съм пробвала.
Тази центрофуга сигурно е била краят на перилния цикъл, нали е комбиниран уред...сушилните не центрофугират...

# 434
Може ли да ми кажете има ли сушилни които като изсушат прането да мирише на омекотителя . Не ми харесва това че въобще няма и помен от омекотител . Иначе са меки дрехите  и не се свиват ама тая миризма на нищо ме побърква .

Общи условия

Активация на акаунт