Операция на миома - 4

• 100 071
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета,моята операция за отстраняване на два възела и некроза беше на 30.01.017.До преди 20 дена всичко беше перфектно,така каза и доктора на конт.преглед.Но сега от време на време има болежки ниско долу от ляво по-често.Боли ме няколко дена и после спира,на доктор не съм ходила още.Искам да ми пишете ако и вие сте имали подобни проблеми.

За всички,които не са избрали правилния доктор и болница препоръчвам  МБАЛ „Света Марина-Плевен“ и проф.Томов.Невероятни са!!!

# 106
Махането на матката, променя баланса на тялото, щом е там, трябва да има, не виждам защо трябва се махне, може би им е по-лесно. Аз не бих се положила на това, не бих сложила и хормонална спирала... Когато лекарката ми обясни, че с нея почти ще ми изчезне цикъла, имах чувство че ще загубя нещо от себе си....нека махнат миомата, Stardust, после може да пиеш билки за отрегулиране на хормоните.... Ако се появи нова ще я мислиш... Ами ако не се появи? 

# 107
Paloma81, овулация?
Ходила ли си на контролен преглед?

# 108
Paloma81, овулация?
Ходила ли си на контролен преглед?

Един месец след операцията ходих на контролен,но от тогава вече 2мес.не съм ходила.

# 109
Тези болки в какъв момент от цикъла са. Възможно ли е да е по време на овулация?
Като цяло нормално ли ти идва?

# 110
Тези болки в какъв момент от цикъла са. Възможно ли е да е по време на овулация?
Като цяло нормално ли ти идва?
Нормално си ми идва и може да са от овулация,защото съвпада. Но нормално ли е по една седмица да усещам болка?

# 111
Според мен да. Но не пречи да се консултираш с лекар, един ехограф никога не е излишен  Hug

# 112
С всякакво разположение съм гледала записи на операции от болници по света със запазена матка, при миоми с размери 15-20 см. Как пък точно нашите при нашите матката била изконсумирана. С пълни глупости ни баламосват, само и само да им е по-лесно.

Точно така - ако го правят по света, защо тази известна частна клиника да не го направи? Да видим с д-р Раджу до къде ще я докараме, много авторитетно ми говори, но ако не ме убедеи, че трябва да я махнем ще поискам друг лекар. Тук поне подписваш 1000 документа какво си се съгласил да ти правят и ако не изпълнят точно - влизат в затвора.

Благодаря много за окуражителните постове и отговори. Не съм спала тези дни да го мисля! bouquet

Приятелката ми с тумора са отстранили само него в държавна болница и я наблюдават, по-'голяма' е от мен и са и оставили яйчници, матка - всичко.

# 113
Ще те убеждава да я махнеш. 100 % съм.

# 114
Ти как ги убеди да ти я оставят? На работа съм много убедителна, но пред докторите не смея защото не съм в свои води.

# 115
След като окончателно се реши, че съм за операция ми дадоха час в болницата. Прегледа ме една гинеколожка и хирурга, който щеше да ме оперира.Лекарката (без да настоява) ми каза, че нейното мнение е да се махне матката. Хирурга (мъж) ми каза, че времето в което са отсранявали матки при налична миома отдавна е минало. Че, да риск да се появи нова винаги има, че за съжаление имам много време до менопаузата, но ако аз не искам - няма да ми я махне. Единственото нещо което не може да ми обещае е лапароскопска операция, защото миомата ми е голяма, че за тях е по-лесно, когато операцията е коремна, но че ще направи всичко възможно да не се стигне до там И успя!  Четири часа се беше мъчил с мен. Каза, че мога да си помисля и ако променя решението си, мога да му кажа и непосредствено преди операцията. И действително в предоперационната дойде при мен и ми каза - не се притеснявай, ще ти запазя матката. Много съм му благодарна и страшно съм доволна. Вечерта, когато ме качиха в стаята, при мен дойде дежурния лекар. Каза ми, че му се е обадил и го е помолил да ми предаде, да не се притеснявам, че ми е запазил матката.Мисля(може и да греша), че мъжете проявяват повече разбиране в това отношение. Сестра ми (бях писала някъде) също се оперира преди 7 години. Не си спомням в коя болница в София ходи на преглед (при жена) и тя и беше казала - тая матка трябва да изхвърчи! Представяш ли си?! И това е жена! Сестра ми беше ужасена. Е, и нейната матка не изхвърча. И да, появиха и се нови, но след няколко години.
Каквото и да ти казват, решението е твое и ако ти не искаш не се оставяй да те убедят в противното. Не си ме питала за мнението ми, но ако позволиш, ще ти го кажа - запази си матката! Желая ти успех и ти стискам палци!

# 116
Inna74, колко голяма беше твоята и с какво разположение беше?
И аз съм на същото мнение за жените и мъжете гинеколози. Дори за най-обикновен преглед предпочитам мъж, много са внимателни.

# 117
Inna74,много се радвам, че се е получило така при теб..  Дано да няма повече проблеми Simple Smile
Дори и да има, това не значи че трябва да се предаваме Simple Smile
Май има нещо такова за мъжете, аз имам изменения от hpv на шийката на матката, моята гинеколожката -жена ми каза, че съм за leep- изрязване на шийката,и то без биопсия, отдих за второ мнение при Д-р Димитров и той каза буквално " от тази матка нищо не бих изрязвал... максимум изгаряне и то само след биопсия...."
 Не знам, аз си мислех, че жените би трябвало да са по -солидарни....  Sad

# 118
 Не се сърди човече, на ехографа се виждаше една голяма (8 см) от вътрешната страна на матката в горната част. После ми казаха, че са били 9 броя слепени една за друга. Shocked

# 119
Ясно. Хубаво си се отървала от тази напаст Hug

Общи условия

Активация на акаунт