Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • The QC to be!!!
Аз имам виртуална предплатена кредитна карта именно заради самолетните билети. Не ми струва нищо допълнително, просто при нужда зареждам определена сума и така си плащам билетите например, като преди да мине трансакцията получавам мейл за потвърждение, иначе не се осъществява плащането.
дай малко повече инфо за тази виртуална карта моля?

# 151
  • На зелено
Момичета,а когато планирате почивка към кой сайт се насочвате най-често за резервации-Booking или друг?  Crazy

Ако е само една или две нощувки през booking. Expedia ми дава винаги супер високи цени.
Хотелите, както и паушалите ги проверявам през holidaycheck. Не само за реални снимки, отзиви, но и за най-иъгодни цени. Доста често има и добри оферти през урлаубспиратен и сиктрет ескейпс.

# 152
Rovaniemi,благодаря за отговора!  Hug

Иначе аз в БГ използвам предплатена кредитна карта,но тя е без чип-само за онлайн пазаруване! Зареждам съответната сума чрез онлай банкиране непосредствено преди покупката и е много удобно.Имах случай на опит за измама,но тъй като е предплатена не им се получи... Искали са да ми изтеглят 300 лв.,но в картата в този момент съм имала само 5 лв. и ми се обадиха от банката да ходя да си направя друга карта,защото тази са я блокирали!  ooooh!

Допълвам коментара с едно питане-възможно ли е да се направи регистрация в PayPal с дебитна карта Maestro (тя няма 3 цифрен код на гърба) или става само с кредитна...  newsm78

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 10:45 от sunny:*kiss

# 153
  • Германия
Аз имам виртуална предплатена кредитна карта именно заради самолетните билети. Не ми струва нищо допълнително, просто при нужда зареждам определена сума и така си плащам билетите например, като преди да мине трансакцията получавам мейл за потвърждение, иначе не се осъществява плащането.
https://www.netbank.de/privatkunden/e-payment-und-karten/virtuelle-kreditkarte/
Следвах инструкциите, цъках и накрая дойде мейл, че картата е създадена, мога сама да си посоча лимит и си прехвърлих от джиро сметката в кредитната малко парици. Минават 2-3 работни дни, докато се видят преведените пари и после при плащане само давам номер на сметката и валидиращият код...и потвърждение чрез мейл /срещу измами/ и така..

# 154
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
https://www.netbank.de/privatkunden/e-payment-und-karten/virtuelle-kreditkarte/
Следвах инструкциите, цъках и накрая дойде мейл, че картата е създадена, мога сама да си посоча лимит и си прехвърлих от джиро сметката в кредитната малко парици. Минават 2-3 работни дни, докато се видят преведените пари и после при плащане само давам номер на сметката и валидиращият код...и потвърждение чрез мейл /срещу измами/ и така..
bouquet

# 155
  • Германия
Аз си имам една кредитна карта към BarclаyCard още от студентските години, тия са големи пичове - увеличават ми кредитния лимит всяка година, вече е 10000 евро! Ужас, не знам как бих ги върнала тия пари ако реша да се възползвам от щедростта им!

Кредитната карта си е удобство, но трябва да внимава човек, аз от години съм на минус по нея и все ми свиди да превеждам по-големи суми..

# 156
Аз имам предплатена обаче обикновено седи празна, и проблема е, че обикновено запазвам билети когато има промоция и трябва да платя веднага, понякога и над 1000Е в противен случай ще изпусна офертата Simple Smile И понякога някой хотели от букинг ми връщат имейл, че дебитната виза не е валидна да сложа кредитна. Но това са редки случаи, обикновено веднъж годишно.

Иначе за хотели аз ползвам предимно букинг, като проверявам за харесания хотел отзивите и в трипадвайзър. Напоследък започнах да проверявам и AirBNB, но само хотели с ревюта и някак си от там не ми е много сигурно и спокойно.

За самолети Fly4Free следя и няколко авиокомпании.

# 157
  • The QC to be!!!
Ползването на кредитна карта за мен е супер лесен начин! Когато обаче се преместихме в герм., претърпях един съвсем значителен шок, и ми отне време да свикна, че не приемат на много места кредитни карти. И в Белгия също има ограничения, но не така като в герм.

Букинг ако рейтинга е под 8.5, изобщо не гледам! Преди години, имаха друга скала, и тогава и 7 ми беше ок. Но може би преди 2-3 години промениха нещо, и от тогава само с рейтинг над 8.5 гледам. Иначе установих, че мога да се натъкна на много неприятни изненади.

# 158
  • Berlin
Аз съм отвикнала да нося пари в мен вече и ми е малко странно, че в Германия на доста места няма ПОС терминали. Така ми се струва, че повече харча, в брой и не виждам къде отиват парите.

# 159
В букинг и аз не запазвам под 8.0 но след последното посещение в Замзибар, се убедих че на някой места и 8.9 не е гаранция Simple Smile

# 160
Аз имам въпрос - Фуертевентура като е испанска територия може ли да се ходи там с бг лична карта или трябва международен паспорт?
п.п. Къде ги гледате тия рейтинги? Аз разглеждам оферти в Holidaycheck и там максималният рейтинг e 6?

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 11:49 от мама-Ени

# 161
Booking.com е до 10. И аз гледам да е над 8,5 даже над 9 ако може. Макар че случайно приятелка ми препоръча хотел с рейтинг 7,3 един път, в букинг пишеше, че бил шумен и какво беше още, аз бих му дала 9,5 и не го намерих за шумен. Но масово си отговарят де.

# 162
Благодаря Skeeter! Погледнах и там. Избраният от нас хотел е 7,9. Дано не се разочароваме.

Някой знае ли къде да проверя за личната карта? /международният паспорт на мъжът ми е изтекъл/

# 163
В booking.com виждам, че се предлага само престоя в хотела. Вие сами ли си организирате полет и трансфер?

Ние до сега сме пътували само веднъж и то с райзeбюро. Сега ще ни бъде втори път.
Лично на мен би ми било интересно да си споделим кой как си организира почивките, така че ако имате желание - споделете.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 14:42 от мама-Ени

# 164
   Кратки почивки,уикенди /в  Европа/ с Booking.com . Далечни дестинации с  Neckermann,ThomasCook.
/Онлайн в сайтовете им,не с посещение на туристическо бюро.Сами имате повече възможност да попаднете, с търсене, на изгодни оферти,добри цени на полети и т.н../

Общи условия

Активация на акаунт