Лежащи мами-39

• 78 103
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, аз също съм лежаща от месец и половина вече. 15-та седмица, с миоматичен възел точно централно под бебето, както и с ниска плацента. Аз също съм отчаяна и не знам какво да правя. Няколко пъти съм ходила в спешния кабинет в Шейново, където естествено те преглеждат специализанти с акушерка. Апаратът им е зле, няма добра видимост и много натискат при прегледа.

Лошото е че от два дни получавам силно схващане и втвърдяване на мускулите ниско долу. Първо беше едната половина на корема, после централно. Пак отскочих до любимото Шейново. Набиха ми груба инжекция с papaverin и ми предложиха да остана за наблюдение.Аз отказах и реших, че ще си ги взема за вкъщи да ми ги бият. Лошото е, че още чакам доставка от аптеката и си взех на хапчета, докато дойдат днес ампулите. Направо съм отчаяна. Спазъмът и много интересен - присвива ме и не ме отпуска 20-30 мин. И после пак се
повтаря. Питах ги това контракция ли е, но онзи тъп гей на смяната не можа да ми
обясни. Някой с подобни оплаквания Cry

# 616
Лошото е че от два дни получавам силно схващане и втвърдяване на мускулите ниско долу. Първо беше едната половина на корема, после централно. Пак отскочих до любимото Шейново. Набиха ми груба инжекция с papaverin и ми предложиха да остана за наблюдение.Аз отказах и реших, че ще си ги взема за вкъщи да ми ги бият. Лошото е, че още чакам доставка от аптеката и си взех на хапчета, докато дойдат днес ампулите. Направо съм отчаяна. Спазъмът и много интересен - присвива ме и не ме отпуска 20-30 мин. И после пак се
повтаря. Питах ги това контракция ли е, но онзи тъп гей на смяната не можа да ми
обясни. Някой с подобни оплаквания Cry
Аз ако бях на твое място щях да остана за наблюдение,  лечението вкъщи при тези симптоми не ми се вижда удачно. Мисля че имаш контракции които трябва да се лекуват така да го нарека, но всеки сам си решава какво да предприеме Rolling Eyes

# 617
  • Варна
Някой с подобни оплаквания Cry

Магнезий пиеш ли?
Папаверин изобщо не ми помагаше.

# 618
  • Варна
Ударна доза магнезий и но шпа, ако това в комбинация с лежането не  облекчава спазмите, наистина е по-добре да влезеш в болница за наблюдение. А защо не отидеш в някой друг спешен кабинет или за второ мнение някъде?

# 619
Здравейте, днес ходих и на второ мнение. Дори ми намалиха дозата на но шпа и още било рано за магнезий. Само глупости ми наговори този в майчин дом и каза, че въобще не съм за приемане. Но аз си почнах магнезия и ще видим до кога инжекциите ще са от полза, т.к не винаги имат дълготраен ефект. Чакам си прегледа при моята аг на 03.01, сега всичко живо е в отпуск.

# 620
  • Варна
Здравейте, днес ходих и на второ мнение. Дори ми намалиха дозата на но шпа и още било рано за магнезий. Само глупости ми наговори този в майчин дом и каза, че въобще не съм за приемане. Но аз си почнах магнезия и ще видим до кога инжекциите ще са от полза, т.к не винаги имат дълготраен ефект. Чакам си прегледа при моята аг на 03.01, сега всичко живо е в отпуск.
Аз магнезия го почнах в 8-ма седмица, защото нищо не ми помагаше, бях постоянно с болки. Ако не беше той, не знам до къде щях до го докарам. В началото Магне б6 ми беше достатъчен, в петия месец го смених с Диаспорал заради честите контракции. Сега съм на Магнерот.

# 621
Здравейте, мами! Относно вече тези, които от рано са били с контракции, как го добутахте?  Вече съм 20та седмица, за втори път лежа в Майчин дом за укротяване на корема, че само се втърдява, в повечето случаи без болка. Въпреки това, ме прибират и ми вливат Кормагнезин. Вие има ли ли сте други алтернативи и да ми препоръчате евентуално лекар за друго мнение? Чух, че Сигридов лекувал с витамини и гледал разни B12 и други?

# 622
Bonbon4e, с витамини нява да си укротиш контракциите.Аз също от 20 седмица,до края бях така.Ходих горе долу по веднъж в месеца за по 3-4 дни и стоях на системи.Защото таблетките магнерот не помагаха.Родих в 38 седмица със секцио.Почивай повече,следете шийката да не се скъсява.Друго според мен няма-пиеш си лекарствата и лежане.Аз съм в Пловдив.Лекар не мога да кажа в Сф.

# 623
Здравейте момичета!
Аз имам една загуба в 30 г.с.Родих момиченце,1.6 кг,40 см.Живя само 3 дни....
 Сега съм бременна отново.В 20г.с ми казаха че шийката ми е 1.5 см,с вклинен мехур.Излишно е да казвам как се почувстах!Но волята ми е силна и се заклех,че ще родя това бебче живо и здраво!От тогава съм на легло.Всеки месец ходя в болницата за по три дена.Ставането ми е само да се ям или до тоалетна.Буквално не правя обсолютно нищо освен да лежа Grin Пия 3х2 магнерот и слагам 3х2 утрогестан. Вече съм в 29 г.с. и се моля да издържа поне до 33-та,а после всяка седмица ще е бонус за нас.
 Успех на всички и положително мислене:kissing_heart:

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 18:03 от Galina Iordanova

# 624
Гале, не направихте ли серклаж? Освен това имаш ли направена кортикостероидна терапия, за да има по-добри шансове бебето в случай, че пак избърза. Ориентирай се към болница с голяма неонатология. 30-та седмица не е малка, не би трябвало да се изпускат деца в толкова късна седмица.

# 625
https://С първото ми бебче,така и не откриха причина за преждевременно раждане.Просто неонатолазите в прехвалената ДеваМария,не ставаха.....
 Сега нямам серклаж.В 20 г.с отказахя да ми направят,заради вклинения мехур

# 626
  • Варна
Здравейте, мами! Относно вече тези, които от рано са били с контракции, как го добутахте?  Вече съм 20та седмица, за втори път лежа в Майчин дом за укротяване на корема, че само се втърдява, в повечето случаи без болка. Въпреки това, ме прибират и ми вливат Кормагнезин. Вие има ли ли сте други алтернативи и да ми препоръчате евентуално лекар за друго мнение? Чух, че Сигридов лекувал с витамини и гледал разни B12 и други?
аз го добутах с Диаспорал 3*1 300 мг (сега съм 37+2). От 18 г.с. бях с много силни и болезнени контракции.

# 627

[/quote]
аз го добутах с Диаспорал 3*1 300 мг (сега съм 37+2). От 18 г.с. бях с много силни и болезнени контракции.
[/quote]
 karfiola, Налагало ли ти се и вливане на магнезий и май по-рано беше споменала, че си пила утрогестан? Ако да, кога го спря и само с диаспорала ли овладя положението, без но шпа?
Моя утрогестан го намаляват и ми обясняват, че вече нямало смисъл от него. Само магнезий, сега на венозно залагаме. Но като ми махнат системата, пак се почва. Дори имам чувството, че ще имам разстройство, когато ме стяга корема, но не мога да отида. Според сестрата всичко е ок, утре сутрин ще се оплаквам на наблюдаващия лекар. Някой от вас да е имал подобни усещания? Отчаяна съм вече...

# 628
Утрогестан слагах вагинално до 30 седмица някъде.Магнезий пиех 4х2 и пиех 4х1 салбутамол.Постоянно ми се втвърдяваше корема,болки обаче нямах.Мислихме,че шийката ще се скъси и за това лежах и гледах да не се движа много.А тя си остана до края както си беше(2.5 но толкова беше от 5 месец).Така че,бонбонче,препоръчвам ти високи дози магнезии и друго лекарства против контракции също,Но задължително след лекарска консултация.И лежи възможно най-много....и нали знаеш-на лявата страна.Не се къпи и с много топла вода.Аз лежах поне 5 пъти в болницата,защото като ми се стегнеше корема вкъщи и умирах от страх(имам 2 неуспешни бременности в начален стадий).Всеки път в болницата ми вливаха банки с магнезий.И инжекций с нош па.

# 629
  • Варна
[/quote]
 karfiola, Налагало ли ти се и вливане на магнезий и май по-рано беше споменала, че си пила утрогестан? Ако да, кога го спря и само с диаспорала ли овладя положението, без но шпа?
Моя утрогестан го намаляват и ми обясняват, че вече нямало смисъл от него. Само магнезий, сега на венозно залагаме. Но като ми махнат системата, пак се почва. Дори имам чувството, че ще имам разстройство, когато ме стяга корема, но не мога да отида. Според сестрата всичко е ок, утре сутрин ще се оплаквам на наблюдаващия лекар. Някой от вас да е имал подобни усещания? Отчаяна съм вече...

[/quote]
кормагнезин + ношпа + папаверин (мисля, че беше в 19 г.с.). Приеха ме заради еднократно розово зацапване и болки. Кормагнезина ми помагаше докато го вливаха, но-шпа и папаверин - изобщо никакъв ефект. Изписаха ме от АГ Варна след 3 дни "терапия" -  с контракции и препоръки да пия Магне Б6 Flushed
Така изкарах няколко седмици с болезнени и чести контракции. После започнах Диаспорала, и забравих за контракции и болки.
Утрогестана го слагах заради зацапване в по-късна седмица. 28-ма ли беше, не помня вече, и го спрях в 33-34 г.с. Определено ми помогна, защото близо седмица имах леко зацапване преди да го почна.
Трябва да намериш "твоя" магнезиев препарат. Магнерот, Диаспорал, Нутримаг...... Ношпа приемах изключително рядко. Да съм изпила 2 блистера след 12 г.с.
Повече почивка, добър магнезиев препарат, за утрогестана е индивидуално , но и той помага определено за контракциите. Аз като го почнах в 28 г.с. забравих за каквито и да било контракции. Даже Бракстън Хикс нямах, пътувах и не съм се пазила много.
Моята шийка от самото начало си беше 30 мм и така си остана. Скоро я мериха, беше 28 мм.

Общи условия

Активация на акаунт