Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 156 823
  • 914
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Видях линкове за клиниката в София и Банско! Предполагам, оттам трябва да се запише час.

Не от космоса:)))

Ама моля ви, вложете малко мисъл де.

Дори да напишеш Др.Махеш в гугъл веднага ще ти излезне страницата. Виждаш телефона на клиниката, звъниш и се записваш.....

Обаче препоръчвам на всички да помислят преди да отидат на преглед дали са готови да променят начина си на живот.Защото ако само разчитате на таблетките, а си живеете по старому .......може и да нямате подобрение.

Казвам го с най-чисти мисли.

# 106
Бъни, да не би от новия режим, злобата да се увеличава;)?
Без ирония и назидателен тон, всичко ще звучи по-добре!

# 107
  • София /Абсурдистан
Каква точно промяна на начина на живот се очаква да се направи?

# 108
  • София
Бъни, да не би от новия режим, злобата да се увеличава;)?
Без ирония и назидателен тон, всичко ще звучи по-добре!

Хаха.Къде пък видя злоба.
Ех, искате всичко наготово значи.
Мисля, че достатъчно писах по темата. Ако се поразровите назад из темите ще намерите доста инфо.
Успех!

Unknown_lady какво стана с твоят режим на база теста за непоносимост?

# 109
Промяната в живота според мен предполага да се изградят някакви хранителни навици, които да се спазват максимално. На мен примерно това не ми е никакъв проблем, защото от девети клас спазвам хранителни режими, но за други хора, които са яли каквото и когато им скимне, предполагам ще е проблем в началото и шок.

Иначе да. Не е много окей да чакаш всичко наготово от други хора, които през годините са се ровили и са търсили лек за себе си. Трябва да се ценят такива полезни съвети. Аз примерно изчетох почти всичко от предишните теми за ревматоиден артрит и съм намирал доста полезна информация.

# 110
Аз пък, не смятам, че е чакане на готово. Нали за това е форум, група за взаимопомощ, за обмяна на информация и нови идеи.
Ако, аз отида на консултация при Махеш, ако представлява интерес, бих разказала всичко: от самия преглед, до препоръките, които съм получила, включително режим и добавки.
В годините, също съм изградила хигиена на хранене. След консултация с хомеопат изолирах максимално всичко що е направено от брашно, както и млечни изделия. Консумирам козе сирене и хляб с квас и лимец. Въпреки това, от време, на време имам болки и подуване. Много влияе емоционалното състояние и стреса. Почувствам ли се психически затормозява и веднага се обаждат ставите и врата.

# 111
  • София /Абсурдистан
Аз също споделям всичко, което съм открила за себе си и не виждам никакъв смисъл в криене на информация. На един човек само да помогна, все е нещо добро. И друго - не е само това да се пази психиката, ами всичко може да повлияе, стрес от всякакво естество. На мен ми извадиха зъб мъдрец защото тръгна абцес и всичко, което бях постигнала с режим се срина, ремисията спря и болестта се върна, утре влизам в болница. Натам ще видим какво и как, вероятно ще си правя нов тест, че мина време и стария изтече.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 16:47 от Unknown_lady

# 112
Този път може да си е реактивен артрит, от бактерии. Увредените и чувствителни стави да са гостоприемни за бактериите? Дано те лекуват адекватно и да се овладее бързо.

# 113
  • София /Абсурдистан
Не знам, нищо не ми казаха.

# 114
Аз пък съм почти убеден, че артрита ми се отключи от една травма на китката, която 3 години малоумните ортопеди не разбраха каква е и че съм за операция. Три години си живях с болки в китката и правех някакви физиотерапии, от които нямах ефект просто защото бях за операция. Така че лекарите ме объркаха мене как да им имам доверие? Чета че повечето сте отключили след стрес, аз не мисля че при мен е било от това даже напротив проблемите ми започнаха в може би един от най-щастливите периоди в живота ми. Всичко си ми беше наред и подредено. Мизерна работа какво да правиш, важното е че нещата се подобряват.

# 115
  • София
Вижте сега:
Каквато инфо съм имала съм я споделила.Може да попрочетет мои стари постове.
Но да ти се дадат 2 линка 2-3 поста преди твоето питане и ти да питаш-Може ли координати на доктора.Ето това наричам наготово. Просто трябва да кликнеш на линка и да видиш телефоните.Като звъннеш ще ти обяснят всичко.
А относно това, че не съм споделила кой знае какво за аюрведа- ами няма да споделя какво пия и какво ям, защото виждам, че хора с един и същ проблем /а именно артрит/ имат различни неща за пиене и различни режими. Да, припокриват се тук таме, но са доста различни. Така ,че стига сте " писукали". Отидете на преглед при доктора ако мислите, че това ще ви помогне. Чуйте какво ще ви каже и преценете дали сте готови да го спазвате- ако не сте ок, никой няма да ви съди.Но поне сте пробвали.

Иначе ето пак ще кажа за себе си- от 1.5 съм при доктора.Когато отидох за първи път бях с коляно като топка, никакво свиване и едвам стъпваща на дясното си ходило, направо си куцах и се влачех по коридорите.
Сега 1.5 година по-късно- перфектни колена, никакви болки, никакви отоци, топлина и пр. И най-вече щастлива. Знаете ли защо- защото през последните близо 9г не спрях да се боря и да търся моето лечение. Това, което ще ми помогне. Не седях и не чаках някой да ми каже какво да правя, а действах и пробвах. Винаги съм споделяла ако нещо съм открила. Но преценявам докъде, защото може "вместо да изпиша вежди да избода очите".

Така е и с хомеопатията- лекарството, което се дава е за човека и неговото състояние. Така, че ако на мен помага, на теб не само че може да не помага, но и да ти навреди.

И още нещо-ако не сте разбрали артрита се причиня от моного гняв. Гняв, която държим в себе си и не искаме да покажем на света. Помислете, на кого сте гневни и за кого и как да се освободите от нея. Аз лично пих от капките на Бах и австралийските цветни есенции.Много ми помогнаха!
Много ми помогнаха и семинари по семейни констелации и холотропно дишане. Има една жена от Шумен, която прави такива семинари из цялата страна. Венета Бучкуджиева се нарича. Ако искате прочетете. Но не ме карайте да разказвам отново. Няма как, то си е преживяване във в самият себе си.

Айде със здраве, и да не ме обвините после пак, че не споделям:)

# 116
Да не стават излишни дразги, защото групата е за взаимопомощ. Лично аз, не видях някой конкретно да те обвинява, Бъни! Погледни постовете по-нагоре. Просто, самата ти се разпозна.
Също, бих призовала пишещите тук, да се придържат към добрия тон и да се избягва назидателния уклон!!!
Дотук, с полемиката оффтопик.

# 117
Здравейте,
с огромно съжаление също се записвам в тази тема. Все още нямам поставена диагноза, но най-вероятно се касае за артрит.

От няколко дни съм със силни болки в двете тазобедрени стави, кожата е гореща и имам температура 37.5. А от онзи ден са ми изтръпнали и двете ръце между лакътя и рамото, както и пръстите на ръцете. Като се върна назад във времето си имам симптоми(умора и усещане за топлина) в тазобедрените стави долу горе от две години. По същото време и преживях огромен стрес и не бях на себе си близо половин година, едновременно с това започнах работа след майчинство в нов екип при шеф, който директно ми заяви, че не ме иска въпреки, че даже не ме познаваше, а за капак малкия много тежко прие тръгването ми на работа и спеше върху мен(буквално), будеше се, шамаросваше ме и ревеше. Изкарвах седмици с по 2-3 часа прекъснат сън на нощ, а като се приберях от работа почвах да готвя за децата.

Тогава започна една умора в краката, уикендите не можех да мръдна буквално. Най-вероятно тогава е започнало всичко. И преди се е случвало да имам болки в ставите, които обаче отминаваха.
Сега изкарах няколко бронхита, няколко антибиотика за два месеца, изваден зъб и една сутрин преди няколко дни се събудих с ужасни болки в ставите, кожата ми сякаш гори. А после болката се прехвърли и в раменните стави и пръстите на ръцете.

Ще изчакам няколко дни преди да ида на лекар, защото до вчера бях отново на пеницилинов антибиотик, а за него четох че повлиява на тестовете за антитела, страх ме е от неправилна диагноза.

Въпросът ми към тези, които са избрали Аюрведа - помага ли ви като цялостно лечение или се налага да се вземат и конвенционални препарати от класическата медицина?

Как разбирате, че сте в ремисия? Нямате болки само или трябва и кръвните изследвания да са в норми?
Това, че няма в някой момент възпаление и болка означава ли, че ставата е спряла да се руши?

Само с алтернативна медицина може ли да се мине в ремисия?

# 118
Цитат
Как разбирате, че сте в ремисия? Нямате болки само или трябва и кръвните изследвания да са в норми?
Това, че няма в някой момент възпаление и болка означава ли, че ставата е спряла да се руши?

Само с алтернативна медицина може ли да се мине в ремисия?

Най-важното е да контролираш възпалението, с Аюрведа, билки и други алабалистики това НЕ се постига.
Ако е автоимунно (искрено пожелавам да не е!) някъде нещо - черва, дроб, бъбреци, хормони, бактерии, инфекции и още кой знае какво е предизвикало имунната ти система да разчита грешно сигналите и да напада най-уязвимите места в организма ти.
В зависимост какво ти е засегнато се определя и вида заболяване, гадното е, че ако имаш едно и болестта е агресивна може да дадеш симптоми и на още няколко (аз съм ги докарала до 3 Sad)
Няколко от тях, Целиакия, Бехтерев ,Болест на Грейвс (Базед), Болест на Крон, Тиреоидит на Хашимото, Множествена склероза, Миастения гравис, Пернициозна анемия, Псориазис (псориатичен артрит), Реактивен артрит, Ревматоиден артрит, Синдром на Сьогрен, Системен лупус еритематозис, Диабет от първи тип...

Ремисията се постига с контролиране на възпалението, което след като не е ясно от къде е тръгнало се прилага тежката артилерия за подтискане на имунната система.
Авоимунните артрити НЕ са заболявания на костите и хрущялите, а на прилежащата тъкан, мускули, ставни връзки (лигаменти), синовиална мембрана, поддържайки възпаление ти ще ги разрушиш, а от там вече се получават измененията в костите.

Първо, нека след обстойни изследвания докажат, че е автоимунно, после ще коментирате с ревматолог за лекарствената терапия, а междувременно чети и прилагай диети, няма да навредят, а на хора с по-слаби прояви на болестта дори помага, Пагано е много подходяща.
Но разкарай тази субфебрилна температура, че може и сърцето да пострада.

# 119
Bibit, благодаря ти за изчерпателното обяснение. Половината от изброените неща ги имам и аз, затова се придържам към препоръчаното от тебе!

Общи условия

Активация на акаунт