Какво правим ако завият сирените?

• 26 725
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
Страшна тема, искрено се посмях  Mr. Green  Моите училищни спомени по гражданска защита, че ни заведоха в едно такова убежище в един завод и гледахме на ТВ някакви съвети. После някое дете попита, тук ли ще се крием, като стане нещо и водещият каза, че не, това било убежището на завода и било предназначено за работниците. Така и не разбрах, къде ще се крием, като стане бедствие, но всъщност няма значение. Ако стане апокалипсис, на входа на всяко такова ще искат я входна такса, я 5 документа от доктор, община, нотариус и който още се сетите, барабар с копия и квитанции за платени такси, както за всичко друго у нас.  Laughing

п.п. Иначе входът на тунелите във Варна е в пантеона. И на Нептун има вход на убежище.

# 76
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честно да ви кажа,то такова бучене и пращене има по време на сирените,че аз все още не различавам различните звукови сигнали.Могат да се постараят малко повече.

# 77
Интересна е темата, защото аз не помня как трябва да се реагира при различните ситуации. Учихме в университета един предмет ЗНОС май беше. Единствено като допълнение да добавя към химическа атака или ядрена, че се уплътняват прозорците и вратите, както и отдушниците в баня и кухня с мокри кърпи за да не прониква радиоактивен прах. Да не се напуска жилището първите 3 дни. Тогава май беше най-опасно.
 По отношение на мазетата в жилищните сгради. Нашето го разбиваха няколко пъти. Като последния отмъкнаха дори вратата... Та, хм... как ли можеш да го стегнеш и пригодиш за нещо в тези условия - не знам.

# 78
  • София
...
Иначе сиситемата е предназначена предимно за предупреждение при природни бедствия.
Ама за оная градушка не ни предупреди...
Да, бе, представяш ли си да пуснат сирените заради градушка, що народ ще се гътне...  Crazy

# 79
Честно да ви кажа,то такова бучене и пращене има по време на сирените,че аз все още не различавам различните звукови сигнали.Могат да се постараят малко повече.

Ползвам твоя пост, но го прочетох няколко пъти. Simple Smile

Наистина ли не чувате какво казват?  Thinking

„Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“, „Ще чуете националния сигнал за тревога“, „Ще чуете националния сигнал за край на тревога“, „Внимание! Внимание! Внимание!  Край на техническата проверка“.

Лично аз, в Бургас и в моя квартал, го чувам ясно и отчетливо.  Peace
(но не знам как да действам и къде да се скрием при реален такъв)

# 80
Ама значи наистина пускат такива пробни сирени? При нас веднъж бяха обявили, че ще има такова пробно пускане - нищо не чух.  Crazy

# 81
  • София
На сайтовете на общините/ районните администрации може би има информация. Например тук, раздел Защита на населението.
http://www.poduiane.info/zaschita-na-naselenieto

# 82
Четох плана за земетресение. Теоретичен урок по география. Много полезен. Не знаех, че при земетресение имало и светлини във въздуха. Страшно интересно. Стигнах до 10-та степен, при която панелите се напуквали, а каменните сгради се срутвали. И спрях да чета   Laughing

# 83

Ползвам твоя пост, но го прочетох няколко пъти. Simple Smile

Наистина ли не чувате какво казват?  Thinking

„Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“, „Ще чуете националния сигнал за тревога“, „Ще чуете националния сигнал за край на тревога“, „Внимание! Внимание! Внимание!  Край на техническата проверка“.

Лично аз, в Бургас и в моя квартал, го чувам ясно и отчетливо.  Peace
(но не знам как да действам и къде да се скрием при реален такъв)

От голямо значение е къде се намира човек. Не отвсякъде се чува ясно и отчетливо какво се казва, за съжаление.

# 84
Страшна тема, искрено се посмях  Mr. Green  
На мен пък хич не ми е смешно. Като гледам колко са безхаберни и прости във властта, въобще не очаквам те да ни пазят. Пази ни конюнктурата. А конюнктурата постоянно се променя...

# 85
Четох плана за земетресение. Теоретичен урок по география. Много полезен. Не знаех, че при земетресение имало и светлини във въздуха. Страшно интересно. Стигнах до 10-та степен, при която панелите се напуквали, а каменните сгради се срутвали. И спрях да чета   Laughing

Че то след десета степен май няма hahaha

# 86
Спомних си, че през 90-те си носихме марлени маски в ученическите чанти. Щото чакахме Саддам Хюсеин да пусне химическо оръжие. Сега ми е смешно какво ще направят ученици с домашно шити маски от марля срещу атака с опасен газ...

Иначе: като за начало може да сляза 2 етажа под земята, с идеята да мародерствам в подземния супермаркет, ако се наложи.

След това при първа възможност всички се изнасяме извън града. Макар че още не съм приготвила чанта с основни неща и една топка пари в брой...

# 87
  • Sofia
Последно се бях замисляла при земетресения, но честно казано идея си нямам къде има убежища в кв. Борово  Rolling Eyes

# 88
# 89
Погледнах за нашата община,нищо не разбрах.То се знае,че у нас винаги трябва да разчитаме на себе си и късмета си.

Общи условия

Активация на акаунт