Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

• 123 332
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
# 676
Здравейте! Има ли информация под кой номер в класирането е последното прието дете миналата година?
Към 185.

# 677
Предполагам всички тук са в очакване на резултатите от МзВс- надявам се до края на седмицата да ги изкарат Simple Smile Аз отказах да проверявам задачите на моето синче - не че нещо, но поне 2 седмици си живея блажено с мисълта, че се е справил добре ( до толкова, до колкото да се класира някъде с резулатата - нямам илюзии, че ще е сред топ 100 дори Simple Smile). Срещнах дете 5 клас, което ми разказа, колко добре се е справило на изпита миналата година, но било ходило при 3-ма преподаватели на уроци накрая, за да , цитирам : " научи всички видове задачи и да изчисти пропуските". Емиии , ние едвам тия онлайн курсовете в СМГ учители избутахме , като първият час преминаваше само в слушане на задачите, които са ги затруднили децата ( разбирайте бъркаше си в носа и си играеше с някакви неща .,."слушайки"). В началото се опитвах да подслушвам урока, така че да помагам при нужда, но така съвсем отсвирваше..и накрая вдигнах ръце SadSadSad  Не знам само моето ли толкова мързеливо...или просто накрая вече му писна и на него ( като станаха нещата сериозни и ги понатовариха малко повече и взе да дава съвсем назаден Simple SmileSimple Smile).

Както и да е  ..аз влезнах уж с конкретен въпрос , но си помрънках първо Simple SmileSimple Smile
Та , гледам аз класирането миналата година и ми прави впечатление , че в графата НВО , стойностите са от 57 до макс 100. А като го питам хлапето и то вика , че на теста за НВО по мат, максимумът е 50т ....четох на сайта на МОН( и за миналата година е било макс 50т)  , четох в правилника за изчисляване на бала за прием, но пак не мога да се открехна, от къде идват тия точки толкова много. Някой да ми подскаже ?

# 678
Доколкото знам точките от НВО-то са 100 и се приравняват на оценка.
За целите на класирането се вземат в точки.

Вече има излезли резултати от МзВ от Стара Загора и Добрич от едно училище. Мисля, че са доста ниски.

# 679
Да, миналата година МОН направи промени и всички НВО са с максимални 100т.

# 680
Аха - явно всички книжки с тестове,които решават са със стария модел на оценяване и за това се бърка моят младеж и аз де Wink Wink трябва да изтегля от миналата година да му го дам да го види поне , какво да очаква ..ако има и други промени във формата и трудността ( че сега на тези по книжките , въобще не си дава зор и вика супер лесни са ..та от бързане прави глупави грешки;) )

# 681
Мисля, че промени във формата и трудността няма. Като цяло е тип изходно ниво по предмета. Мен повече ме притеснява, че не взема насериозно задачите, понеже са "лесни" и ги претупва набързо.

# 682
Дали ще публикуват резултатите днеска?

# 683
Регламента е 10 работни дни.. все още са 9.. а и често се бавят/ за жалост/ залагам за вторник,

# 684
Минаха 10те работни дни вчера, още никаква информация кога ще бъдат публикувани. Дали някой се е опитал да се свърже със СМГ за повече информация?

# 685
  • София
Здравейте! Има ли практика да се изготвят любителски проектотаблици преди официалните?

# 686
За практика не знам,но има ентусиасти като мен,които си правят за лична употреба. Мисля ,че dideva е правила през годините и ги е публикувала . Като цяло има елемент на неточност,тъй като не всички деца са се явили на 2 -те състезания и олимпиадата с имената си ( фикт.номера) , както и не се знае ,колко от тези деца ,явили се на МзВс, ще кандидатстват реално за СМГ ( доста дечица в топ 150 са от частни училища към 25-30 , а може и повече ).

# 687
Аз лично си направих някаква ориентировъчна таблица за формиране на бал, за да видя моето дете как е измежду останалите.

# 688
Има резултати ит НВО -то, ако някой го интересува Simple Smile

# 689
  • София
Резултатът от НВО по БЕЛ дали влиза в:
• D – средноаритметичната стойност от превърнатите по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на
учениците оценки от удостоверението за завършен начален етап на основно
образование по учебните предмети, изучавани в IV клас, в раздел А от
учебния план, а за учениците от училища на чужда държава – оценките от
служебната бележка за признаването по чл. 110, ал. 2 от Наредба № 11 от 1
септември 2016г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците;