Спешен въпрос за ескапел и противозачатъчни.

• 5 950
  • 17
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте. Взех спешно ескапел, тъй като стана гаф, а тъкмо започнах да пия противозачатъчните 3-тото хапче(преди това не съм ги пила, а почнах да ги пия с цел да се пазя, но стана гаф). Да ги продължа ли противозачатъчните или да ги спра? Гинеколога ми не си вдига телефона и търся мнение. Някой да е попадал в такава ситуация?
Благодаря предварително.

# 1
  • Варна
Има и други гинеколози, с които би могла да се консултираш.

# 2
  • София
щом си започнала противозачатъчни е било излишно да пиеш ескапел.
според мен/не съм лекар обаче/ си продължавай противозачатъчните.

# 3
  • София
щом си започнала противозачатъчни е било излишно да пиеш ескапел.
според мен/не съм лекар обаче/ си продължавай противозачатъчните.

Преди това не съм пила противозачатъчни, това казвам. И сега трябваше да пия 3-тото хапче, но стана гафа (първиет 7 дни трябва да се пазя допълнително тъй като няма ефект от хапчетата още) .

# 4
  • София
те не действат с натрупване.
действат си от началото, не ми се обяснява с подробности.
вземи се свържи все пак с лекар и да ти обясни  Rolling Eyes

# 5
НАПРОТИВ!
Лекарството не действа с натрупване, но механизма му е такъв, че в началото на приема някой контрацептиви не предпазват напълно и е необходимо допълнително обезопасяване на акта. В листовката пише 7-10 дни, но реално е добре първият месец да сте нащрек.

Не съм съвсем наясно, но е мисля, че не бива да спираш противозачатъчните, въпреки ескапела. Все пак продължи да търсиш  гинеколога си  Peace

# 6
  • София
Мисля да си продължа с противозачатъчните въпреки ескапела. Май това е най-добре така да го направя. И гинеколога ми каза, че първите 7 дни съм незащитена, заради това, че съм почнала хапчетата в 5 ден от цикъла и на листовката го пише. Ама след това стана и гафа. Какво да направя? Да рискувам да забременея нежелано?! Не всеки иска това. Случват се и гафове, ама не е нужно да получавам остра реакция. Понякога човек има нужда от съвет. На всеки може да се случи! Благодаря все пак за отговорите.

# 7
  • София
И според мен не спирай противозачатъчните. А защо си ги започнала от пети ден, а не от първи, както би трябвало да бъде?

# 8
  • София
И според мен не спирай противозачатъчните. А защо си ги започнала от пети ден, а не от първи, както би трябвало да бъде?

Бях болна и със разстройство и затова реших по-късно малко.

# 9
  • София
Е, хубава работа. Ако пак се разболееш от някой вирус с или без разтройство, по средата ли ще ги спреш? На листовката ясно е написано кога се започват.

# 10
  • София
Не. Следващият път няма да се повтори това.

# 11
Стана ясно, че лекарят е бил наясно че ги изписва от 5 ден. Така, че авторката не е направила нищо на своя глава.

Реално в момента се притесняваш да не забременееш /като всеки млад човек смятащ, че това е най-опасното в подобна ситуация/  Crazy Но ти в момента пиеш хормони - противозачатъчните. Към тях си прибавила и една хормонална бомба - ескапела. Реално щетата, която може да нанесат всички тези хормони върху организма ти е много по-сериозна от една нежелана бременост.
Предполагам цикълът ти ще дойде по никое време и е добре с лекарят да обсъдите как да успокоите хормоните и да напасните цикъла и хапчетата.

Не си питала за това, но хапчетата са нещо което гинеколозите изписват като бонбонки, а в онкологията първият въпрос е пила ли си и колко време  Cry

# 12
  • София
the Дорис станалото, станало, нищо не мога да променя вече. Да, вероятно цикъла ще откачи доста, но е по-добре от това да направя аборт/евентуална бременност. Просто момчето не иска деца(ако искаше нямаше да постъпя така изобщо), а аз не искам деца от човек който не иска деца. Просто гафа се случи и край. То ако можеше да върнеш времето назаде. Не, че съм щастлива от факта, че се прецаках доста сериозно, но това е положението. Рискувах. Ще си пия хапчетата докрай и това е. Пък ще видим другия месец дали ще дойде навреме. Хубавото е, че към момента нямам никакви странични ефекти, освен да продължа ли хапчетата или не.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 16:19 от Джес

# 13
the Дорис станалото, станало, нищо не мога да променя вече. Да, вероятно цикъла ще откачи доста, но е по-добре от това да направя аборт/евентуална бременност. Просто момчето не иска деца(ако искаше нямаше да постъпя така изобщо), а аз не искам деца от човек който не иска деца. Просто гафа се случи и край. То ако можеше да върнеш времето назаде. Не, че съм щастлива от факта, че се прецаках доста сериозно, но това е положението. Рискувах. Ще си пия хапчетата докрай и това е. Пък ще видим другия месец дали ще дойде навреме. Хубавото е, че към момента нямам никакви странични ефекти, освен да продължа ли хапчетата или не.

Добре сте направили като сте пили Ескапел. По-добре Ескапел, отколкото да се озовете в болницата за аборт и да ви нанесе трайни физически и психически травми. Не съм наясно с противозачатъчните хапчета кога започват да действат, но знам, че се започват от първия ден на менструалния цикъл. Според мене е добре жената, която е започнала да приема противозачатъчни хапчета, да се пази цял месец. Добре е да се консултирате с гинеколог.

Против съм противозачатъчните хапчета. Те нанасят огромна вреда върху организма. Подкрепям мнението на една авторка тука, че гинеколозите изписват противозачатъчните хапчета като бонбонки. В листовките на противозачатъчните хапчета пише, че голям е рискът от рак. Защо трябва ние, жените да нанасяме такова поражение на тялото си, приемайки противозачатъчни хапчета? Мъжете са длъжни да ни пазят. На мъжете им няма нищо.

# 14
  • София
Здравейте.
Ето и продължението: не съм бременна(правих си и тест, и на следващия ден дойде цикъла яко, а?), цикъла ми дойде навреме. Бих искала да уточня, че при мен нямаше никакви странични ефекти, но това разбира се е строго индивидуално и различно за всяка жена Simple Smile Разбира се, имаше консултация с гинеколог, който препоръча да си продължа хапчетата до края и след това да си чакам цикъла(който дойде и чакам да приключи). За момента всичко е супер. Благодаря Ви за мненията независимо какви са  Heart Eyes
Може да бъде заключена темата или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт