Отговори
# 555
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 668
Точно това се чудех дали би ми харесало повече, защото обичам да е силно.

Наблизо до нас са отворили пекарна за кафе. Мисля да ги посетя и видя какво предлагат. Видях, че имат и машини, вероятно може да се тества, но моята машина в къщи - няма да приготви същата напитка Simple Smile

# 556
  • Мнения: 99
Метода е сходен, с тази разлика, че смляното кафе се залива равномерно, спазвайки някоя от популярните методики, важно е да се използва температура на водата 90-94 градуса, никога вряща, мерят се и количествата кафе/вода. Филтърното кафе има лоша слава у нас поради факта, че сме имали дълги години достъп само до некачествена суровина(кафе на зърна). Както вече написах в полеви условия не ползвам нищо повече от нещата на снимката и го карам по усет, кафето ми харесва много. Идеално е да го пробваш с до средно изпечени зърна от доказана пекарна по твой избор.

Абсолютно точно! Към поста Ви бих предложила и приготвяне на кафето по Вашия метод ( филтриране ), но с класическото виетнамско филтърче (phin), което не изисква използване на хартиени филтърчета и съответно е по-природосъобразно, практично и без рискове от счупване. Да не говорим за дзен-момента с броенето на капките, но това е друга тема Wink

# 557
  • София
  • Мнения: 1 170
Много е удобно виетнамското кафе, правя го с горещата вода от диспенсера за вода.

# 558
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 668
За да приключа темата с Vedra кафе - отворих третото - Cuba - малко по-горчиво е. Бразилското ми остава фаворит - най-ароматно и богато на вкус. Ако поръчвам пак - ще е то и може да пробвам някое от другите след консултация.

# 559
  • Мнения: 706
За да приключа темата с Vedra кафе - отворих третото - Cuba - малко по-горчиво е. Бразилското ми остава фаворит - най-ароматно и богато на вкус. Ако поръчвам пак - ще е то и може да пробвам някое от другите след консултация.

Дай му шанс с по-ниска температура на екстракция.

# 560
  • София
  • Мнения: 345
Някой пил ли е от това? Днес го гледах в Лидл и му се чудех. Хубаво мирише, а на вкус как е? Меко, горчиво, кисело? https://kafemania.bg/lavazza-caffe-crema-dolce-kafe-na-zarna-1kg
Здравейте, аз съм го опитвала (имам кафе автомат)-лично на мен не ми харесва-слабо и безлично. По добре вземете това  : https://kafemania.bg/kafe/lavazza-compatible-capsules/lavazza-ka … oma-kafe-na-zarna. Пускат го на промоция почти всяка седмица в магазините.

# 561
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 852
Благодаря за отзива. А какво е съдържанието му?

# 562
  • София
  • Мнения: 345
Благодаря за отзива. А какво е съдържанието му?
Смес Арабика и Робуста, не знам точното съотношението.

# 563
  • Мнения: 99
Много е удобно виетнамското кафе, правя го с горещата вода от диспенсера за вода.

Да, наистина е много практично, а вкусът и ароматът са просто уникални! Откакто го открихме у нас, само него си пием. Приготвяме го предимно с кафеварка тип Мока, а през уикедите се поглезваме с филтърчето Simple Smile

# 564
  • Мнения: 249
Здравейте! Мога ли да се възползвам от темичката, за да не правя нова Simple Smile

Другия месец ми предстои пътуване в чужбина при роднини, но имам огромен проблем с кафето. Те не пият кафе, нямат кафе машина, а аз не мога да си отворя очите без ароматна чаша чисто еспресо. Обаче тъй като ще ми се наложи (няма откъде да си купувам, докато стигна до най-близкия магазин, ще съм се събудила отдавна Grinning) и мислех за разтворимо кафе. Нищо не разбирам от него, сигурна съм, че и най-доброто сигурно ще ми бледнее пред еспресото, НО! Може ли да ми препоръчате качествено разтворимо кафе без захари, без да ме боли главата после от химиите вътре, нещо, което максимално вие можете да определите да се доближава до еспресо? Четох какви ли не мнения за чибо, якобс, давидоф....днеска гледах 20минути на щанда в Кауфланд и накрая си тръгнах с празни ръце. Много благодаря!

Едит: забравих да кажа, че не обичам кисело кафе, а горчиво. Coffee
аз когато пътувам и нямам възможност за еспресо - вземам нова бразилия крема дозички, стават поносимо и с гореща  вода от чешмата.

# 565
  • Мнения: 1 937
Нямате никакъв избор за хубаво кафе от разтворимите.Там е пълно с химия, като сорт обикновено е робуста и то от най-евтината.Отдавна са обработвани и запечатани.А относно горчивината, съжалявам , но това е недостатък на кафето , а не качество.Кафето е плод и като такъв има характеристиките на плод-сладко-киселинен на небцето.Горчивината е белег на препичане, с цел да се прикрият някои недостатъци от обработването му.

# 566
  • Sofia
  • Мнения: 29 010
Това кафе как е,някой пробвал ли го е?

# 567
  • София
  • Мнения: 12 645
Порачах кафе Dallmayr 1кг. Голямата ми грешка обаче беше, че го направих в eMAG с още 3 артикула. Трябваше да е с безплатна доставка + 2 лв. такса. Те обаче решили да ми разбият поръчката на 4 пратки и на всяка сложили по 2 лв. такса!!! Говорих с тях по телефона и ми казаха, че ако не искам някой от артикулите, просто да го върна на куриера и с това се приключи разговора. Със сигурност повече няма да се обръщам към техните некоректни услуги!

# 568
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 852
черната Лаваца е на промоция в Билла

# 569
  • Мнения: 1 103
Някой има ли мнение за тази марка кафе:  Julius meinl premium caffe crema?
Пуснато е на добра промоция, но не съм чувала тази марка досега. Също и дали е 100 % арабика или е смес с робуста и ако е смес в какво съотношение?

Общи условия

Активация на акаунт