Моля за съвет относно издръжка

• 2 129
  • 2
  •   1
Отговори
  • Велико Търново
Здравейте, нова съм в групата, но виждам, че тук всички много си помагате и подкрепяте. Надявам се да помогнете и на мен.
Случаят ми е следния: имам две деца момиченца на 8 и 10 г. , с баща им нямаме брак, но са припознати от него. Живяхме заедно 10 години, но след непреодолими различия се разделихме преди 5 години. За тези 5 г. той е виждал децата броени пъти за по час два и един път ги взе с преспиване, давал ми е пари броени пъти на ръка, като сумата винаги е била много под минималната издръжка,винаги с оправданието, че няма пари и няма от къде да ги вземе. За тия 5 години, максимум година да ми е давал някакви пари, разхвърляно във времето. Досега не съм предявавала искове към него в съда,понеже живея сама с двете деца на квартира, работя в супермаркет и нямам абсолютно никакви средства за адвокат.Но преди седмица получих иск от съда, в който, той иска да  присъдят родителските права на мен и да присъдят на него минимална издръжка за децата и определено време с тях. В иска е посочил, че сме разделени от две години и откакто сме разделени ми бил плащал издъжка редовно, което не отговаря на истината- разделени сме от 5 г. и е давал пари броени пъти.  Направил го е защотото му трябвало документ , че плаща издъжка за да му намалят някакви плащания. Въпросът ми е следния: мога ли да искам издъжка една година назад, при положение , че абсолютно нередовно и рядко ми е давал някакви пари за децата и то под минималната издръжка и винаги на ръка. Какво трябва да направя, без да наемам адвокат, понеже не мога да си го позволя.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 00:15 от bubanka

# 1
Можеш да поискаш издръжка за година назад. Щом ти е дава пари на ръка не може да докаже плащания. Не съм ок. с това да се плаща два пъти за едно и също нещо, но щом е тарикат и се прави на луд за децата си - напълно си е заслужил.
Без адвокат не те съветвам да действаш. Поинтересувай се как стои въпроса с безплатната адвокатска помощ.

# 2
  • Велико Търново
Можеш да поискаш издръжка за година назад. Щом ти е дава пари на ръка не може да докаже плащания. Не съм ок. с това да се плаща два пъти за едно и също нещо, но щом е тарикат и се прави на луд за децата си - напълно си е заслужил.
Без адвокат не те съветвам да действаш. Поинтересувай се как стои въпроса с безплатната адвокатска помощ.
[/quote

Благодаря за отговора. Аз също смятам , че с чиста съвест искам издръжка една година назад, защото само аз си знам през какви лишения и трудности съм преминала, за да осигуря и да продължавам да осигурявам, всичко необходимо за децата ми. Относно безплатната адвокатска помощ, вече подадох молба, но ми я отхвърлиха като неоснователна, понеже за тях доход от 570 лв явно е достатъчен да издържам две деца, да плащам квартира и да си позволя адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт