За квасен хляб машина не ти трябва. На него няма какво да му се меси. Сериозна съм. Аз бъркам с миксера, 2-3 минути максимум и или бухам в хладилника за 24 часа или оставям навън за 12. Оформям и пека във фурната на плоча или в тиган или сач. Остава една купа и 2 шиша от миксера за миене. Пица правя по същия начин. Тайната ми е, че разтварям солта във водата предварително а не я слагам с брашното. Пиците са ми брашно, сол, зехтин, вода и мая. С квас децата не ги обичат, но съм правила с пълнозърнесто брашно.
Чугуненият тиган е супер, но тлябва да се намаже с мазнина и попече във фурна няколко часа. След това само се плакне с вода. Най добре е на газов котлон. Аз готвя на газ. Хляба го пека на котлона най-често.
Сафир не го позвавам. Керамичен котлон не знам какво е. Андрю Джеймс биват, както улучиш. Индукционен 26см поне ти препоръчвам, защото на малките не всички тенджери се нагряват добре по края.
За голямата фурна не си права. Някои консумират колкото малка, защото са по-добре изолирани. Утре ще разпитам майка за фурните. Тя има много уреди и фурни. Но готви предимно в мъничката и това, което сервира е доста вкусно. Мисля, че мъничък тостер е по-добре за вас.