Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 61 281
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Аз предимно био купувам по други съображения, но мога да кажа, че определено не винаги гарантира вкусен продукт. Най-ужасните череши и домати тази година си купих точно от био магазин. Безвкусни, воднисти, ужасни. За сметка на това най-вкусните череши намерих в Лидл - тъмно червени, хрупкави и сладки, сигурно тъпкани с пестициди, но наистина вкусни. Месо същата работа - в близкия био магазин каймата е... нищо не става от нея честно казано, добре, че готвя месо само за гости и купувам не био кайма.

Но иначе да, изисква си време да се ориентира човек сред продуктите. Примерно аз при турците купувам рядко честно казано, понякога не ми вдъхват доверие нещата там, субективно е, просто така се чувствам. За мен най-доброто българско сирене, което съм намерила и не е при тях е в Selgros. Най-доброто кисело мляко е едно био, но специално вариантът Stichfest, иначе са ми водни. И те така. С проба-грешка се намира. Иначе блазе им на тези, които имат време и възможност сами да си правят кисело мляко и сирене и кисело зеле и т.н.

# 496
  • Germany
Финни кори има и в Реве. Марката е "Танте ...някоя си".

# 497
Дано да успея да купя и аз бг баница от Лидъл. Не ми е много на път и рядко пазарувам там.
За баница купувам тези кори
Tante Fanny Strudelteigblätter Filo- oder Yufkateig 250g.
Предполагам, че Мони за тях пише.
Има ги в Реве, Реал, Тегут и Едека при нас.
Най-вкусно ми е овчето бг сирене в  Тегут.
Кисело бг мляко купувам от Реал. Не е лошо.

# 498
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз също не ям бяло брашно, но за корите за баница правя изключение.
след като съм пробвала няколко марки, купувам само от турците.

тези танте Ема са ми малък грамаж и ми идват скъпи.
на турците са супер тънки, направо ефирни, 400гр. и чудесно се съхраняват и в камерата.
баницата ми винаги се омита първа.
баница също правя рядко, та 1-2 пъти в годината полуфабрикат е ок за мен.

тегля единствено кори за щрудел, рецепта май от Алпите, става вълшебен. това вече 1 път на две години, че е голяма хамалогия.

и аз купувам овчето сирене от Тегут Peace

Благодаря, на мен ми казват ниска цена 7-8 Евро на час сега,съм наясно. Иска да ме прецака.

ако си наета, предполагам ще ти предложи минималното заплащане на час.
за самонаета е ниска сума, защото трябва да се самоосигуряваш.

при нас плащат по 13-15Е на час newsm78

# 499
При нас в руския супермаркет има пълноъзрнести кори за баница. Постоянен асортимент. Не са от супертънките, но не са дебели. Добри са много и става много вкусна баница, продават и лютеница ...
В София подобни има в Кауфланд. В тукашния Кауфланд не съм виждала.

# 500
  • München, Deutschland
Корите Танте Някоя си са дебели и се водят за щрудел, при нас са и кръгли. Аз си взимам от бг магазина кори. Има Фамилия и Белла, замразени. Всъщност, и пресни имаше последния път, но аз така и така си ги замразявам, за да не ходя час по час.

# 501
Тантето има много голямо разнообразие на кори и теста. Има тънки и дебели за щтрудел.

# 502
Аз не успях за се зарадвам на продукти от балканската седмица 🙄 . Преди малко се връщам от Лидл,но нямаше нищо😐 А ходих специално за кори и за баница. Здраве да е!

# 503
В събота видях в Лидл българската баница и страшно и се изкефих.  Laughing Но не купих, на тоя етап не мога сама да изконсумирам цяла баница. В Мюнхен има български магазини, ако хептен приритам за нещо българско, ще си го набавя. За сега ми липсват само нашенските домати, така и не можах да свикна с вкуса на тия пластмаси, които продават под формата на домати. Ако си поръся чорапогащника със сол и го заръфам, със сигурност ще е по-вкусен от тях.  Laughing Не че в България магазинските домати са по-различни от тукашните. Говоря за истински, селски домати, каквито моите родители произвеждат. Живот и здраве, в средата на август ще се добера и до тях.  Peace

# 504
Хубави немски домати купувам директно от производителя. Само доматите в градината на дядо ми са по-вкусни. Heart Eyes Знам, че в големите градове е по-трудно набавянето на хубави плодове и зеленчуци, но не може да няма по пазарите. На тукашния пазар има и много френски домати, но ние сме на границата с Франция.

На мен пък никакви български продукти не ми липсват. Embarassed Oт български магазин няма какво да си купя, а и мнооого се съмнявам в качеството. Вкъщи ядем фета, харесва ни. Хубав български кашкавал и хубаво сирене не съм яла от дете. Sad Родителите ми само се оплакват, че тъкмо си харесат някоя марка сирене/кашкавал/кисело мляко и производителите вземат, че развалят качеството.

# 505
  • Немция
И аз купих от Лидълската баница, след като ви четох  Laughing... Баница правя, когато имаме гости, иначе за нас ни е много една. Смятам в Бг да си потърся малки пакети кори, за малка баница, дано намеря нещо.

И на мен вече българските продукти не ми липсват, с някое изключение, но съм и доста време вече в Немско, тъй че това е някакво обяснение. Simple Smile
Напоследък сме минали на мини Dattellntomaten- има и малко по-големи сортове, вкусни са ни. Иначе е ясно, че е друго да си хапнеш сезонен, летен домат.

По темата за вината- поръчвали сме българско вино Enira по Vinexus, наскоро видях, че го има в Амазон, дори по-евтинко. Само онлайн може да се купи. Виното се произвежда в едно село, близо до Пазарджик, с френски инвестиции.

# 506
С течение на годините и ние търсим все по - малко български продукти. Отчасти липсата на български магазин наблизо и лошият ми опит с онлайн поръчки от БГ магазин, ни накара да се преориентираме. Кори за баница купувам от турските магазини, но купувам кори за баклава. Мнооого съм доволна! Кашкавал също от там. Сирене от ЛИДЛ. А някои неща започнахме да ги правим сами - луканки, филета, лютеница, сладка. Е, липсват ми розовите домати, черешите, но просто се насочихме към сливите и ябълките, които мога да си набера в градината, вкусните картофи, които купуваме от местен производител, зеленчуците от фермерския пазар, овче кисело мляко и месо от производител и т.н.

Иначе и аз купих баница и филе Елена от ЛИДЛ, да не стана по - назад. Yum Вече ги няма. Grinning

# 507
  • Пловдив
  В нашия 120 000-ден град има български магазин. За мен беше голяма изненада появата му, защото аз българи почти не виждам. Но явно са доста, тъй като магазинът съществува вече повече от година, че дори сутрин банички правили. Зареден е доста главно със замразени продукти и разни салами и луканки. Стоките определено залежават и качеството е зле. Взимам си предимно лютеница и кори за баница. Миналата седмица имаше дини, домати.., но нещо не се изкушавам. Виното е на ненормално високи цени.
   Прилично кисело мляко, български тип има в REWE, а турското сирене ÖMUR от Кауфланд е чудесно.

# 508
  • Немция
В един от турските магазини открихме продукти на Donka, българска фирма, регистрирана в Германия- сиренето ни хареса, имат краве, овче, биволско. Намерихме и тяхна създърма, не бях яла от време оно и вкусът беше на ниво. Simple Smile Имат и лютеница, също доволни засега.

# 509
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В един от турските магазини открихме продукти на Donka, българска фирма, регистрирана в Германия-

Донка май произвеждат в Майнц...
има ги в турските магазини, но май им залежават нещата и затова не взимам.
взимала съм сирене смес (не помня козе с нещо ли беше или биволско), но чак АХА-ефкт нямаше и затова си карам на фетата от Тегут.

аз кисело мляко не обичам много, само на таратор го ям и тук не ми липсва.
всички турски кисели млека са с желатин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт