Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 62

• 88 783
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Момичета знаете ли как стоят нещата при пункции в неделя. Имат ли график и за дежурни или е този от събота  newsm78. Досега не ми се е случвала пункция в неделя. Попитах на регистратура, казаха ми че не могат да ми кажат. Някой има ли инфо по въпроса?

# 601
  • София
стаменов обикновенно е в неделя  Rolling Eyes
в манипулационната знаят.

# 602
  • Sofia
И той ще прави на всички пациенти, така ли да го разбирам, аз не съм негова пациентка, но може би ще е който е дежурен.

Благодаря Бамба Simple Smile

# 603
Момичета, помагайте. Аз съм Lightworker, смених си потребителското име. За втори пореден месец още на 2 ден имам фоликули по 10-11 см и висок естрадиол. Не мога да започна стимулация. Някой имал ли е подобен проблем и може ли по някакъв начин с медикаменти да се коригира? С НЯР съм и явно нещата съвсем са на привършване Sad

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 12:09 от ~Mystic~

# 604
Това не са ли задържани фоликули?Аз съм била така и са ми казвалли че са задържани....Обикновено изписват противозачатъчни,но аз съм с тромбофлебия и за това от 14 ден съм пила дуфастон за 10 дни.И така поне 5 пъти...А от против.-регулон и фемоден...не съм ги пила обаче...

# 605
Задържаните не са ли по-големи? Миналият месец бях след прием на Дуфастон, даже реших, че е от него. Но този месец пак същото. Идва ми да ревна и да не спра Sad

# 606
  • София
не са задържани, просто някой почва да расте по-бързо и стимулацията се обезсмисля. той ще порастне, а другите ще са малки и резултата ще е никакъв.
нищо ли не ти предлагат?

# 607
Ами и такива съм имала 12 мм,то и заради това е висок естрадиола...ами едни ги морих 3 месеца...накрая с примулут нор се махнаха...а мин.месец сложих прегнил и се пукна..беше 15 на 3 ден...доктора го изписа Simple Smileнв се притеснявай ще се махнат...а и моя резерв е така...аз след аборта започнах да ги задържам...

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 21:27 от reninel

# 608
Момичета имам нужда от съвет- 14 ден след трансфер, чхг-1700. Да обаче днес получх едно кафеникаво зацапване, а прегледа ми е след 2 седмици. Някоя от вас знае ли дали такова нещо се случва често, дали е опасно и дали е нещо с ембриончето?
И аз съм със зацапване.Казаха ми утрогестана през устата да се пие,нош па 3×2 и ако имаш зарзио питай през колко дни да слагаш и по лек режим.Спокойно!

# 609
Letti, продължавам си същата схема както до сега, зарзио през 2 дни, утрогестан, дуфастон, но шпа, и всеки ден фраксипарин. Това което промених е че няма да ходя на работа, оставам вкъщи до прегледа да пазя леглото.Това което ме успокоиха е че все пак не е ясна кръв, и да не се притеснявам

# 610
не са задържани, просто някой почва да расте по-бързо и стимулацията се обезсмисля. той ще порастне, а другите ще са малки и резултата ще е никакъв.
нищо ли не ти предлагат?

Извикаха ме, да. Противозачатъчни предлагат.

# 611
Какво е "тромбофлебия" ?

# 612
Какво е "тромбофлебия" ?
Мисля че това е предразположението да се образуват тромби на кръвоносните съдове, така се запушват и при бременност може да доведе до спиране на кръвообращението на бебето, и е опасно състояние. Мисля че предразположени генетично са жените в чиито семейства има хора с разширени вени. Знам че има изследване което проверява дали жената е генетично предразположена и в такъв случай при бременност мисля че изписват медикамент който се поставя по време на цялата бременност ( мисля че е фраксипарин)

# 613
Какво е "тромбофлебия" ?
Мисля че това е предразположението да се образуват тромби на кръвоносните съдове, така се запушват и при бременност може да доведе до спиране на кръвообращението на бебето, и е опасно състояние. Мисля че предразположени генетично са жените в чиито семейства има хора с разширени вени. Знам че има изследване което проверява дали жената е генетично предразположена и в такъв случай при бременност мисля че изписват медикамент който се поставя по време на цялата бременност ( мисля че е фраксипарин)
Това е най-общо Simple Smile.Генетично предразположение е макар,че в моето семейство няма никой с подобен проблем,а и аз нямам разширени вени,но пък направих тромбоза преди 5 год.И да това и още някои лекарства се слагат при бременност,но противозачатъчните сгъстяват кръвта и са опасни при предразположени жени,за това не се изписват.

# 614
  • София
Тромбофлебия - такава думичка няма!
Явно става въпрос за тромбоФИЛИЯ.
Разширените вени нямат общо с тромбофилията

Общи условия

Активация на акаунт