Суперхраните на АКВАСОРС - 5

• 138 734
  • 838
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, поръчах си лайтън ъп, ще се радвам да споделят тези които са го приемали и имали ли са резултат?
Да, ако наистина заместите едно хранене с него и се съчетае със спорт.

# 631
  • пловдив
Здравейте, поръчах си лайтън ъп, ще се радвам да споделят тези които са го приемали и имали ли са резултат?
Да, ако наистина заместите едно хранене с него и се съчетае със спорт.

Какви резултати имахте и за колко време?

# 632
3 кг за месец. Без спорт - пак толкова, но за 2 месеца.

# 633
Аз също имам 2 кутии, но не ми харесва разреден с вода или мляко. Дайте идея  с какво да го комбинираме.

# 634
Аз също имам 2 кутии, но не ми харесва разреден с вода или мляко. Дайте идея  с какво да го комбинираме.
Аз го слагам в кисело мляко .Чела съм,че може и с плодов сок .

# 635
  • София
Ако си регистрин потребител има доста клипове касаещи Лайтън-ъп. Дори рецепти за приготвяне. Ако не ще ти пуста на лични.

# 636
Ако си регистрин потребител има доста клипове касаещи Лайтън-ъп. Дори рецепти за приготвяне. Ако не ще ти пуста на лични.
Може ли и на мен

# 637
Дино, благодаря за идеята. Нали от скоро съм регистрирана , не се ориентирам в сайта. аже днес закусих с една от рецептите

# 638
Сайта на Аквасорс ли?Майка ми е дистрибутор,всъщност  поръчваме за нас си ,но в сайта не регистрирана.

# 639
Здравейте,а има ли продукти за цервицит?

# 640
Аз съм дистрибутор на Аквасорс, но преди всичко съм човек. Имам гастрит и рефлукс, продуктите на Аквасорс не облекчават тези състояния, но могат да ги влошат. Аз например не се повлиях никак добре от програмата Лесно начало, а съм я опитала върху себе си 3 пъти тази година. Хубаво е да продаваме, но и да бъдем честни.
Прекрасен ден ви желая🌷

Здравейте!
За да постигнете добри резултати в лечението на сериозно заболяване не е достатъчен единствено приемът на продукти на "Аквасорс". Трябва да е налице и хранителен режим съобразен със съответното заболяване. По отношение на киселини и рефлукс много добър ефект се получава от добавянето на коластра и храносмилателни ензими. За да не стане постът ми много дълъг тук ще разгледам само добавянето на коластра.
Консумирането на диета с високо съдържание на фибри може да подобри здравето на храносмилателната система
 Фибрите  са основна част от здравословния хранителен режим и с добра причина. Доказано е, че помагат на хората да подобрят здравето на храносмилателната система по редица начини, включително:
•   Стабилизират движението на червата. Фибрите помага за увеличаване на размера и теглото на изпражненията и ги омекотяват, като по този начин намаляват риска от запек.
 Насърчават здравето на червата. Изследванията показват, че диетата с високо съдържание на фибри помага на хората да ограничат риска от развитие на хемороиди и дивертикуларна болест.
•    Намаляват нивата на холестерола. Фасулът, лененото семе, овесът и овесените трици са богати източници на фибри, които помагат на хората да намалят нивата на липопротеинов холестерол с ниска плътност („лошия холестерол“).
•    Управляват нивата на кръвната захар. За лица, които са болни от диабет, разтворимите фибри често помагат за забавяне на абсорбцията на захар и намаляват нивата на кръвната захар.
•    Осигуряват подкрепа за управление на теглото.. Храните с високо съдържание на фибри могат да помогнат на хората да се чувстват по-сити след хранене.. Те също имат тенденция да имат по-малко калории, отколкото тези с ниско съдържание на фибри, което прави храните с високо съдържание на фибри здравословен избор за хора, които са наясно с калориите.

. Институтът по медицина препоръчва мъжете да консумират средно по 30 грама до 38 грама фибри дневно, а жените консумират средно по 21 грама до 25 грама фибри дневно, в зависимост от възрастта им.
. В крайна сметка има различни начини за включване на фибри в диетата, зеленчуците съдържат големи количества фибри. А за тези, които влагат храни с високо съдържание на фибри в ежедневната си храна, те могат да установят и поддържат своето храносмилателно здраве по такъв начин, че да насърчават оптимално и имунното здраве.
 Хидратацията играе ключова роля в здравето на храносмилателната система
 Водата играе основна роля в храносмилането.   Ако индивидът страда от дехидратация, той или тя може да изпита хроничен запек.. От друга страна, при достатъчен прием на вода, човек може да гарантира, че чревният поток остава гладък и правилен.
. Съветът по храните и храненето на Института по медицина препоръчва мъжете да консумират средно по 125 унции вода дневно. 1 унция е равна приблизително на 28 грама. Този съвет препоръчва на жените да консумират средно по 91 унции вода дневно.
. Освен това, хората могат  да се консумират  супи, плодови и зеленчукови сокове и билкови чайове, тъй като всички те са добри източници на течности.
Обратно, хората трябва да се опитват да избягват алкохола и кофеиновите напитки, ако искат да поддържат оптимално храносмилателно здраве.. Алкохолът и кофеиновите напитки са диуретици, които отстраняват водата от тялото, като по този начин причиняват дехидратация. Алкохолът и кофеинът също дразнят деликатната обвивка на стомашно-чревния тракт.
 Допълване с коластра от крави
. Коластрата е първата храна на живота и майките от бозайници я предоставят на новородените  си в първите дни след раждането. Тя помага на новородените да предотвратят болестите и насърчава здравословния растеж и развитие. Тя също така съдържа широк спектър от биоактиви, които насърчават съзряването на функционален стомашно-чревен тракт без микроскопичните отвори, с които е родено бебето
. Добавката от коластра от едър рогат добитък е едно от най-известните лекарства за здравословно състояние на червата. Доказано е, че възстановява синдрома  на пропускливите черва до нормални нива на пропускливост. i. Освен това, коластрата от крави съдържа растежни фактори и хормони, които помагат за възстановяване на уврежданията на чревната обвивка, заедно с големи количества имуноглобулини и естествени антитела, които помагат за контролиране на вредните бактерии, вируси и гъби. Коластрата е също клинично доказано, че ограничава вредните бактерии, които причиняват язви, увеличават площта на чревната обвивка и подобряват усвояването на хранителните вещества от храната.
. Освен това проучванията показват, че коластрата може да коригира синдрома на изтичане на червата благодарение на уникалната си комбинация от имуномодулатори и растежни фактори. Коластрата също така насърчава повторната колонизация на червата от приятелски бактерии, подпомагайки храносмилането, отстраняването на отпадъци, производството на витамини от група В и превенцията на инфекциите, причинени от червата.. Освен това, когато коластрата нормализира тази екология на червата ("микробиома"), усвояването на хранителните вещества се засилва.
Допълването с антитела на говеждото коластра може да осигури локална защита на стомашно-чревния тракт също и срещу заболяване.. Всъщност, няколко проучвания показват, че специфични антитела в коластрата на едрия рогат добитък са ефективни срещу ентеропатични и ентеротоксични Escherichia coli, Cryptosporidium parvum, ротавирус и Shigella flexneri.
. Чрез използването на гореспоменатите съвети, хората могат да предприемат необходимите стъпки за подобряване на здравето на храносмилателната система. Ако хората се ангажират да подобрят здравето на храносмилането си днес, те могат да бъдат в състояние ефективно да предотвратят инфекции и болести по пътя.; имуномодулаторите и растежните фактори трябва да се попълват ежедневно, за да се постигне и поддържа оптимално здраве.
Шари от Монтана имаше сериозен случай на киселини и киселинен отлив. След три седмици редовно приемане на коластра, тя каза, че „киселият рефлукс и киселината са спрели (заедно със синусите и ушите). Какво мога да кажа освен благодарение на Бога, че прочетох литературата и започнах да вземам коластра! ”

Киселини и киселинен отлив
“I have suffered from both heartburn and acid reflux for ten years now. „От десет години страдах и от киселини, и от киселинен рефлукс. I have tried every over-the-counter medication, not to mention many prescription-strength medicines. Опитах всяко лекарство без рецепта, да не споменавам много лекарства, съдържащи рецепта. Some of them offer partial relief; Някои от тях предлагат частично облекчение; however, I often worry about the negative impact all of these medicines are having on my body. Аз обаче често се тревожа за отрицателното въздействие на всички тези лекарства върху тялото ми. My wife finally convinced me to try colostrum, either the powdered form or in a shake, when I experience the painful symptoms of heartburn and acid reflux. Жена ми най-накрая ме убеди да изпробвам коластра, или на прах, или на разклащане, когато усещам болезнените симптоми на киселини и киселинен рефлукс. Being the skeptic that I am, I had a hard time admitting to her that it actually made the symptoms go away. Тъй като съм скептик, имах трудното време да й призная, че всъщност са премахнали симптомите. Now, as long as I take colostrum with a meal (especially later in the day), I can enjoy the foods that I have been denying myself for so long.” Сега, докато вземам коластра с храна (особено по-късно през деня), мога да се наслаждавам на храната, която отказвам толкова дълго. "
AS, Gillette, WY AS, Gillette, WY

Чревни проблеми

След един месец от започването  на коластра, никога не съм се чувствал по-добре (нямам вече подуване на корема и разстройство). Сега мога да ям всичко, което е дяволски добре .  Забелязал съм, че грипът ме заобикаля.

Робърт, Ню Хемпшир

Раздразнени черва

Аз бях с киселинен рефлукс, силни киселини и  проблеми с дебелото черво в продължение на 3 години. Жена ми, чиито синдром на раздразнените черва е напълно под контрол (само когато тя е на коластра), ме окуражи да опитам коластра. Сега живея   без болки и отдавам това на коластрата. Благодаря ви, че ми върнахте живота отново!

Дейв Крум, Тексас
1.      Минаха четири години, откакто излязохме от PPI и това беше най-малкото пътуване до уелнес. It's been extremely difficult for me to get a proper diagnosis of my condition because I have a hiatal hernia. За мен беше изключително трудно да си намеря правилна диагноза за състоянието ми, защото имам хиатална херния. Once a doctor sees you have a hiatal hernia, then that is all they treat; След като един лекар види, че имам хиатална херния, ми каза, че това е всичко с което могат да ме лекуват; either through PPI's or surgery. или чрез ИПП, или чрез операция. Surgery seemed like such a drastic solution without exhausting every other treatment. Хирургията изглеждаше като такова драстично решение, без да изчерпва всяко друго лечение.
Anecdotal evidence through the speaking with people directly, websites such as Chris Kresser's, books and trial and error is the way I have attacked the problem. Анекдотични доказателства чрез директно обсъждане с хора, сайтове като Крис Кресърс, книги и опити и грешки са начинът, по който аз съм атакувал проблема.
Most recently, I did a couple of cleanses; Съвсем наскоро направих няколко почиствания; one for parasites and the other for yeast. един за паразити, а другият за дрожди. Part of the yeast cleanse suggested taking colostrum for 90 days after the cleanse. Част от дрождената почистваща субстанция препоръчва приемането на коластра в продължение на 90 дни след почистването. Now in the last 1/3 of the 90 days of colostrum, I'm starting to see results. Сега в последната 1/3 от 90-те дни на коластрата започвам да виждам резултати. Remarkable results. Забележителни резултати. At least for me they are remarkable because I haven't had to take HCL with pepsin which has been my go-to remedy for the last two years, at least. Поне за мен те са забележителни, защото не съм трябвало да приемам HCL с пепсин, който е било моето лекарство за най-малко през последните две години.
Norman Robillard's book Heartburn Cured sent me in the direction of looking at bacterial overgrowth fuel by carbohydrates as the culprit. Книгата на Norman Robillard Heartburn Cured ме изпрати в посока, че разглеждам бактериалното гориво с въглехидрати като виновник. That is what led me to the cleanses and eventually the colostrum to heal my gut lining. Това е, което ме доведе до почистването и в крайна сметка до коластрата, за да излекувам червата си.
It's still early days, but I feel better than I have felt in a number of years. Все още са ранни дни, но се чувствам по-добре, отколкото съм чувствал в продължение на няколко години. I would encourage anyone with GERD to look into the benefits of colostrum. Бих насърчил всеки с ГЕРБ да разгледа ползите от коластрата. From the literature, I can see no bad side-effects. От литературата не виждам лоши странични ефекти.
Good luck. Късмет.
Диета и хранене при ГЕРБ
Киселинен рефлукс се получава, когато има обратно изтичане на киселина от стомаха в хранопровода . Това се случва често, но може да причини усложнения или обезпокоителни симптоми, като киселини в стомаха.
Една от причините това да се случи е, че долният езофагеален сфинктер (LES) е отслабен или повреден. Обикновено LES се затваря, за да предотврати движението на храната в стомаха нагоре в хранопровода.
Храните, които ядете, влияят на количеството киселина, което стомахът ви произвежда. Храненето с правилните видове храна е от ключово значение за контролиране на киселинния рефлукс или гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ) , тежка, хронична форма на киселинен рефлукс.
Храни, които могат да помогнат за намаляване на симптомите
Симптомите на рефлукс могат да бъдат резултат от докосване на стомашната киселина до хранопровода и причиняване на дразнене и болка. Ако имате твърде много киселина, можете да включите тези специфични храни в диетата си, за да управлявате симптомите на киселинен рефлукс.
Нито една от тези храни няма да излекува състоянието ви и решението ви да използвате тези специфични храни, за да успокоите симптомите си, трябва да се основава на вашия собствен опит с тях.
1. Зеленчуци
Зеленчуците са естествено с ниско съдържание на мазнини и захар и спомагат за намаляване на стомашната киселина. Добрите опции включват зелен фасул, броколи, аспержи, карфиол, листни зеленчуци, картофи и краставици.
2. Джинджифил
Джинджифилът има естествени противовъзпалителни свойства и е естествено лечение на киселини и други стомашно-чревни проблеми. Можете да добавяте настърган или нарязан корен от джинджифил към рецепти или смутита или напиткичай от джинджифил за облекчаване на симптомите.
3. Овесени ядки
Овесената каша е любима закуска, пълнозърнест и отличен източник на фибри . Диета с високо съдържание на фибри е свързана с по-нисък риск от киселинен рефлукс. Други опции за фибри включват пълнозърнест хляб и пълнозърнест ориз.
4. Нецитрусови плодове
Нецитрусовите плодове, включително пъпеши, банани, ябълки и круши, са по-малко склонни да предизвикат симптоми на рефлукс, отколкото киселите плодове.
5. Постно месо и морски дарове
Постните меса, като пиле, пуйка, риба и морски дарове, са с ниско съдържание на мазнини и намаляват симптомите на киселинен рефлукс. Опитайте ги на скара, печени, печени или поширани.
6. Яйчни белтъци
Яйчният белтък е добър вариант. Стойте далеч от яйчните жълтъци, които са с високо съдържание на мазнини и могат да предизвикат симптоми на рефлукс.
7. Здравословни мазнини
Източниците на здравословни мазнини включват авокадо, орехи, ленено семе, зехтин, сусамово масло и слънчогледово масло. Намалете приема на наситени мазнини и транс-мазнини и ги заменете с тези по-здравословни ненаситени мазнини
Само да допълня с подходящ хранителен режим и коластра/благодарение на факта, че тя е имуномодулатор/ се получават много добри резултати и при автоимунни заболявания - потвърдено и от личния ми опит.

# 641
Скрит текст:
Аз съм дистрибутор на Аквасорс, но преди всичко съм човек. Имам гастрит и рефлукс, продуктите на Аквасорс не облекчават тези състояния, но могат да ги влошат. Аз например не се повлиях никак добре от програмата Лесно начало, а съм я опитала върху себе си 3 пъти тази година. Хубаво е да продаваме, но и да бъдем честни.
Прекрасен ден ви желая🌷

Здравейте!
За да постигнете добри резултати в лечението на сериозно заболяване не е достатъчен единствено приемът на продукти на "Аквасорс". Трябва да е налице и хранителен режим съобразен със съответното заболяване. По отношение на киселини и рефлукс много добър ефект се получава от добавянето на коластра и храносмилателни ензими. За да не стане постът ми много дълъг тук ще разгледам само добавянето на коластра.
Консумирането на диета с високо съдържание на фибри може да подобри здравето на храносмилателната система
 Фибрите  са основна част от здравословния хранителен режим и с добра причина. Доказано е, че помагат на хората да подобрят здравето на храносмилателната система по редица начини, включително:
•   Стабилизират движението на червата. Фибрите помага за увеличаване на размера и теглото на изпражненията и ги омекотяват, като по този начин намаляват риска от запек.
 Насърчават здравето на червата. Изследванията показват, че диетата с високо съдържание на фибри помага на хората да ограничат риска от развитие на хемороиди и дивертикуларна болест.
•    Намаляват нивата на холестерола. Фасулът, лененото семе, овесът и овесените трици са богати източници на фибри, които помагат на хората да намалят нивата на липопротеинов холестерол с ниска плътност („лошия холестерол“).
•    Управляват нивата на кръвната захар. За лица, които са болни от диабет, разтворимите фибри често помагат за забавяне на абсорбцията на захар и намаляват нивата на кръвната захар.
•    Осигуряват подкрепа за управление на теглото.. Храните с високо съдържание на фибри могат да помогнат на хората да се чувстват по-сити след хранене.. Те също имат тенденция да имат по-малко калории, отколкото тези с ниско съдържание на фибри, което прави храните с високо съдържание на фибри здравословен избор за хора, които са наясно с калориите.

. Институтът по медицина препоръчва мъжете да консумират средно по 30 грама до 38 грама фибри дневно, а жените консумират средно по 21 грама до 25 грама фибри дневно, в зависимост от възрастта им.
. В крайна сметка има различни начини за включване на фибри в диетата, зеленчуците съдържат големи количества фибри. А за тези, които влагат храни с високо съдържание на фибри в ежедневната си храна, те могат да установят и поддържат своето храносмилателно здраве по такъв начин, че да насърчават оптимално и имунното здраве.
 Хидратацията играе ключова роля в здравето на храносмилателната система
 Водата играе основна роля в храносмилането.   Ако индивидът страда от дехидратация, той или тя може да изпита хроничен запек.. От друга страна, при достатъчен прием на вода, човек може да гарантира, че чревният поток остава гладък и правилен.
. Съветът по храните и храненето на Института по медицина препоръчва мъжете да консумират средно по 125 унции вода дневно. 1 унция е равна приблизително на 28 грама. Този съвет препоръчва на жените да консумират средно по 91 унции вода дневно.
. Освен това, хората могат  да се консумират  супи, плодови и зеленчукови сокове и билкови чайове, тъй като всички те са добри източници на течности.
Обратно, хората трябва да се опитват да избягват алкохола и кофеиновите напитки, ако искат да поддържат оптимално храносмилателно здраве.. Алкохолът и кофеиновите напитки са диуретици, които отстраняват водата от тялото, като по този начин причиняват дехидратация. Алкохолът и кофеинът също дразнят деликатната обвивка на стомашно-чревния тракт.
 Допълване с коластра от крави
. Коластрата е първата храна на живота и майките от бозайници я предоставят на новородените  си в първите дни след раждането. Тя помага на новородените да предотвратят болестите и насърчава здравословния растеж и развитие. Тя също така съдържа широк спектър от биоактиви, които насърчават съзряването на функционален стомашно-чревен тракт без микроскопичните отвори, с които е родено бебето
. Добавката от коластра от едър рогат добитък е едно от най-известните лекарства за здравословно състояние на червата. Доказано е, че възстановява синдрома  на пропускливите черва до нормални нива на пропускливост. i. Освен това, коластрата от крави съдържа растежни фактори и хормони, които помагат за възстановяване на уврежданията на чревната обвивка, заедно с големи количества имуноглобулини и естествени антитела, които помагат за контролиране на вредните бактерии, вируси и гъби. Коластрата е също клинично доказано, че ограничава вредните бактерии, които причиняват язви, увеличават площта на чревната обвивка и подобряват усвояването на хранителните вещества от храната.
. Освен това проучванията показват, че коластрата може да коригира синдрома на изтичане на червата благодарение на уникалната си комбинация от имуномодулатори и растежни фактори. Коластрата също така насърчава повторната колонизация на червата от приятелски бактерии, подпомагайки храносмилането, отстраняването на отпадъци, производството на витамини от група В и превенцията на инфекциите, причинени от червата.. Освен това, когато коластрата нормализира тази екология на червата ("микробиома"), усвояването на хранителните вещества се засилва.
Допълването с антитела на говеждото коластра може да осигури локална защита на стомашно-чревния тракт също и срещу заболяване.. Всъщност, няколко проучвания показват, че специфични антитела в коластрата на едрия рогат добитък са ефективни срещу ентеропатични и ентеротоксични Escherichia coli, Cryptosporidium parvum, ротавирус и Shigella flexneri.
. Чрез използването на гореспоменатите съвети, хората могат да предприемат необходимите стъпки за подобряване на здравето на храносмилателната система. Ако хората се ангажират да подобрят здравето на храносмилането си днес, те могат да бъдат в състояние ефективно да предотвратят инфекции и болести по пътя.; имуномодулаторите и растежните фактори трябва да се попълват ежедневно, за да се постигне и поддържа оптимално здраве.
Шари от Монтана имаше сериозен случай на киселини и киселинен отлив. След три седмици редовно приемане на коластра, тя каза, че „киселият рефлукс и киселината са спрели (заедно със синусите и ушите). Какво мога да кажа освен благодарение на Бога, че прочетох литературата и започнах да вземам коластра! ”

Киселини и киселинен отлив
“I have suffered from both heartburn and acid reflux for ten years now. „От десет години страдах и от киселини, и от киселинен рефлукс. I have tried every over-the-counter medication, not to mention many prescription-strength medicines. Опитах всяко лекарство без рецепта, да не споменавам много лекарства, съдържащи рецепта. Some of them offer partial relief; Някои от тях предлагат частично облекчение; however, I often worry about the negative impact all of these medicines are having on my body. Аз обаче често се тревожа за отрицателното въздействие на всички тези лекарства върху тялото ми. My wife finally convinced me to try colostrum, either the powdered form or in a shake, when I experience the painful symptoms of heartburn and acid reflux. Жена ми най-накрая ме убеди да изпробвам коластра, или на прах, или на разклащане, когато усещам болезнените симптоми на киселини и киселинен рефлукс. Being the skeptic that I am, I had a hard time admitting to her that it actually made the symptoms go away. Тъй като съм скептик, имах трудното време да й призная, че всъщност са премахнали симптомите. Now, as long as I take colostrum with a meal (especially later in the day), I can enjoy the foods that I have been denying myself for so long.” Сега, докато вземам коластра с храна (особено по-късно през деня), мога да се наслаждавам на храната, която отказвам толкова дълго. "
AS, Gillette, WY AS, Gillette, WY

Чревни проблеми

След един месец от започването  на коластра, никога не съм се чувствал по-добре (нямам вече подуване на корема и разстройство). Сега мога да ям всичко, което е дяволски добре .  Забелязал съм, че грипът ме заобикаля.

Робърт, Ню Хемпшир

Раздразнени черва

Аз бях с киселинен рефлукс, силни киселини и  проблеми с дебелото черво в продължение на 3 години. Жена ми, чиито синдром на раздразнените черва е напълно под контрол (само когато тя е на коластра), ме окуражи да опитам коластра. Сега живея   без болки и отдавам това на коластрата. Благодаря ви, че ми върнахте живота отново!

Дейв Крум, Тексас
1.      Минаха четири години, откакто излязохме от PPI и това беше най-малкото пътуване до уелнес. It's been extremely difficult for me to get a proper diagnosis of my condition because I have a hiatal hernia. За мен беше изключително трудно да си намеря правилна диагноза за състоянието ми, защото имам хиатална херния. Once a doctor sees you have a hiatal hernia, then that is all they treat; След като един лекар види, че имам хиатална херния, ми каза, че това е всичко с което могат да ме лекуват; either through PPI's or surgery. или чрез ИПП, или чрез операция. Surgery seemed like such a drastic solution without exhausting every other treatment. Хирургията изглеждаше като такова драстично решение, без да изчерпва всяко друго лечение.
Anecdotal evidence through the speaking with people directly, websites such as Chris Kresser's, books and trial and error is the way I have attacked the problem. Анекдотични доказателства чрез директно обсъждане с хора, сайтове като Крис Кресърс, книги и опити и грешки са начинът, по който аз съм атакувал проблема.
Most recently, I did a couple of cleanses; Съвсем наскоро направих няколко почиствания; one for parasites and the other for yeast. един за паразити, а другият за дрожди. Part of the yeast cleanse suggested taking colostrum for 90 days after the cleanse. Част от дрождената почистваща субстанция препоръчва приемането на коластра в продължение на 90 дни след почистването. Now in the last 1/3 of the 90 days of colostrum, I'm starting to see results. Сега в последната 1/3 от 90-те дни на коластрата започвам да виждам резултати. Remarkable results. Забележителни резултати. At least for me they are remarkable because I haven't had to take HCL with pepsin which has been my go-to remedy for the last two years, at least. Поне за мен те са забележителни, защото не съм трябвало да приемам HCL с пепсин, който е било моето лекарство за най-малко през последните две години.
Norman Robillard's book Heartburn Cured sent me in the direction of looking at bacterial overgrowth fuel by carbohydrates as the culprit. Книгата на Norman Robillard Heartburn Cured ме изпрати в посока, че разглеждам бактериалното гориво с въглехидрати като виновник. That is what led me to the cleanses and eventually the colostrum to heal my gut lining. Това е, което ме доведе до почистването и в крайна сметка до коластрата, за да излекувам червата си.
It's still early days, but I feel better than I have felt in a number of years. Все още са ранни дни, но се чувствам по-добре, отколкото съм чувствал в продължение на няколко години. I would encourage anyone with GERD to look into the benefits of colostrum. Бих насърчил всеки с ГЕРБ да разгледа ползите от коластрата. From the literature, I can see no bad side-effects. От литературата не виждам лоши странични ефекти.
Good luck. Късмет.
Диета и хранене при ГЕРБ
Киселинен рефлукс се получава, когато има обратно изтичане на киселина от стомаха в хранопровода . Това се случва често, но може да причини усложнения или обезпокоителни симптоми, като киселини в стомаха.
Една от причините това да се случи е, че долният езофагеален сфинктер (LES) е отслабен или повреден. Обикновено LES се затваря, за да предотврати движението на храната в стомаха нагоре в хранопровода.
Храните, които ядете, влияят на количеството киселина, което стомахът ви произвежда. Храненето с правилните видове храна е от ключово значение за контролиране на киселинния рефлукс или гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ) , тежка, хронична форма на киселинен рефлукс.
Храни, които могат да помогнат за намаляване на симптомите
Симптомите на рефлукс могат да бъдат резултат от докосване на стомашната киселина до хранопровода и причиняване на дразнене и болка. Ако имате твърде много киселина, можете да включите тези специфични храни в диетата си, за да управлявате симптомите на киселинен рефлукс.
Нито една от тези храни няма да излекува състоянието ви и решението ви да използвате тези специфични храни, за да успокоите симптомите си, трябва да се основава на вашия собствен опит с тях.
1. Зеленчуци
Зеленчуците са естествено с ниско съдържание на мазнини и захар и спомагат за намаляване на стомашната киселина. Добрите опции включват зелен фасул, броколи, аспержи, карфиол, листни зеленчуци, картофи и краставици.
2. Джинджифил
Джинджифилът има естествени противовъзпалителни свойства и е естествено лечение на киселини и други стомашно-чревни проблеми. Можете да добавяте настърган или нарязан корен от джинджифил към рецепти или смутита или напиткичай от джинджифил за облекчаване на симптомите.
3. Овесени ядки
Овесената каша е любима закуска, пълнозърнест и отличен източник на фибри . Диета с високо съдържание на фибри е свързана с по-нисък риск от киселинен рефлукс. Други опции за фибри включват пълнозърнест хляб и пълнозърнест ориз.
4. Нецитрусови плодове
Нецитрусовите плодове, включително пъпеши, банани, ябълки и круши, са по-малко склонни да предизвикат симптоми на рефлукс, отколкото киселите плодове.
5. Постно месо и морски дарове
Постните меса, като пиле, пуйка, риба и морски дарове, са с ниско съдържание на мазнини и намаляват симптомите на киселинен рефлукс. Опитайте ги на скара, печени, печени или поширани.
6. Яйчни белтъци
Яйчният белтък е добър вариант. Стойте далеч от яйчните жълтъци, които са с високо съдържание на мазнини и могат да предизвикат симптоми на рефлукс.
7. Здравословни мазнини
Източниците на здравословни мазнини включват авокадо, орехи, ленено семе, зехтин, сусамово масло и слънчогледово масло. Намалете приема на наситени мазнини и транс-мазнини и ги заменете с тези по-здравословни ненаситени мазнини
Само да допълня с подходящ хранителен режим и коластра/благодарение на факта, че тя е имуномодулатор/ се получават много добри резултати и при автоимунни заболявания - потвърдено и от личния ми опит.
Съжалявам, но не можах да изчета целия Ви роман, но накрая една дума ми избоде очите.
В никакъв случай не мога да се съглася, че коластрата е “имуномодулатор”! Вие знаете ли изобщо, какво е имуномодулатор?

Моля, първо да се информирате добре, после да давате съвети Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 12:04 от AnMary

# 642
  • София
Много дълъг пост, благодаря. Пия коластра нон-стоп от 13 месеца. Не ми действа на корема, какво да си кривя душата🤷♀😁

# 643
По-добър резултат ще има ако се съчетае със суперантиоксидант, трябва няколко месеца да се използва комбинацията, за да даде резултат[/b]
Здравейте, имам мастопатия от доста години. Поръчах си крема Мун Райз, но се интересувам дали да не комбинирам със суперантиоксидант и по каква схема. Иначе си приемам ЗЕ и коластра профилактично.

Съгласен съм напълно,че трябва кремът Муун райз да се комбинири със Суперантиоксидант. Кремът "муун райз" ще подобри и възстанови хормоналния баланс, но много често рецидивите в репродуктивната система на жените са свързани и с намалената естествена антиоксидантна защита на организма. В тялото на всеки има така наречените свободни радикали. Но когато естествената антиоксидантна защита е намалена  окислителният стрес причинен от свободните радикали взема връх и за съжаление това води до рецидиви в репродуктивната система на жените. Преди няколко дни ми попадна статия разглеждаща този въпрос в Интернет. За възстановяване на антиоксидантния баланс на организма учените препоръчват прием на антиоксиданти под форма на хранителни добавки. Тъй като статията е много полезна ще копирам резюмето и -дано отново не бъда обвинен ов дълги постове.
Резюме
Правилната физиологична функция на яйчниците е много важна за цялата женска репродуктивна система и цялостното здраве. Реактивните кислородни видове (ROS) се генерират като странични продукти по време на физиологичния метаболизъм на яйчниците, а антиоксидантите са посочени като фактори, които могат да поддържат баланса между производството и изчистването на ROS. Нарушаването на този баланс може да предизвика патологични последици в зреенето на ооцитите, овулацията, оплождането, имплантирането и развитието на ембриона, което в крайна сметка може да повлияе на резултатите от бременността. Липсва обаче нашето разбиране за молекулярните и клетъчните механизми, лежащи в основата на тези физиологични и патологични процеси. Тази статия представя актуални констатации относно ефектите на антиоксидантите върху яйчниците.Изобилието от доказателства потвърждава различните значими роли на тези антиоксиданти в яйчниците. В този преглед се обсъждат някои животински модели, за да се демонстрират вредните последици, произтичащи от мутация или изчерпване на антиоксидантни гени или гени, свързани със синтеза на антиоксиданти. Нарушаването на антиоксидантните системи може да доведе до патологични последици при жените. Добавянето на антиоксиданти е посочено като възможна стратегия за лечение на репродуктивни заболявания и безплодие чрез контролиране на оксидативния стрес (OS).
Нарушаване на състоянието на редокс при патологични условия и стареене
Много физиологични процеси могат да бъдат повлияни от ОС, което може да доведе до негативни ефекти или дори да причини патологични състояния в репродуктивните системи [ 10 - 13 , 141]. Едно от обясненията за тези патологични състояния може да бъде, поне отчасти, намалена способност за отстраняване на антиоксидантите, което може да доведе до прекомерно производство на ROS. Предполага се, че патологичните последици от намалените антиоксидантни защитни системи включват много репродуктивни заболявания, като синдром на поликистозните яйчници (PCOS), ендометриоза и необяснимо безплодие, както и усложнения по време на бременност, като ранен спонтанен аборт, аборт, повтаряща се загуба на бременност и прееклампсия. Съобщава се също така, че възрастовият спад на плодовитостта е свързан с намалените антиоксидантни системи [ 8 , 142 - 148 ].
СПКЯ е едно от най-често срещаните гинекологични заболявания на жените в репродуктивна възраст. Клиничните прояви на СПКЯ включват менструални нарушения или кожни нарушения и намалена скорост на оплождане. СПКЯ се характеризира с дисфункция на овулацията, хиперандрогения и поликистозни яйчници [ 149 ]. Митохондриална дисфункция, придружена от намалени нива на GSH и консумация на O 2 , се открива при пациенти с PCOS [ 150 ]. Инсулиновата резистентност се счита за основната етиология на СПКЯ. Проучванията показват, че антиоксидантите, включително SOD, витамин С и витамин Е, са намалени при пациенти с СПКЯ, което води до окислително състояние, което може допълнително да причини възпалителна среда, инсулинова резистентност и андрогените.
 Възможна антиоксидантна терапия срещу ROS/реактивни окислителни системи/
Антиоксидантите са полезни за свеждане до минимум на ОС/окислителен стрес/, предизвикана от прекомерно производство на ROS чрез изчистване на свободните радикали и намаляване на нивата на ROS в човешкото тяло [ 13 ]. Както ензимните, така и неензимните антиоксиданти могат да бъдат полезни за преодоляване на ОС, причинена от ROS [ 13 ]. Доказано е, че добавките с антиоксиданти имат положителни ефекти върху качеството на ооцитите на мишките чрез намаляване на вредните ефекти на ОС [ 1
С увеличаване на репродуктивната възраст, нивата на антиоксиданти в фоликуларната течност може постепенно да отслабва. Проучванията при хора показват, че нивата на каталаза и СД в фоликуларната течност на възрастните жени са по-ниски от тези при по-младите жени, а по-възрастните жени са показали по-ниски нива на торене и намалена бластоцист развитие [166]. Lim et al. показва, че нивата на иРНК на митохондриалните антиоксиданти Prdx3 и Txn2 и цитозоалните антиоксиданти Glrx1 и Gstm2 в яйчниците на мишки са намалели с повишена възраст, което може да повлияе на свързаното с възрастта окислително увреждане върху функцията на яйчниците [167]. По този начин, ние заключаваме, че ROS продухване способност на антиоксиданти е свързано с резултатите от торенето.
7. Заключение
Напоследък нараства интересът към ролята на антиоксидантите в репродуктивните дейности на жените. Доказано е, че антиоксидантните продукти и балансът на ROS са тясно свързани с женското подплодие или безплодие. Значителни доказателства сочат, че някои физиологични процеси, от съзряването на яйцеклетките до оплождането и развитието на ембриона, са особено чувствителни към OS. Тези процеси изискват антиоксиданти за балансирана функция."

Направи ми впечатление огромната библиогравска справка на която се позовава статията - 182 източника.

И още нещо важно от друга статия за ползата от пикногенола при проблеми с яйчниците:
Talc и лоша диета са предложени за увеличаване на риска от развитие на рак на яйчниците; които могат да бъдат намалени с диета, богата на плодове и зеленчуци. Talc е повсеместен, въпреки загрижеността за безопасността, ролята му като възможна канцерогенност и известна способност да причинява дразнене и възпаление. Наскоро беше показано, че Пикогенолът (Пик; патентована смес от водоразтворими биофлавоноиди, извлечени от френската морска борова кора) е селективно токсичен за установени злокачествени овариални зародишни клетки.

# 644
livorno, много интересно, може ли линк към статията?

Общи условия

Активация на акаунт