Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 61 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
За таблетките ние от доста време минахме на лидълските, обаче със всички добавям още сол и гланц, водата ни е направо бяла и всичко остава на петна иначе.

# 541
Здравейте, извинявам се, че се намесвам в темата без да съм ви се представила.  Simple Smile
Живея в Германия от 10 г., но до сега никога не са ме канили на бейби шауер и затова нямам опит и представа какво се прави.
Моля, който има опит, да ми даде насоки /съвет какво е прието тук като  обичайна практика. Много благодаря. bouquet

# 542
  • в сърцето на един мъж...
Geia, благодарности, намерих Simple Smile

И още нещо да питам, в темата за съдомиялните много хвалят таблетки Фери Платинум и Сомат голд гел, но не видях такива нито в ДМ, нито в Росман. Някой срещал ли е?

Моля, радвам се, че си намерила Simple Smile

За таблетките - аз купувам на лидъл, хем са ми евтини, хем мият добре. Машината ни е нова, преди сменях и миех с всякакви, но откакто вземам тия, чиниите винаги са добре измити. Слагам и блясък естествено, че тук е варовита водата

П.С. За бейби шауъра - обикновено има някоя много близка приятелка на бъдещата майка, която го движи, тя има план какви игри да се играят, съответно какво да се носи и какво да се купи. Най-добре разпитайте дали няма някой списък какво трябва на майката и какво ще купуват. Обикновено се обединяват, правят торта от памперси, купуват някоя дрешка на бебето или нещо, което ще е полезно на майката.

# 543
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ооффф на мен не са ми проблем препаратите за миялната, а разни нещица (дребни подправки обикновено), които ми запушват рамената...
редовно с една клечка за зъби чопля, но си е сизифовска задача.
не могат да се отварят, опитвах с един нож  Blush

# 544
Geia, много благодаря.  Ше потърся /попитам  сред общите познати, ако и те  ходят, да се обединим.

# 545
От доста време ползвам само праха за миялна на Алди. В началото като дойдохме опитах и по - скъпите марки, и по - евтините. Този ми пасва най - добре на миялната и съдовете са винаги добре измити.

asyalein, не съм имала досега такъв проблем. Предварително почиствам добре чиниите и на няколко месеца пускам миялната с почистващ препарат.

# 546
таблетките на дм не паснаха на нашата съдомиална и минахме на финиш ... сега пак се престрашихме да въемем един по евтин. За сега чиниите са добре измити, но не знам как се чувства миалната ... ще видим.

# 547
Позлвам вече от доста време Denkmit Nature на ДМ. Невинаги всичко е идеално измито, но бива. И сол слагам, и такова за блясък, но водата ни е от възможно най-варовитите. Tired На мен всички останали таблетки (които съм пробвала) ми миришат ужасно и ми е гадно да ям от ароматизирани чинии. Ако някой ползва други неароматизирани, да казва, че нямам нерви да пробвам де що има на пазара.
От раждането насам съм с особено изострено обоняние, което ми пречи в много случаи. От разни масови парфюми, прахове за пране и подобни синтетични аромати направо ми става лошо. Чак се налага да моля гости вкъщи да не ползват парфюми.

# 548
  • Berlin
И аз сега ползвам на ДМ таблетки, сол и гланц за миялната. Ок е засега, настроила съм на повечко солта и гланца, че разбрах, че е доста твърда водата в Берлин. Пускам я през ден може би, близо месец вече, но с половин таблетка, че иначе ми мирише на препарат (или поне преди беше така и си свикнах да слагам по половин).

# 549
  • München, Deutschland
Ползвах дълго време на ДМ, докато не започна да ми цапа всичко и да не мие, независимо от почистване, профилактики, сипване на гланцове и др. След толкова години ДМ, започнах да купувам на Сомакс. Оттогава проблеми не съм имала. Веднъж купих на Финиш, че нямаше Сомакс - старите проблеми.
Вече си следя промоции за големи опаковки и си купувам Сомакс 10 или Сомакс 12, не помня вече.

# 550
Не забравяйте обаче и да прочиствате миялните със специалните течности, за да се продухват от натрупаните мазнини по тръбите

# 551
  • Berlin
Това май за първи път го срещам. Някакъв по-специален препарат ли е? Или просто тези, които продават за почистване на миялни/перални?

# 552
аз това не го правя редовно. а май ще трябва.

# 553
  • München, Deutschland
abs, сигурно това, което и ти знаеш. Представляват или хапче (като самото хапче за миялна), или една малка бутилчицата, на която се маха капачето и се обръща и пише къде я слагаш. Като ги сложиш, пускаш миялната на 60-70 или други по-високи градуси и правиш едно пускане само с препарата, без чинии.

# 554
Това май за първи път го срещам. Някакъв по-специален препарат ли е? Или просто тези, които продават за почистване на миялни/перални?
Eй такова ще ти свърши работа. Пускаш на най-високата температура без посуда, както и Криси е писала
https://www.google.de/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1500719120819894

Общи условия

Активация на акаунт