Искам да кажа ... (118)_17.04-23.04

  • 77 423
  • 1 240
  •   1
Отговори
# 930
  • Мнения: 9 645
Гледам, че и за тегло залагате. Коефициента на печалбата по-голям ли е тогава Laughing Добавям 3400 към 25-ти тогава Wink

# 931
  • Мнения: X
Чек, какво стана с камъчето.

Май е някъде между носа и гърлото ми. Снощи много ми дразнеше, четох някакви страхотии в нета по този въпрос и после направо ме беше страх да заспя. На сутринта обаче се събудих жива.  Laughing Дразни ми нещо, но може да си въобразявам или да е минало от там, да е наранило нещо и после да съм го глътнала. На лекар да ми го вадят с кука, не отивам.

# 932
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
За мен профитеролите,моля  Flutter вие търсете еклери  Whistling  hahaha.
Белиндаааа,да не си гледала МШ тия дни?  chef Там правиха профитероли като твоите,или ти-като техните  Mr. Green.
Аз ще кажа-25.04, 3 300 човече  Hug
На мястото на Жаки бих оставила мъжете да си излизат по мъжки.Не стига,че съм шетала и готвила, ами и да се пристисквам накрая и да се съобразявам с хорските желания в собствената ми къща  Naughty Тц.
Честита годишнина на Титина и мъж  bouquet bouquet!

# 933
  • София
  • Мнения: 18 685
Осмичка, ама те моите съвсем прости, не са някакви спешъл Laughing Пареното тесто направих по рецепта...мисля, че е от блога на Йоли:
250 мл вода
75 г масло
150 г брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
4 яйца

Но да знаеш, че има и вариант с олио и пак стават хубави. Завираш на котлона водата, маслото, солта и захарта, бухаш вътре брашното наведнъж и бъркаш енергично, то става на топка, за 2-3 минути, даже по-малко. Махаш от печката, чакаш да се охлади и започваш да добавяш яйцата едно по едно, като бъркаш много здраво. Тестото си поема яйцата полека-лека и е готово. Правиш топчета с лъжичка или пош, ако имаш - може и продълговати, и печеш върху хартия на 190 -200 градуса до хубаво зачервяване. Моите са по една чаена лъжичка и се изпекоха за около 25 минути. Важно е да не ги вадиш недопечени, защото спадат. Към двадесетата минути отвори леко фурната и ги почукай отгоре - трябва да са твърди, като хрупкави, да не поддават Peace От тази доза ми излиза 2,5 тави или към 36-7 еклера.
Кремът може да е всякакъв, моят е най-прост домашен млечен крем. За тази доза еклери ти трябва 500 мл. мляко. Отделяш си от него към 150 мл. и го смесваш с 2 яйца, 60 гр. брашно и 150-180 гр. захар. Завираш млякото и започваш от него да прибавяш към яйчената смес по малко, като бъркаш. После връщаш сместа във врящото мляко и на слаб огън сваряваш крема, пак с много бъркане, да не стане на бучки. Като се сгъсти, махаш от котлона и му добавящ ванилия и бучица масло. Като изстине, режеш еклерите през средата на две, пълниш с крем и нападаш Mr. Green В идеалния случай - изчакваш 1-2 часа, да омекнат от крема Laughing Заливката е разтопен шоколад с масло.
Между другото, с такова неутрално на вкус тесто стават и много хубаво солени еклери. Аз съм правила с крема сирене със зелени подправки и с пушена сьомга - много се одобриха. Важното е да ги сервираш пресни, защото като престоят се овлажняват от пълнежа и не са така вкусни.

Благодаря ви, момичета, за пожеланията Hug

# 934
  • Мнения: 9 645
Белинда, благодаря ти много! Hug Сигурна съм, че Лаленцето ще я сложи в книгата Heart Eyes Правила съм други неща с парено тесто, но не знам защо си мислех, че екелерите са супер трудни и даже не съм гледала рецепти за тях, тези ще ги пробвам като имам време. Simple Smile

# 935
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 100
Сигурна съм, че Лаленцето ще я сложи в книгата Heart Eyes
Там е вече. Hug

# 936
  • Мнения: 15 137
Аз на 3 отбелязах в, ама сега като го прочетох пак и аз не намирам логика  Mr. Green Да не би да се разпадат на по-малки метеоритчета и за това да стават повече кратери?

Обърках това със зехтина, ама аз никога не съм можела да смятам, а пумпалите изобщо не се занимавах да ги подреждам около масата, че много мислА се иска, а аз в петък вечер нямам особено  Mr. Green Както искат така да си сядат.

Еклерите изглеждат разкошно! Аз казах утре, та се чувствам приятелка на Белинда  Laughing

# 937
  • Мнения: 4 188
Изобщя немам нерви да ви чета, та се тупвам на готово. Утре ще бича айляка, кво става с Белла и Тото, че не съм ги мяркал скоро newsm78. Децата на Сбъднатата видях, разкошни, с тия бели ризиии, един път HugГледам еклерчета спретналла Белиндето Joy Joy

# 938
  • Мнения: 12 720
Аууу, какви хубави профитероли (Джена  Mr. Green )
Винаги съм си мислела, че се правят много трудно, ама Белинда е обяснила като за мен. Ще се пробват  Peace
Аз първа казах 25-ти, сега добавям 3.450 кг  Laughing

# 939
  • Мнения: 13 099
Залагам на 25 април, теглото 3 200, 51 см - залагам на стандартните мерки  Laughing.
Белинда, тези еклери имат изкушаващо търговски вид  chef. Бях ученичка и правех еклери, толумби, а сега не смея да се нахвана с парено тесто, изглежда ми много трудно.


# 940
  • Мнения: 15 220
Чакайте да се изфукам с първата си питка, няма да е последна със сигурност. Голяма работа съм bowuu chef

Не можах да си сдържа езика зад зъбите, кофти мина вечерта, не ми разправя даже.

# 941
  • Мнения: 3 871
Бела, и аз скоро си четох темата, от когато се родиха децата. Мното хубаво, нали?
Белинда, не знам Козуначко ли е или вече Агнешко, ама дано не те мъчи много и да вземе да излиза, че съм любопитна как ще се казва.
Кажи й ти, че ние сме добри ористници Simple Smile
Как е Варицелчо?
Съни, точно така му викам цял ден. Чак се усъмних, познаваме ли се  Shocked
С температура е, вдига, сваля, по цял ден. Опъпчва се все повече. Благодаря, че попита.

# 942
  • Мнения: 43 296
Белинда, супер са и еклерите, и профитеролите!
Добре си се справила, Жаки! Екстра е!
Ванини, кураж, душо!

# 943
  • Мнения: 9 645
Жаки, супер е питката! Heart Eyes Ако си на такава вълна виж рецептата за памук погача, може да се прави и на кифлички, страхотна е и тя http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801049;topicrefid=19

# 944
  • Мнения: 3 871
Мария, благодаря ти.
Залагам на 25-ти, 3350.

Общи условия

Активация на акаунт