Октомврийчета красиви - правят мамите си диви! - Тема 12

• 48 139
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
Ани, браво на Михаела!  Hug

Адинко, защо не разрешават проходилка?
И на мен ми мина през ума това заглавие, но реших да не го поствам.  hahaha

Мисис, и аз мислех да се възползвам от намалението утре в Хиполенд. Дали ще важи и за онлайн поръчки, знаеш ли?

Мариша, възхищавам ти се дори само за мислите за трето. Аз още не мога да се събера да помисля за второ, камо ли трето.

Днес варих сини сливи и предлагах сок. Няма такова отвращение.  Rolling Eyes

Вече се обръщам и към вас за съвет. Обиколихме пет педиатъра и двама гастроентеролози всички казват да чакам, една ми каза да правя на третия ден клизми. Малкият не ака по четири/пет дни, а още от третия започва да се превива, да плаче и да отказва мляко. Вариантът за сменяне на Фризовома не е на дневен ред заради рефлукса. Предлагам цяла седмица пюре и сок от круша, днес включих сини сливи. Два пъти в седмицата давам разхлабващ сироп - никакъв ефект. Стимулирам дупето, правя масажи, по-топли вани, движение все едно кара колело с крачетата, държа го възможно най-дълго по стомах - и нищо, и нищо, и нищо. Сагата продължава вече повече от месец. Моля за идеи и съвети. Знам, че нередовното изхождане е много вредно и се побърквам вече.

# 466
Чай на лактана пробва ли?

# 467
Ани, супер сте! Simple Smile

lid, не ги препоръчват проходилките щото уж нещо се кривяли децата....аз не съм много убедена в това (то половината свят трябва да е крив тогава Simple Smile ), ама поне засега ще се въздържа, току виж пък спестя някой лев. Grinning Но пък иначе знам какво проходилка искам...лилава!  Mr. Green

А що бе, това заглавие си е абсолюююютно точно право в 10ката!  Joy

За съжаление не мога да дам идеи за запека, освен чайчето на Блевит, ама сигурно си пробвала с нето вече. То аз не съм го ползвала, де, та не знам дали изобщо има ефект всъщност. Само мога да кажа, е най-вероятно причината е млякото. Ние бяхме с Хумана AR и акаше по веднъж на ден макс, понякога и през ден. Минахме на нормално- ака по 2 пъти, понякога и по 3. Има ли вариант да даваш 50/50, първо обикновено мляко и след това Фризовом-а да затапи рефлукса. Играчка е да правиш всеки път по 2 шишета, но при нас вършеше работа. Но и зависи колко силен ви е рфлукса.

# 468
То щом сиропа не помага, чая надали...
И ние сме запечени. Препоръчаха ми Лактулоза Мип, та най - накрая видях преливащ памперс. Представям си как се е затлачило хайванчето...

# 469
Не, Кристи, чай на Лактана не съм пробвала. Ще купя и такъв.

Шошши, аз давам Фрутилакс, но и този, които казваш и него ще взема.

Вече се отчайвам. Един месец и горница дори сме в тази сага. Всички педиатри имам чувството, че не ме взимат насериозно, но аз знам, че това не е майтап работа. Още повече, че детето видимо изпитва дискомфорт.

Адинко, виж това не ми е идвало на ум за двете млека, но нали уж не може да се комбинират няколко млека едновременно? На теб лекар ли ти даде идеята?

Едит: Адинко, за проходилките и аз съм го чувала това, както и за памперсите също.  hahaha Иначе да ти кажа аз не съм с криви крака, а доста време съм обикаляла с проходилка.  hahaha

# 470

Кристи, не го намирам. Аз имам на Блевит едно и също ли е?

Извинявам се за двойния пост.

# 471
Ооооо това с бебе валежа като го прочетох и ми трепна под лъжичката 😍♥😂
Та така след днешния динамичен ден малката е пораснала 65см 8.320кг, гастрото каза да почвам и жълтък да вкарвам и след него попара сутрин с Тофу. След ваксината беше спокойна, ама вечерта ме направи крива.

# 472

Кристи, не го намирам. Аз имам на Блевит едно и също ли е?

Извинявам се за двойния пост.
Така става, докато пиша с Мушмул в ръце. Имах предвид на Блевит - L Embarassed
Досега веднъж съм го ползвала, но проработи. Иначе пробиотика + всеки ден круша/слива явно дава резултат.

Да ви се оплача днес бабата какви ги надроби! Даде на малкия боб яхния. Ама че има вътре сол, черен пипер, къри, джоджен и не знам си още какво, хич не я е грижа. Махала тя ципата от зърната, ама пък за сметка на това му дала от чорбалъка, който е с кисело мляко Crazy А нашият яде, та му плющят ушите! Направо ме изуми...взимаше нейната ръка и я буташе към устата, по-бързо да става ooooh! Добре че се появих преди десерта, иначе и тулумбички щеше да намаже!

Като се размрънках, ме погледна супер невинно и каза "Ама виж, че яде! Пък ти с твоите пюрета по един час се храните". После ми разви теорията на мен как била давала кисело мляко от третия месец, па за циганите да не говорим как си гледали децата. И ей на, нищо им нямало ooooh! Накрая ми призна, че момчето вече сиренце било пробвало, маслинка, сухарче и какво ли не Crazy

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 21:58 от cristi

# 473
 Joy Joy Joy Joy Joy
Повдигна ми настроението. А ти се притесняваш и въвеждаш всичко по схема, а той мушмул за кухня е готов вече.

А чаят при нас не сработва. Може би защото пие твърде малко.
Благодаря на всички за съветите.  Hug

# 474
Лид, мойта пие кофи с Блевит и пак не действа. Пробвай този сироп, който писах. Той е с ензими, които размекват изпражненията и стимулират перисталтиката.

# 475
Кристи, бабата е страшна  , има си схема за захранване и тя hahaha

# 476
Lid, каква е консистенцията, когато се изходи? По принцип фризовома има страничен ефект, който е разхлабващ, а не обратното. Производителя пише, че е ок да се прави 50/50 фризовом и фризолак, така няма да има нужда да правиш две млека. Консултирай се педиатъра, но според мен също повече от два дни без изхождане не е добре, още повече, че не на кърма, а си е захранено бебе.
Аз да ви се похваля, че минах първия изпит.
Относно бебевалежа и ние щяхме да се разпишем днес, но я хванах във въздуха с глава надолу, ама то клюкарката да види калво щумка на пода и подаде тиквето, ОЦТ-то отиде напред, а баланса в минало време и тръгна бебето с кълбо напред. А, уж, само на пода я държа върху пъзела, ама, на'.
Исках и друго да ви пиша, но мозъка ми вече спи. Лека нощ!

# 477
Леле cristi, то хем смешно, хем притеснително, ама щом на бебока му няма нищо, направо му давай бирата и скарата!  Mr. Green

Pure, браво на теб за рефлексите!  Simple Smile

lid Лактулозата дето казва Шоши е вариант, аз пих през бременността. Друго, евентуално - зехтин, знам ли!? А за смесването на млеката док. ми е казвала, че няма проблем когато са от една марка, в нашия случай Хумана, във вашия Фризовом + Фризолак. Аз не знам Фризовом на какъв принцип е всъщност, затова казах 2 шишета. Защото на Хумана АР идеята е, че набъбва и не позволява връщане на млякото, затова аз давах първо нормалното и след това АР, като тапа. Simple Smile Освен това се правят с вода с различна t. Та, ти си прецени във  вашия случай как е, но си мисля, че може да е от това ( и дано, де, щото в един момент ще мине Simple Smile ). Много кофти, че педиатрите не го взимат насериозно това, притеснително е доста, а най-гадното, че и детенцето се мъчи. Sad Стискам палци да намерите бързо решение!  Simple Smile
Мойта днес преди вечеря ми пя и танцува казачок и след това заспа на шишето!  Joy

# 478
Кристи и аз съм забранена на 6м с бобец благодарение на бабетка ми  Laughing затова малката е далеч от нея ако има ядене, че не се знае с какво ще я захрани и нея 😂

# 479
  • София
cristi Сигурно не ти е смешно, обаче не мога да се сдържа.  Joy Joy Joy

Кристи, бабата е страшна  , има си схема за захранване и тя hahaha

Единственият недостатък на двете схеми на захранване е, че чавето е само едно.  Mr. Green

Joy Joy Joy Joy

Изведнъж дръпнахте много с яденето  Joy Нищо, утре тулумбички.  Mr. Green

Pure_nature  hahaha И аз успях да хвана във въздуха днес! За пръв път беше по правилния начин - по корем, краката и дупето извън дивана. Хванах го  Laughing

Браво за изпита! И аз влизам в сесия скоро, пък хич не съм чела  Blush

Мойта днес преди вечеря ми пя и танцува казачок и след това заспа на шишето!  Joy

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт